Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020 13:20

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ικανοποίηση για την πορεία στη Β’ εθνική

Γράφτηκε από τον

Ικανοποίηση υπάρχει στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Ακρίτα για τη φετινή παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Η Καλαματιανή ομάδα κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους που είχε θέσει για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, παρότι για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα απομένει μία αγωνιστική. Ο βασικός στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία, ο οποίος επιτεύχθηκε και ο άλλος στόχος ήταν η συμμετοχή και η απόκτηση εμπειριών, των νεαρών αθλητριών που στελεχώνουν το έμψυχο δυναμικό της.
Την ικανοποίηση του για την πορεία της ομάδας εξέφρασε ο προπονητής Χρήστος Δημητρακόπουλος με δηλώσεις του στο “Notosport”: “Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος γιατί ο βασικός στόχος που ήταν η παραμονή, επιτεύχθηκε νωρίς. Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας και από τη συμμετοχή και εξέλιξη των κοριτσιών στη διάρκεια της χρονιάς. Ηταν σημαντική χρονιά η φετινή για τα κορίτσια γιατί εξελίχθηκαν και πήραν εμπειρίες μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια”.
Βλέψεις πρωταγωνιστικές και διεκδίκηση της ανόδου, υπάρχουν ως σκέψεις στον Ακρίτα, όμως για να προγραμματιστούν θα χρειαστεί πρώτα να ξεπεραστεί η πανδημία, να επιστρέψουν όλα σε κανονικούς ρυθμούς και από εκεί και πέρα, θα θέσουν τους στόχους. Αυτό υποστήριξε ο Χρήστος Δημητρακόπουλος στη συνέχεια των δηλώσεων του. “Σίγουρα υπάρχει πάντα ένας πιο υψηλός στόχος”, ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: “Μπορεί τη νέα περίοδο, αν όλα πάνε καλά φέτος και ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον κορονοϊό, να δούμε αν μπορούμε να θέσουμε και στόχους πρωταγωνιστικούς. Βέβαια οι ομάδες της επαρχίας έχουν το μειονέκτημα ότι υπάρχουν αθλήτριες που βρίσκονται στην τελευταία τάξη του λυκείου και κοιτάζουν πως να περάσουν σε σχολές και να πάνε να σπουδάσουν. Ετσι κάθε χρόνο σχεδόν το έμψυχο δυναμικό αλλάζει. Οι ομάδες αυτές θα πρέπει να δουλεύουν στις πιο μικρές ηλικίες και να ετοιμάζουν αθλήτριες για να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα”.

Μια αγωνιστική και πλέι οφ

Μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.ΠΕ.Π. αποφάσισε την αναστολή του πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού. Ετσι όλα είναι στο αέρα σε ότι αφορά το τι θα γίνει, αν ξεπεραστεί η πανδημία. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, μετά την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής, θα πραγματοποιηθούν πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν στις 4 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό 3 ομάδες θα πέσουν στο τοπικό πρωτάθλημα και την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι.
Σε ότι αφορά τον Α.Ο. Ακρίτα, όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω, έχει πετύχει την άνετη παραμονή του στην κατηγορία και ο τελευταίος αγώνας, με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου (είναι εντός έδρας) είναι περισσότερο τυπική διαδικασία.
Ας δούμε αναλυτικά, όλα τα φετινά αποτελέσματα του Α.Ο. Ακρίτα, τη βαθμολογία και το πρόγραμμα της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Α’ γύρος

Α.Ο. Ακρίτας – Ε.Α. Πατρών 1-3
Ερυθρός Αστέρας – Α.Ο. Ακρίτας 3-0
Α.Ο. Ακρίτας – Ολυμπιονίκης 1-3
Α.Σ.Π. Απόλλων – Α.Ο. Ακρίτας 3-0
Α.Ο. Ακρίτας – Α.Ο. Αλκυών 3-0
Α.Ο. Ακρίτας – Σπαρτιατικός 3-0
Φ.Ο.Ν. Ομόνοια – Α.Ο. Ακρίτας 3-0
Α.Ο. Ακρίτας – Α.Ε.Π. Ολυμπιάς 3-0
Ποσειδών Λουτρ. - Α.Ο. Ακρίτας 1-3

Β’ γύρος

Ε.Α. Πατρών – Α.Ο. Ακρίτας 3-0
Α.Ο. Ακρίτας – Ερυθρός Αστέρας 2-3
Ολυμπιονίκης – Α.Ο. Ακρίτας 2-3
Α.Ο. Ακρίτας – Α.Σ.Π. Απόλλων 0-3
Α.Ο. Αλκυών – Α.Ο. Ακρίτας 3-1
Σπαρτιατικός – Α.Ο. Ακρίτας 2-3
Α.Ο. Ακρίτας – Φ.Ο.Ν. Ομόνοια 2-3
Α.Ε.Π. Ολυμπιάς – Α.Ο. Ακρίτας 2-3

18η αγωνιστική

Α.Ο. Αλκυών – Φ.Ο.Ν. Ομόνοια
Σπαρτιατικός – Α.Ε.Π. Ολυμπιάς
Α.Ο. Ακρίτας – Ποσειδών Λουτρ.
Α.Σ.Π. Απόλλων – Ε.Α. Πατρών
Ολυμπιονίκης – Ερυθρός Αστέρας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)
1. Α.Σ.Π. Απόλλων 49-9 47
2. Ε.Α. Πατρών 47-19 43
3. Ερυθρός Αστέρας 46-17 41
4. Φ.Ο.Ν. Ομόνοια 37-28 31
5. Ποσειδών Λουτρ. 32-29 28
6. Α.Ο. Ακρίτας 29-37 20
7. Α.Ε.Π. Ολυμπιάς 20-44 12.
-. Α.Ο. Αλκυών 16-43 12
9. Ολυμπιονίκης 20-45 11
10. Σπαρτιατικός 19-44 10