Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016 13:27

Εσωτερική κόντρα στον Ακρίτα Καλαμάτας - Για χρέη και "ιδιοκτησιακή νοοτροπία" μίλησε ο Χ. Καρακύκλας

Γράφτηκε από τον

Εσωτερική κόντρα υπάρχει στην διοίκηση του Ακρίτα Καλαμάτας με τον πρόεδρο Χαράλαμπο Καρακύκλα να κάνει λόγο χθες για διαφωνίες μεταξύ των μελών όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της γυναικείας ομάδας βόλεϊ  και να εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον.


Ο κ. Καρακύκλας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε σε χρέη που δημιουργούνται στην ομάδα, έκανε λόγο για ιδιοκτησιακή νοοτροπία ανθρώπων φωτογραφίζοντας τον κ. Πανταζόπουλο και την κα. Τσιριμπή, ενώ σημείωσε πως σε μια ομάδα πρέπει να συμβάλλουν όλοι οικονομικά και όχι ένας, προτείνοντας την εγγραφή μελών στο σύλλογο.
«Πριν 1,5 χρόνο το δ.σ. του Ακρίτα μου ανέθεσε την προεδρία των τμημάτων. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ανδρική ομάδα ούτε στο τμήμα στίβου. Εκεί υπεύθυνοι είναι οι Κουτράκης και Παπαδόπουλος οι οποίοι κάνουν πολύ καλή δουλειά και τους συγχαίρω μάλιστα γιατί στηρίζουν οικονομικά και την γυναικεία ομάδα χωρίς να έχουν καμιά υποχρέωση.
Το πρόβλημα υπάρχει στην γυναικεία ομάδα που βρίσκεται σε σταυροδρόμι. 'Η θα αλλάξει δομή, λειτουργία και θα εξελιχθεί ή θα υποβιβαστεί στα τοπικά και θα βολοδέρνει, γιατί προτάθηκε δυστυχώς και αυτό…
Διαπίστωσα ότι η ομάδα έχει συσσωρευμένα χρέη τα δύο τελευταία χρόνια. Από όταν άρχισε δηλαδή να δίνει αμοιβές σε προπονητή και παίκτριες.
Δεν θα ήθελα να είμαι υπόλογος των χρεών ή να τα μεταβιβάσω σε επόμενη διοίκηση.
Τέσσερα άτομα τις ίδιας οικογένειας εμπλέκονται και έχουν ιδιοκτησιακή νοοτροπία την οποία αισθάνονται όσοι εμπλέκονται στην ομάδα. Δεν τηρούνται καταστατικές διατάξεις και διαδικασίες και δεν έχει γίνει ποτέ γενική συνέλευση. Δεν υπάρχουν μέλη να συμβάλλουν οικονομικά. Η ομάδα πρέπει να είναι ανοικτή στην κοινωνία για εγγραφή μελών. Όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ στον Ακρίτα και δεν έχουν γίνει ποτέ εκλογές. Δέχτηκα την θέση για να αλλάξουμε κάποτε και να γίνει μια σύγχρονη ομάδα ο Ακρίτας. Η ομάδα βασίζεται σε έσοδα από τις ακαδημίες και ότι προσφέρουμε κάποια μέλη της διοίκησης. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι δύσκολο να επωμιστεί ένας το οικονομικό βάρος. Σε μια ομάδα πρέπει να συμβάλλουν όλοι αλλιώς δεν βγαίνουν τα χρήματα. Στον Ακρίτα δεν γίνεται αυτό και επιπλέον το κλίμα στο διοικητικό συμβούλιο δεν είναι το καλύτερο δυνατό».

Ακαδημίες και εγκαταστάσεις...

Ο πρόεδρος του Ακρίτα εξέφρασε ακόμη την άποψη του για την λειτουργία των ακαδημιών αλλά και των εγκαταστάσεων. "Πιστεύω ότι πρέπει να είναι δωρεάν οι ακαδημίες. Πολλά παιδιά με δυνατότητες δεν δοκιμάζουν στον αθλητισμό λόγω κόστους. Οι ακαδημίες δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός αλλά για παραγωγή αθλητών. Για τις εγκαταστάσεις δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το δήμο. Όλα τα σωματεία που χρησιμοποιούν το Κλειστό πρέπει να συμβάλλουν με μια μικρή συμμετοχή, όσα μπορεί το καθένα, για να βοηθήσουν τον δήμο και τον κ. Μπασακίδη. Το Κλειστό αν συντηρηθεί θα γίνει πολύ καλό γήπεδο. Δεν ξέρω αν η Καλαμάτα μπορεί να γίνει πόλη πολιτισμού, μπορεί όμως σίγουρα να γίνει πόλη του αθλητισμού, με το κλίμα που έχει, τις μικρές αποστάσεις και την βελτίωση των εγκαταστάσεων».
Κλείνοντας ο κ. Καρακύκλας εξέφρασε την άποψη ότι οι τέσσερις ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών είναι πολλές για την Καλαμάτα και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας πολύ ισχυρής ομάδας.