Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2019 14:53

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Το πρόγραμμα φιλικών της Καλαμάτας ‘80

Γράφτηκε από τον

Οριστικοποιήθηκε όλο σχεδόν το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει στη διάρκεια της προετοιμασίας της η Καλαμάτα ‘80.

Εκείνο που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί αν τελικά ο Μίλωνας αποτελέσει την 4η ομάδα στο καθιερωμένο τουρνουά στη μνήμη του παράγοντα των “Λύκων” Γιάννη Μπουσούνη, που έχει ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου.

Οπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ τα δύο πρώτα φιλικά θα διεξαχθούν το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου με τον Σπαρτιατικό, η αρχή θα γίνει το Σάββατο στην Καλαμάτα και την επόμενη ημέρα, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στη Σπάρτη. Το επόμενο Σαββατοκύριακο 28 και 29 του μήνα, η Καλαμάτα ‘80 θα μεταβεί στη Νέα Ερυθραία, όπου θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Πανερυθραϊκού, όπου εκτός από τη διοργανώτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Α.Σ. Κέρκης από τη Σάμο και τον Πανιώνιο, ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Στις αρχές Οκτωβρίου και συγκεκριμένα το διήμερο 5 και 6 του μήνα, η Καλαμάτα ‘80 θα διοργανώσει το τουρνουά στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, όπου μέχρι στιγμής έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν ο Αιγιαλέων Αιγίου και ο Πανερυθραϊκός, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η 4η ομάδα. Εχει γίνει πρόταση στον Μίλωνα και οι άνθρωποι της Καλαματιανής ομάδας περιμένουν την απάντηση για το αν θα συμμετάσχει, αλλιώς θα γίνουν επαφές με κάποια άλλη ομάδα. Είχαν γίνει επαφές με ομάδες της Volley League, όμως δεν κατέστη δυνατόν να έρθει κάποια από τη μεγάλη κατηγορία.

Το τελευταίο φιλικό θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου και γίνεται προσπάθεια να διεξαχθεί στην Καλαμάτα και το οποίο θα είναι σαν πρόβα πριν την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών.

Πάει για μια μεταγραφή ακόμη

Από εκεί και πέρα, σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση μιας μεταγραφής, της τελευταίας που έχει δικαίωμα να κάνει η ομάδα.

Κατά τα άλλα η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά με καθημερινές απογευματινές προπονήσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, όπου συμμετέχουν όλοι οι αθλητές. Αυτή την περίοδο το βάρος των προπονήσεων έχει πέσει σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής και από την επόμενη εβδομάδα θα μπει στο πρόγραμμα και το μοντάρισμα της ομάδας μέσα από φιλικές αναμετρήσεις.

Πάντως στην ομάδα αντιμετωπίζουν και πρόβλημα με τις ώρες των προπονήσεων, γιατί ακόμη, παρότι έγινε μια πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Καλαμάτας, δεν κατέληξαν στις ώρες προπόνησης για κάθε ομάδα, που χρησιμοποιεί το γήπεδο και το πρόβλημα θα μεγαλώσει και άλλο όταν θα αρχίσουν τα σχολεία, αφού πολλά από τους αθλητές της ομάδας είναι μαθητές και έχουν φροντιστήρια. Ετσι θα πρέπει να γνωρίζουν τις ημέρες και ώρες προπόνησης, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Οι άνθρωποι της Καλαμάτας ‘80 ευελπιστούν ότι σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τη διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα, το οποίο απασχολεί, όχι μόνο τους “Λύκους”, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους στο Κλειστό.