Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 16:50

Αλλαγές σε Β’ εθνική και τοπικό βόλεϊ γυναικών

Γράφτηκε από τον
Αλλαγές σε Β’ εθνική και τοπικό βόλεϊ γυναικών

 

Αλλαγές στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής γυναικών αλλά και στο τοπικό γυναικών προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Σε δήλωση του στο contraepithesi.gr σημείωσε σχετικά:

“Στα πρωταθλήματα την επόμενη χρονιά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο πιστεύουμε. Πρώτη αλλαγή που θα κάνουμε είναι ότι στο γυναικείο θα υπάρξουν 10 ομάδες στην Β’ Εθνική το οποίο είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ένωσής μας. Μεγαλύτερος ανταγωνισμός και στην πορεία στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν και 12 ομάδες. Στο τοπικό πρωτάθλημα όπου υπάρχουν τρεις όμιλοι, εκτιμάμε ότι για να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερος ανταγωνισμός μπορεί να πάμε σε δύο ομίλους ώστε να πάμε σε περισσότερους αγώνες και από εκεί και πέρα σε επίπεδο κορασίδων που είναι ένα πρωτάθλημα σε εξέλιξη, θα πρέπει να υπάρξουν δύο κατηγορίες. Η Α’ κατηγορία με τις πιο καλές ομάδες και της Β’ κατηγορίας με τις πιο αδύναμες ομάδες και τον δικό της ανταγωνισμό”.

Για τα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ τόνισε ακόμη: “Καταρχήν αυτή τη στιγμή έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα των εφήβων και των νεανίδων, τα οποία εξελίχθηκαν πολύ καλά. Είναι δύσκολες οι οικονομικές περίοδοι, κανένας δεν έχει τη δυνατότητα ή την οικονομική άνεση να βάλει χρήματα. Οι μεγαλύτεροι χορηγοί στις ομάδες είναι οι γονείς. Αυτοί είναι που βοηθάνε τις ομάδες και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσει οποιαδήποτε ομάδα. Ο γονέας θα πρέπει με την καλή έννοια να σταθεί δίπλα στην ομάδα και η ομάδα επίσης και προχωράμε.

Οσον αφορά την εκπροσώπηση των σωματείων της Πελοποννήσου στις Εθνικές κατηγορίες τόνισε: “Είμαστε ευχαριστημένοι. Το να έχεις έξι ομάδες στην Α2 Ανδρών, το να έχεις τέσσερις ομάδες στην Α2 Γυναικών, το να έχεις μια ομάδα στην Α1 Γυναικών και το να έχεις μια ομάδα στην Α1 Ανδρών, είναι όντως πολύ ικανοποιητικό γεγονός. Ωστόσο το μεγάλο μας πρόβλημα και προβληματισμός αποτελεί η προοπτική κάποιες ομάδες να βρεθούν στις χαμηλότερες κατηγορίες κάτι που δεν θα θέλαμε. Φιλοδοξούμε στην Α2 Εθνική την επόμενη χρονιά να είναι εφτά ομάδες από τις 14 σε επίπεδο Ανδρών. Ευχόμαστε να επιτευχθεί αυτό, με βάσει την βαθμολογική κατάσταση τη δεδομένη στιγμή. Θέλω να πιστεύω ότι το μέλλον ξέχωρα από τις υπάρχουσες ομάδες να είναι σε καλύτερο επίπεδο. Θα θέλαμε όπου υπάρχει κλειστό γυμναστήριο ή προπονητήριο στην Πελοπόννησο να υπάρχει τουλάχιστον μια ομάδα βόλεϊ τόσο σε επίπεδο γυναικών όσο και σε επίπεδο ανδρών”.