Τρίτη, 22 Ιούνιος 2021 15:10

Η ΛΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ “Ε”: “Ο Απόλλωνας είναι μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους”

Γράφτηκε από τον
Η ΛΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ “Ε”: “Ο Απόλλωνας είναι μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους”

Στον Απόλλωνα Καλαμάτας θα προσφέρει τις υπηρεσίες για ακόμη μια χρονιά, 4η συνεχόμενη η Λίνα Αποστολοπούλου.

Η 24χρονη κεντρικός αποκτήθηκε από τον Σπαρτιατικό και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε τις αγωνιστικές της ικανότητες και έγινε από τα βασικά μέλη της ομάδας. Σε αυτό βέβαια σημαντική ήταν η τεχνική καθοδήγηση που είχε από τον προπονητή του Απόλλωνα Μπάμπη Μυτσκίδη, που βελτίωσε το αγωνιστικό της πρόσωπο και την έκανε απαραίτητη για την ομάδα.
Η Λίνα Αποστολοπούλου στη συνάντηση που είχαμε μαζί της μας μίλησε για τις δύο ομάδες που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα, τον Σπαρτιατικό και τον Απόλλωνα, τον κορονοϊό και πόσο έχει επηρεάσει τις αθλήτριες και τα σωματεία. Για την Καλαματιανή ομάδα σημείωσε ότι το βάρος πέφτει στο να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο χρόνο με το χρόνο, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχουν και οι πρωταγωνιστικοί στόχοι. Την αρέσει το βόλεϊ η η δουλειά της και προσπαθεί να τα συνδυάζει και τα δύο, ενώ για την ώρα δεν σκέφτεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.
Ολα τα παραπάνω αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”.

- Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το βόλεϊ;

“Γενικά είχα πάρα πολύ ενέργεια από πολύ μικρή και οι γονείς αποφάσισαν να με στείλουν να αθληθώ. Εχω ασχοληθεί με τένις και στίβο. Κάποια στιγμή ήρθαν στο σχολείο από την ομάδα του Σπαρτιατικού και ρωτούσαν ποια κορίτσια θέλουν να ασχοληθεί με το βόλεϊ. Απάντησα θετικά και από τότε, σε ηλικία 8 ετών άρχισα να παίζω βόλεϊ”.

- Πως ήταν το επίπεδο στον Σπαρτιατικό και είναι τώρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας;

“Προφανώς και υπάρχει διαφορά. Ο Σπαρτιατικός είχε στη γυναικεία ομάδα κυρίως νεαρά κορίτσια από τις αναπτυξιακές ομάδες και έπαιζαν στη γυναικεία ομάδα για να πάρουν εμπειρίες. Κάτι που στον Απόλλωνα δεν συμβαίνει. Υπάρχουν κορίτσια που ήδη έχουν εμπειρία και αναγκάζεσαι να γίνεσαι καλύτερη για να ανταπεξέλθεις. Είναι μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και σημαντικό ρόλο παίζει και ο προπονητής κ. Μυτσκίδης, ο οποίος προσπαθεί καθημερινά να μας βελτιώνει αγωνιστικά”.

- Η πανδημία λόγω του κορονοϊού σημάδεψε τη φετινή χρονιά και δεν πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα της Pre League. Πιστεύετε ότι αυτό θα παίξει ρόλο για το πως θα εμφανιστούν οι αθλήτριες τη νέα χρονιά;

“Ηταν ένα πλήγμα για όλες τις ομάδες που δεν έγινε το πρωτάθλημα, όχι μόνο σωματικά, αλλά και οικονομικά. Σίγουρα μας έχει επηρεάσει και ψυχολογικά γιατί ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας όμως κάθε αθλήτρια θα δουλέψει για να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν προ κορονοϊού”.

- Στα 4 χρόνια που βρίσκεστε στην Απόλλωνα, η ομάδα έχει πρωταγωνιστήσει και έχει πάρει ανόδους. Αυτός είναι και ο στόχος για τη νέα αγωνιστική χρονιά, να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο;

“Γενικά ο στόχος της ομάδας ποτέ δεν είναι να διεκδικήσει μια άνοδο. Πάντα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, προπονούμαστε καθημερινά και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Βέβαια και το να πρωταγωνιστήσουμε στην κατηγορία είναι στο πίσω μέρος του μυαλού των αθλητριών, αλλά και όλων στην ομάδα”.

- Ασχολείστε από μικρή ηλικία με το βόλεϊ είναι κάτι που σας αρέσει, είναι χόμπι ή το βλέπετε επαγγελματικά;

“Μου αρέσει να εργάζομαι και να παίζω και βόλεϊ. Αν ποτέ καταφέρω να το κάνω επαγγελματικά θα ήταν μεγάλη μου χαρά. Προς το παρών πορευόμαστε όπως έχει”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Λίνα Αποστολοπούλου είναι 24 ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός. Ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 8 ετών από τα αναπτυξιακά τμήματα του Σπαρτιατικού. Από εκεί και μετά έπαιξε στα τμήματα παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων και στη γυναικείου ομάδα του συλλόγου της Σπάρτης, στην τοπική κατηγορία γυναικών, αλλά και στη Β’ εθνική περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ. Μάλιστα είχε τεθεί αντιμέτωπη και στις δύο κατηγορίες με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Μάλιστα από αυτά τα παιχνίδια οι άνθρωποι του Απόλλωνα την ξεχώρισαν και ήταν από τις μεταγραφές που έκανε μετά την άνοδο της ομάδας στην Α2 εθνική. Πλέον μετράει 4 χρόνια ως αθλήτρια του Απόλλωνα Καλαμάτας, στον οποίο αγωνίζεται από τον 2018.