Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 17:44

Ο ΝΟΚ επιστρέφει στη Β’ εθνική μετά από 30 χρόνια

Γράφτηκε από τον

Στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής της Ε.Σ.ΠΕ.Π θα αγωνιστεί τη προσεχή αγωνιστική περίοδο η γυναικεία ομάδα βόλεί του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.


Ο Ν.Ο.Κ. Ποσειδών επιστρέφει σε πρωτάθλημα Β’ εθνικής μετά από 30 χρόνια, αφού την αγωνιστική περίοδο που πέρασε μετά από μια αξιόλογη πορεία στο τοπικό πρωτάθλημα γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π. κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στον Γ’ όμιλο και να πάρει αήττητη το εισιτήριο για τη Β’ κατηγορία.
Ο Γιάννης Σκαρτσίλης που είχε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία” μίλησε μεταξύ άλλων για την φετινή πορεία της ομάδας, την εκπλήρωση του στόχου που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στη Β’ εθνική, για τα μικρότερα τμήματα του συλλόγου τις νεάνιδες και τις κορασίδες που είχαν αξιόλογη πορεία και έφτασαν κοντά στην πρόκριση του φάιναλ φορ Πελοποννήσου. Για τη νέα χρονιά, τον κορονοϊό και ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των τμημάτων με αθλήτριες και αθλητές που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου.

Που πιστεύεις οφείλεται η κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου;

“Θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, παρά το γεγονός ότι είχαμε πιο νεανικό σύνολο από τις υπόλοιπες που αντιμετωπίσαμε. Συγκεκριμένα είχαμε μία αθλήτρια που ήταν η πιο μεγάλη από τα άλλα κορίτσια, η αρχηγός μας Τασούλα Σακελλαρίου. Επίσης είχαμε μια μαθήτρια Β’ Λυκείου και όλες οι υπόλοιπες ήταν μικρότερες σε ηλικία, από την Α’ Λυκείου και κάτω. Οπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, τόσο από την παρουσία, αλλά και τα αποτελέσματα ο Ν.Ο.Κ. ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση και πήρε την άνοδο για τη Β’ εθνική”.

Ηταν στόχος η άνοδος ή αυτό ήρθε μέσα από την πορεία που πραγματοποίησε η ομάδα στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν;

“Στόχος ήταν από το ξεκίνημα της περιόδου η άνοδος και καταφέραμε να την πάρουμε παίζοντας ωραίο βόλεϊ. Καταφέραμε να συνδυάσουμε τις καλές εμφανίσεις με τα νικηφόρα αποτελέσματα”.

Τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα θα αγωνιστεί στη Β’ εθνική ποιος είναι ο στόχος σε μια νέα και άγνωστη κατηγορία;

“Δεν ξέρουμε πως θα είναι το πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική σεζόν. Οπως και να διαμορφωθεί ο στόχος πρώτα πρώτα είναι η όσον το δυνατόν γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Θέλουμε να μείνει εύκολα και γρήγορα. Θα στηριχθούμε στον υπάρχον υλικό και σε κάποιες προσθήκες που θα γίνουν”.

Ποια βλέπετε πως θα είναι η κατάσταση στο γυναικείο βόλεϊ και ιδιαίτερα στην κατηγορία που θα συμμετάσχει ο Ν.Ο.Κ., την προσεχή αγωνιστική περίοδο μετά την πανδημία;

“Ολο αυτό είναι παρακινδυνευμένο να πούμε κάτι αυτή τη στιγμή. Γιατί δεν γνωρίζουμε σε ποιο όμιλο θα παίζουμε και ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε. Από την εικόνα που έχουμε για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην κατηγορία την καινούργια σεζόν αναμένεται να γίνει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η αγωνιστική περίοδος θα αργήσει να ξεκινήσει λόγω του κορονοϊού γιατί πρέπει να γίνει γίνει πρώτα κάτι με φάρμακο”.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα, πως πήγε η σεζόν, έχετε μείνει ικανοποιημένοι; Περιμένατε κάτι καλύτερο;

“Συμμετείχαμε σε όλες τις αναπτυξιακές κατηγορίες του βόλεϊ, νεάνιδες, κορασίδες, παγκορασίδες, παμπαίδες. Οι νεάνιδες έφτασαν ένα βήμα πριν το φάιναλ φορ Πελοποννήσου, αλλά αποκλείστηκαν. Αγωνιστήκαμε με πολύ νεαρές αθλήτριες για τη ηλικιακή κατηγορία που ήταν το πρωτάθλημα. Ο ΝΟΚ κατέβηκε στο πρωτάθλημα κορασίδων με δύο ομάδες, η μία από αυτές ήταν αήττητη μέχρι τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού και ήταν σε διαδικασία πρόκρισης στο φάιναλ φορ Πελοποννήσου. Επίσης συμμετείχαν στα πρωταθλήματα παγκορασίδων και παμπαίδων, αλλά σε αυτές τις δύο κατηγορίες δεν έγιναν πολλά παιχνίδια λόγω του κορονοϊού”.

