Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2020 13:37

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Προσπαθούμε να κρατηθούμε στο ρυθμό που είχαμε φτάσει”, επισημαίνει ο Π. Ντάκουρης

Γράφτηκε από τον

Η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας πρόλαβε και την έναρξη της Pre League Ανδρών, της νέας κατηγορίας που πρόσθεσε από φέτος στις διοργανώσεις της η Ε.Ο.ΠΕ. και στην οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά η Καλαμάτα ‘80.

Οι “Λύκοι”, όπως και όλες οι ομάδες του ομίλου και της κατηγορίας, είχαν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα προετοιμασίας και ετοιμάζονταν για την έναρξη του πρωταθλήματος που είχε οριστεί για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου, όμως η άνοδος των κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό, ήταν ο πολύ σοβαρός λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει για 3 εβδομάδες τις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις.

Πλέον στην Καλαμάτα ‘80 κοιτάζουν πως θα αντιμετωπίσουν τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ώστε η ομάδα να διατηρηθεί στην επιθυμητή κατάσταση και να μπορέσει όταν αποφασιστεί η έναρξη των επίσημων αγώνων να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Για το πως είδαν την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την έναρξη των αγώνων και αν θα αλλάξει το προγραμματισμό της ομάδας, ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης μιλώντας στην “Ελευθερία”, δήλωσε: “Υποδεχτήκαμε αυτή την απόφαση με μεγάλο προβληματισμό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι διαφορετικό. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που μας λένε. Εννοείται ότι αλλάζει τον προγραμματισμό, και είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαχείριση των παικτών και σωματικά και ψυχολογικά. Εμείς ήμασταν έτοιμοι όταν σε δύο εβδομάδες είχε προγραμματιστεί να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Σε ερώτηση μας για το τι θα κάνει η ομάδα στη διάρκεια των τριών εβδομάδων που θα υπάρχει η αναστολή, απάντησε: “Περιμένουμε να δούμε τις τελικές αποφάσεις. Τα παιδιά θα κάνουν κάποια πράγματα στο σπίτι για να μείνουν όσο μπορούν σε αγωνιστικό ρυθμό. Από εκεί και μετά ημέρα με την ημέρα ανάλογα με τις αποφάσεις βλέπουμε τι θα κάνουμε”.

Στη συνέχεια ζητήσαμε από τον Παναγιώτη Ντάκουρη το σχόλιο του για αν και πόσο είναι ικανοποιημένος από την προετοιμασία, αλλά και την παρουσία των αθλητών στα φιλικά παιχνίδια, μας είπε: “Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών στη διάρκεια της προετοιμασίας ακόμα και από τα αποτελέσματα που φέραμε στα φιλικά παιχνίδια. Η ομάδα είχε μπει σε έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό και ουσιαστικά αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κρατηθούμε στο ρυθμό που είχαμε φτάσει. Βέβαια είναι δύσκολο όταν είσαι εκτός γηπέδου, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η Καλαμάτα ‘80 διοργάνωσε το τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”, όπου συμμετείχαν ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Για τις εντυπώσεις του από αυτό το τουρνουά σημείωσε: “Είμαι ευχαριστημένος από το τουρνουά που διοργάνωσε η ομάδα την περασμένη εβδομάδα. Ηταν ένα πολύ δυνατό τουρνουά και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα, όπου τρία στα 4 παιχνίδια κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Το ότι χάσαμε στον τελικό από την Σκύδρα, δεν είναι κάτι που μας στενοχωρεί. Παίξαμε με μία ομάδα που αντίστοιχα θα διεκδικήσει την άνοδο της στην Α1 από το βόρειο όμιλο και ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στη λεπτομέρεια”.

Πολλά μέτρα προστασίας

Από την προηγούμενη φορά, αλλά και αυτή την περίοδο που ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση, στην Καλαμάτα ‘80 έχουν φροντίσει ώστε τα μέτρα προστασίας να είναι αυτά που προβλέπονται ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα τραυματισμού. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των “Λύκων”, στο κλείσιμο των δηλώσεων του: “Γενικά σαν ομάδα έχουμε πάρει πολλά μέτρα προστασίας, όσο μπορούμε να προστατευθούμε από αυτό τον ιό. Είναι κάτι που κάναμε εντός έδρας στο δικό μας τουρνουά και στα φιλικά και πολύ περισσότερο όταν παίξαμε φιλικά εκτός νομού. Ημασταν πιο αυστηροί γιατί εκεί δεν επιτρέψαμε σε κανέναν αθλητή να φύγει από την αποστολή και ήμασταν όλοι μαζί, ούτε για καφέ δεν έφευγε κανείς”.