Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018 13:00

Πρωταθλητές Πελοποννήσου οι παίδες της Καλαμάτας ‘80!

Γράφτηκε από τον
Πρωταθλητές Πελοποννήσου οι παίδες της Καλαμάτας ‘80!

 

Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες οι παίδες της Καλαμάτας ‘80 κατέκτησαν την πρώτη θέση στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος Πελοποννήσου που έγινε στο κλειστό Κουκούλι της Πάτρας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα αναδείχθηκε έτσι πρωταθλήτρια Πελοποννήσου σφραγίζοντας παράλληλα την πρόκριση της στις 16 καλύτερες ομάδες της χώρας.

Η Καλαμάτα ‘80 νίκησε με 3-0 στο πρώτο ματς τον Απόλλωνα Πάτρας (25-27,20-25,21-25), στο δεύτερο ματς επικράτησε με 3-1 σετ (25-20,25-15,23-25,25-16) της Ολυμπιάδας Πάτρας ενώ στον τρίτο αγώνα της νίκησε με 3-1 σετ (25-17,25-22,24-26,25-14) τον Παμβοχαικό.

Ετσι κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση ενώ ο Σπύρος Χανδρινός αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης και βραβείο καλύτερου κεντρικού πήρε ο Νίκος Μπιρμπίλης.

Η Καλαμάτα ‘80 πλέον θα συμμετέχει στους αγώνες Νοτίου Ελλάδας όπου θα συμμετέχουν 8 ομάδες. Οι δύο πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για το πανελλήνιο φάιναλ φορ το οποίο θα συμπληρώσουν οι δύο πρώτες ομάδες από τους αγώνες των 8 ομάδων της Βόρειας Ελλάδας.

Οι αγώνες Νότιας Ελλάδας, σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις, θα γίνουν 3-6 Μαΐου, μάλλον στην Αθήνα.

Ο προπονητής των παίδων της Καλαμάτας ‘80 Γιώργος Κουλιέρης μιλώντας στην “Ε” δεν έκρυψε την ικανοποίηση του αλλά και την αισιοδοξία του για την συνέχεια: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα παίζει καλά και δείχνει ότι είναι για ψηλά. Υπάρχει ικανοποίηση στην ομάδα για την προσπάθεια τους. Οσον αφορά την συνέχεια, σε αυτές τις ηλικίες είναι δύσκολο να μιλήσουμε για φαβορί. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα μας δείχνει πολύ καλά στοιχεία και το μέλλον είναι μπροστά της”.

Για την Καλαμάτα στους αγώνες της Πάτρας αγωνίστηκαν οι Νίκος Μπιρμπίλης, Δημήτρης Βραχάτης, Γιώργος Ψαρρέας, Παναγιώτης Μασούρας, Κώστας Κλημεντίδης, Ανδρέας Κλημεντίδης, Νέστορας Βλάσσης, Παναγιώτης Βλάσσης, Αλέξανδρος Μαργέλης, Σπύρος Χανδρινός, Αρης Χανδρινός, Ηλίας Μπούνας, Ευθύμης Φράγκος, Νάσος Πλακιάς, Γιάννης Ρίζος.