Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 14:12

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σπουδαίο διπλό στο Λουτράκι ο Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας μέσα στο Λουτράκι επί του Α.Ο. Ποσειδών με 1-3 σετ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής γυναικών.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 1-0, όμως ο Ακρίτας αντέδρασε, έβγαλε εκπληκτικές άμυνες και παίζοντας έξυπνα στην επίθεση κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ (1-2). Στο τέταρτο σετ μίλησε η 16χρονη Μπότη Θεοδώρα και γενικά η ψυχή όλων των αθλητριών του Δημητρακόπουλου για να γίνει μια μεγάλη ανατροπή. Με το σκορ στο 24-20 όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθεί το ματς στο tie-break. Οι απαντήσεις όμως στο εκπληκτικό σέρβις της μικρής δεν ήρθαν ποτέ από την τοπική ομάδα (24-26) με τον Α.Ο. Ακρίτα να γίνεται στο τέλος ένα κουβάρι από τους πανηγυρισμούς. Σίγουρα μια σπουδαία επιτυχία απέναντι σε μια πολύ δυνατή, ειδικά στην έδρα της, ομάδα που ξεκολλάει για τα καλά τον Καλαματιανό σύλλογό από τις επικίνδυνες θέσεις και τον εδραιώνει στις πιο ψηλές της βαθμολογίας. Έναρξη του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή με τον Α.Ο. Ακρίτα να ταξιδεύει ξανά, αυτή τη φορά στη Πάτρα, για να αντιμετωπίσει την τρίτη Ε.Α.Π. η οποία υποχρέωσε αυτή την αγωνιστική τον πρωτοπόρο Απόλλωνα στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Τα σετ ήταν 25-15, 20-25, 19-25 και 24-26.

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Δημητρακόπουλος Χρήστος ): Φωτεινάκη (c), Ιωαννίδη, Βαμβακούση, Κ. Μπότη, Θ. Μπότη, Σάββα, Μπούνα (λ), Αναστασίου, Κρίκη, Μπίτσικα, Γεωργιοπούλου, Μπουζέα.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Α.Ο. Ποσειδών – Ακρίτας 1-3

Ομόνοια – ΑΟ Αλυκών 3-0

ΕΑ Πατρών – ΑΣΠ Απόλλων 3-1

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιονικης 3-0

ΑΕΠ Ολυμπιάς – Σπαρτιατικό 2-3

 

Η βαθμολογία

(σε 9 αγώνες)

1. Α.Σ.Π. Απόλλων 24

2. Ερυθρός Αστέρας 23

3. Ε.Α. Πατρών 22

4. Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου 15

-. Φ.Ο.Ν. Ομόνοια 15

6. Α.Ο. Ακρίτας 12

7. Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας 9

8. Α.Ε.Π. Ολυμπιάς 6

9. Σπαρτιατικός Γ.Σ. 5

10. Α.Ο. Αλκυών 4