Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2015 15:52

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Συμμετείχε στην "Βρυσεάδα" και στο "Navarino Challenge"

Γράφτηκε από τον

Σε δύο αγώνες συμμετείχαν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας την περασμένη Κυριακή.          

                   
Ο πρώτος ήταν σε ένα χωριό στη καρδιά του ανατολικού Ταϋγέτου, την Αναβρυτή Λακωνίας, όπου διεξήχθη ο 2ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου "Βρυσεάδα".  
Τον αγώνα διοργάνωσε με επιτυχία, ο Σύλλογος Βρυσεατών και φίλων της Αναβρυτής “Η Φανερωμένη".
Είχε μήκος 23 χιλιόμετρα και κινήθηκε στον ορεινό όγκο του «αρσενικού βουνού», του ανατολικού Ταΰγετου.
Η διαδρομή ήταν κυκλική, αρκετά δύσκολη για όσους τρέχουν σε βουνό, μα συνάμα απίστευτα όμορφη. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε από το σχολείο της Αναβρυτής, όπου βρίσκονται το Βοτανολογικό και το Γεωλογικό Μουσείο του Ταϋγέτου, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου.
Τον ΣΔΥΜ εκπροσώπησαν επάξια 10 δρομείς, απ' τους οποίους είχαμε και τις σημαντικότερες διακρίσεις, καθώς τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες είχε την 1η και τη 3η θέση στη γενική κατάταξη.
Συγκεκριμένα στους άντρες την πρωτιά πήρε ο Εμιλιάνο Κάνο και τη 3η ο Σταύρος Παπαδόπουλος και στις γυναίκες τη πρωτιά πήρε η Σοφία Κονταξάκη και τη 3η θέση Νικολέτα Ρομπάκη. Αξιοσημείωτο και η συμμετοχή του μέλους του ΔΣ του συλλόγου, Άγγελου Παρθένη και της οικογένειάς του, οι οποίοι παρείχαν βοήθεια στη διοργάνωση ως εθελοντές σε σταθμό τροφοδοσίας των αθλητών σε κάποιο σημείο της διαδρομής.
Αναλυτικά οι αθλητές του ΣΔΥΜ που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο αγώνα είναι οι Βαϊνά Βασιλική, Γαληνέας Σωκράτης, Κάνο Εμιλιάνο, Κονταξάκη Σοφία, Μάλαμας Διονύσης, Ξυπόλιτος Στέλιος, Παπαδόπουλος Σταύρος,  Σπυρόπουλος Κώστας, Φωτόπουλος Βασίλης και Χρονόπουλος Αλέξης.
Ο δεύτερος αγώνας πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino και συγκεκριμένα το 3° «Navarino Challenge» όπου ο  Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, έτρεξε για τρίτη συνεχόμενη  φορά στην Ελλάδα, και ήταν και ο πρεσβευτής της ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής που ακολουθεί ευλαβικά και ο ίδιος και της ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία, ενώ έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Costa Navarino και ημερίδα ενημέρωσης.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στους αγώνες, για τη στήριξη αυτού του σκοπού. Μετά το πέρας των αγώνων όλοι απήλαυσαν τις ανέσεις του Costa Navarino με τους μικρούς φίλους μας ν’ απολαμβάνουν τις νεροτσουλήθρες και το μπάνιο στην πισίνα των εγκαταστάσεων.
Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε σε τρεις διαδρομές 20, 10, 5 και 1 χιλιομέτρου που συμμετείχαν μικρότερα παιδιά που παρευρίσκονταν ενώ είχε έρθει οργανωμένα και το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού με τη συμμετοχή του Dean Karnazes σε όλες. Το σημείο εκκίνησης του «Navarino Challenge» ήταν από Costa Navarino  με παραλιακή κατεύθυνση προς Πύλο, με σημεία χωμάτινης διαδρομής, και τους αθλητές όλων των αποστάσεων να απολαμβάνουν τις μαγικές εικόνες της Βοϊδοκοιλιάς, που έχει ανακηρυχτεί σε μία από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, και  επιστροφή πάλι πίσω στην Costa Navarino.
Το Navarino Challenge έγινε με την συνεργασία των Δήμων Πύλου, και Τριφυλίας με αρωγό το ΣΔΥ Μεσσηνίας, ο οποίος συμμετείχε με πάνω από 60 δρομείς και είχε την υποστήριξη της Costa Navarino και πολλών χορηγών.
Ο 53χρονος Dean Karnazes (έχει ανακηρυχτεί σε επίτιμο μέλος του Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας από την περασμένη χρονιά) δεν είναι ο άνθρωπος που έχει  αποφύγει τις προκλήσεις:  Πριν από 9 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη!! Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης.

Πέντε δρομείς στον ημιμαραθώνιο
αγώνα «Στα Iχνη Της Ιεράς Οδού»

Ο Δήμος Ελευσίνας στα πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘’Αισχύλεια 2015’’ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον 1° Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού», το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, μαζί με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ελευσίνας, τον ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής και σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων).
Η αφετηρία δόθηκε από το Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο και ο τερματισμός έγινε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας όπου τελειώνει και η Ιερά Οδός.
Περίπου 800 αθλητές απ' όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν και τερμάτισαν επιτυχώς τον αγώνα, μεταξύ των οποίων και πέντε δρομείς από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας οι οποίοι είναι οι Παναγιώτης Καλαμπόκης, Αναστάσιος Καλαμπόκης, Αναστάσιος Καστόρας, Σωτήρης Ζερβέας και το καινούργιο μέλος ο Δημήτρης Τσιγαρίδσης.