Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 14:24

Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Νίκη με ανατροπή η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η Καλαμάτα ‘80 κέρδισε, με ανατροπή στο τάι μπρέικ, τον ΔΑΣ Δραπετσώνας προχθές στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, και επέστρεψε στις νίκες.

Η εβδομάδα που πέρασε είχε αρκετά προβλήματα για την kαλαματιανή ομάδα, αφού προερχόταν από την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα από τον Α.Ο. Αιγιαλέων, στο Αίγιο, ενώ τρεις από τους βασικούς της παίκτες δεν μπόρεσαν λόγω ασθενειών και τραυματισμών να παρουσιαστούν έτοιμοι στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Δημητούλης έπαιξε με πυρετό, ενώ οι Στάθης Ντάκουρης και Μπεσής που δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι εξαιτίας τραυματισμών, πήραν χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι, ώστε να βοηθήσουν όσο μπορούσαν για να μπορέσει η ομάδα να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη του αγώνα, που διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες (2 ώρες και 50 λεπτά), όσοι παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ. Στην προσπάθεια για τη νίκη συνέβαλαν και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην κερκίδα του Κλειστού Γυμναστηρίου και με το χειροκρότημα τους ιδιαίτερα στο 5ο σετ, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για τη επικράτηση. Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας ήταν μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των γηπεδούχων και να φύγει από την Καλαμάτα με το τρίποντο. Ξεκίνησαν καλά το ματς κερδίζοντας τα δύο πρώτα σετ. Στη συνέχεια όμως οι “Λύκοι” αντέδρασαν και ανέτρεψαν την εις βάρους κατάσταση ισοφάρισαν 2-2 και οδήγησαν το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί χρειάστηκε να φτάσουμε στους 25 πόντους, όπως στα κανονικά σετ για να αναδειχθεί ο νικητής. Με εναλλαγές στο σκορ και σχεδόν πόντο πόντο, η Καλαμάτα ‘80 κατόρθωσε να επικρατήσει και να επιστρέψει μετά την παρένθεση στο Αίγιο, στις επιτυχίες. Δηλώσεις για την προχθεσινή αναμέτρηση έκανε στο “Notosport” λίγα λεπτά μετά τη λήξη της ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης: “Εμείς αυτό που καταφέραμε ήταν να ξεπεράσουμε την ήττα από τον Αίγιο την προηγούμενη αγωνιστική, η οποία μας είχε δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό και μεγάλο άγχος για να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις. Παρόλα τα προβλήματα που είχαμε με ασθένειες και τραυματισμούς καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη με ανατροπή. Χαρακτηριστά αναφέρω πως ο Δημητούλης έπαιξε σήμερα με πυρετό”. Οσο για τη συνέχεια μας είπε: “Τώρα έχουμε το ρεπό μπροστά μας και είναι ευκαιρία να πάρουμε μια ανάσα και να ανασυνταχτούμε γιατί ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Ερυθραία και τον Μίλωνα”.

Τα σετ: 22-25, 22-25, 25-20, 25-20, 25-23.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ανδρέας Λιναρδάτος, Λουκάς Σπυρόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δημητούλης, Ε. Ντάκουρης, Μπιρμπίλης, Μανιατέας, Ντόντης, Γεωργάτος, Μπούρας (λ), Κατσιαφλάκας, Μπεσής, Μπουσούνης, Χανδρινός.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ (Ι. Πλήθης): Δεληπρίμης, Κουτσομύτης, Προδρομίδης, Α. Παπανικολάου, Κογκαλίδης, Μανίκας, Μουσίκας (λ), Ι. Παπανικολάου.