 


Με φιλοδοξίες και τη νέα σεζόν

Ο Γιάννης Σκαρτσίλης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη λέγοντας: “Ηταν μια πολύ καλή χρονιά για το Ποσειδώνα Καλαμάτας, αυτή που πέρασε. Πέρα από την άνοδο της γυναικείας και οι νεανίδες με τις κορασίδες έφτασαν κοντά στην πρόκριση στο φάιναλ φορ. Στόχος να διεκδικήσουμε την ίδια πορεία και την ερχόμενη σεζόν. Αλλωστε τα παιδιά θα είναι ένα χρόνο μεγαλύτερα, πιο ώριμα και πιο έμπειρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για το σύλλογο μας, αλλά και για τον αθλητισμό.
Οσον αφορά τη φετινή σεζόν θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις περίπου μέχρι το τέλος Ιουλίου στο Κλειστό της Παραλίας, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις δύναμης και βάρη.
Από εκεί και πέρα οι ομάδες μας θα στελεχωθούν, όπως αθλήτριες και αθλητές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Σχεδόν όλες οι αθλήτριες και τα παιδιά που αγωνίζονται σε γυναίκες, νεανίδες, κορασίδες, παγκορασίδες και παμπαίδες, προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου.

 

Το έμψυχο δυναμικό

Ο Γιάννης Σκαρτσίλης είχε στη διάθεση του, την αγωνιστική περίοδο που πέρασε τις παρακάτω αθλήτριες: Αναστασία Σακελλαρίου, Μαρία Αγγελοπούλου, Σωτηρία Αθανασοπούλου, Μαριλένα Γαλακούτη, Γεωργία Γαλανοπούλου, Αντωνία Μαυράκη, Αννα Μπακούρου, Στέλλα Μπιρμπίλη, Ηλέκτρα Παναγιωτοπούλου, Ευγενία Παρασκευοπούλου, Μαρίσα Παυλέα, Αννα Σκαρτσίλη, Κατερίνα Σώκου, Μαριλίνα Τροχάτου, Παυλίνα Τσεκούρα, Δέσποινα Χειλά.

Στην 1η θέση του Γ’ ομίλου

Ο Ποσειδώνας Καλαμάτας τερμάτισε στην 1η θέση του Γ’ ομίλου της τοπικής κατηγορίας γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π.
Η καλαματιανή ομάδα εξασφάλισε την άνοδο έχοντας μόνο νίκες, 12 συνολικά, εκ των οποίων η μία ήταν στη διαδικασία του τάι-μπρέϊκ, στο πρώτο παιχνίδι του β’ γύρου με τον Α.Σ. Πετοσφαίρισης Τρίπολης, που ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του. Συγκέντρωσε 35 βαθμούς και κέρδισε 36 σετ, ενώ έχασε μόλις δύο, όπως προαναφέραμε στον εκτός έδρας αγώνα με την ομάδα της Τρίπολης.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΠ
Γ’ όμιλος

Α’ γύρος

1η αγωνιστική
Ν.ΟΚ. Ποσειδών – Α.Σ.Π. Τρίπολης 3-0

2η αγωνιστική
Ε.Σ.Β.Π. “Πυργέας” - Ν.Ο.Κ. Ποσειδών 0-3

3η αγωνιστική
Ν.Ο.Κ. Ποσειδών – Γ.Σ.Μ. Λύκαια 3-0

4η αγωνιστική
Γ.Σ. Μεσσήνης – Ν.Ο.Κ. Ποσειδών 0-3

5η αγωνιστική
Ρεπό: Ν.Ο.Κ. Ποσειδών

6η αγωνιστική
Ν.Ο.Κ. Ποσειδών – Δίων Κυπαρισσίας 3-0

7η αγωνιστική

Ν.Ο. Πύλου – Ν.Ο.Κ. Ποσειδών 0-3

Β’ γύρος

8η αγωνιστική
Α.Σ.Π. Τρίπολης – Ν.Ο.Κ. Ποσειδών 2-3

9η αγωνιστική
Ν.Ο.Κ. Ποσειδών – Ε.Σ.Β.Π. “Πυργέας” 3-0

10η αγωνιστική
Γ.Σ.Μ. Λύκαια – Ν.Ο.Κ. Ποσειδών 0-3
11η αγωνιστική
Ν.Ο.Κ. Ποσειδών – Γ.Σ. Μεσσήνης 3-0

12η αγωνιστική
Ρεπό: Ν.Ο.Κ. Ποσειδών

13η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας – Ν,.Ο.Κ. Ποσειδών 0-3

14η αγωνιστική
Ν.Ο.Κ. Ποσειδών – Ν.Ο. Πύλου 3-0