Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 13:35

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Π. Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Να ξεπεραστεί η πανδημία και θα δούμε πότε θα έχουμε δράση”

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Π. Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Να ξεπεραστεί η πανδημία και θα δούμε πότε θα έχουμε δράση”

Από τις 12 Μαρτίου έχουν ανασταλεί όλες οι διοργανώσεις της Ενωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, λόγω της πανδημίας από τον κορονοϊό.

Η διοίκηση της Ε.Σ.ΠΕ.Π. θα περιμένει να ξεπεραστεί η πανδημία για να προχωρήσει σε αποφάσεις, σχετικά με το τι θα γίνει με τις φετινές διοργανώσεις, αν και πότε θα ολοκληρωθούν. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, αφού προέχει να λήξει η πανδημία και να επιστρέψει η κανονικότητα στη Ελλάδα. Αυτό τόνισε και ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Θεόδωρος Κανελλόπουλος με δηλώσεις του στο “Notosport”: “Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για το τι θα κάνουμε, αλλά προέχει πρώτα να ξεπεραστεί η πανδημία. Από εκεί και πέρα θα δούμε πότε θα μπούμε σε αγωνιστική δράση”. Αυτό ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Ολα θα εξαρτηθούν από το πότε θα βγούμε από την πανδημία που ζούμε σαν χώρα. Βέβαια στις προθέσεις μας είναι να ολοκληρωθούν κάποια πρωταθλήματα όπως της Β’ εθνικής γυναικών και ανδρών, το τοπικό γυναικών και τα αναπτυξιακά των παίδων και κορασίδων, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μόρια αν κάνουν κάποια πανελλήνια διάκριση. Το μεγάλο πρόβλημα, όταν επανέλθουμε είναι ότι θα χρειαστεί ένα 15νθήμερο προετοιμασίας ώστε να αποκτήσουν οι ομάδες κάποια καλή αγωνιστική κατάσταση, ώστε στη συνέχεια να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των παιχνιδιών”.
Να σημειωθεί ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Π. τη Δευτέρα 23 Μαρτίου γνωστοποίησε με ανακοίνωση της τη διατήρηση της αναστολής όλων των πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας, την οποία έκλεισε με μήνυμα για την παραμονή στο σπίτι. Αναλυτικά η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου προς τα σωματεία της Ε.Σ.ΠΕ.Π. είναι: “Αγαπητοί συνεργάτες,
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π., σε έκτακτη συνεδρίαση του (δια περιφοράς) την Δευτέρα 23/3/2020 αποφάσισε, στην διατήρηση της αναστολής των πρωταθλημάτων της μέχρι νεωτέρας. Η Ένωση θα παρακολουθεί την κατάσταση και τα δεδομένα συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρχουν καινούργιες ανακοινώσεις.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Η ΕΣΠΕΠ με ανοικτή επιστολή στέλνει το δικό της μήνυμα σε σωματεία, παλαίμαχους, αθλητές και αθλήτριες.
“Η παραμονή μας στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει διαμορφώσει τη ζωή μας και έχει αφήσει ελεύθερο χρόνο, αναζητώντας να τον καλύψουμε με υγιείς αλληλεπιδράσεις.
Μία από τις ευχάριστες δραστηριότητες παρατηρούμε ότι είναι, η αναδρομή στο παρελθόν και η αναζήτηση φωτογραφιών από παλιότερες αθλητικές συναντήσεις και γενικότερα η δραστηριότητα αθλητών και αθλητριών που αναρτούνται στο Διαδίκτυο. Οι αναμνήσεις επανέρχονται στο φως, αποτυπώνοντας ένα πολύτιμο υλικό που η Ε.Σ.ΠΕ.Π. θα ήθελε να συγκεντρώσει, με την προοπτική να διαμορφώσει μια ιστορική πλατφόρμα για το βόλεϊ στην Πελοπόννησο.
Στόχος μας είναι, μόλις συγκεντρωθεί ικανοποιητικό υλικό να το αναρτήσουμε, στην προηγούμενη ιστοσελίδα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. (ww.espep.com), την οποία και διατηρήσαμε, έχοντας πρόθεση σαν Δ.Σ., να το μετεξελίξουμε σε ένα σημαντικό ψηφιακό μουσείο για το βόλεϊ στην περιοχή μας.
Στην κατεύθυνση αυτή θα διευκόλυνε σημαντικά, να μας κοινοποιήσετε μέσω e-mail ή messenger οποιοδήποτε φωτογραφικό στιγμιότυπο εντοπίζεται, συνοδευόμενο από μια συνοπτική περιγραφή.
Ελπίζοντας σε ανταπόκριση περιμένουμε τους δικούς σας …θησαυρούς, για να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό κολάζ-αναδρομή στο παρελθόν, για αγώνες και ομάδες που δραστηριοποιούνται ή έχουν σβήσει από τον Βολεϊκό χάρτη. Μένουμε σπίτι, ανακαλύπτουμε τους θησαυρούς και Αναδεικνύουμε την ιστορία του αθλήματος που αγαπάμε”.