Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2021 14:40

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που αγαπάει το βόλεϊ”

Γράφτηκε από τον

Με σκληρή δουλειά και τη βοήθεια του κόσμου η Καλαμάτα ‘80 μπορεί να πετύχει το στόχο της ανόδου στη Volley League Ανδρών.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο λίμπερο της ομάδας Βαγγέλης Ντάκουρης στη συνάντηση που είχαμε μαζί του. Ο 28χρονος αθλητής που βρίσκεται στην ομάδα συνολικά 11 χρόνια, με εξαίρεση μια 4ετία που αγωνίστηκε στον ΣΠΑ Καρδίτσας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία” σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι να ανέβει η ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού βόλεϊ. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη η πόλη, που έχει δείξει ότι αγαπάει το βόλεϊ και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Επίσης μίλησε για το σπάνιο φαινόμενο να βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον αδερφό του Παναγιώτη, ο οποίος είναι και ο προπονητής. Ακόμη μίλησε για τη θέση που αγωνίζεται αφού τα προηγούμενα χρόνια εκτός από λίμπερο έπαιζε και ως ακραίος, για το πως αντιμετώπισε το διάστημα που υπήρχε η αναστολή λόγω κορονοϊού.

- Λόγω του κορονοϊού είχαμε μεγάλο διάστημα αποχής από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Πως αντιμετωπίσατε όλη αυτή την κατάσταση;

“Ηταν μια εποχή πολύ δύσκολη για όλους και για εμάς του αθλητές γιατί δεν σταματάει ο αθλητισμός και δεν βοηθάει να μένεις αρκετό καιρό μακριά από τις αθλητικές δραστηριότητες. Με επηρέασε η όλη κατάσταση ψυχολογικά και δεν έκανα πολλά πράγματα, ασχολήθηκα λιγότερο με προπονήσεις σε σχέση με τους συμπαίκτες μου”.

- Πιστεύετε ότι ο κορονοϊός και η πολύμηνη αποχή από προπονήσεις και αγώνες θα σας επηρεάσει ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς;

“Ελπίζω ότι δεν θα μας επηρεάσει η μεγάλη αποχή. Μας βοηθάει το γεγονός ότι έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα προπονήσεων για να επανέλθουμε σε αγωνιστική κατάσταση και από τον Αύγουστο θα μπούμε σε κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Γι’ αυτό ακολουθούμε τώρα ειδικό πρόγραμμα ώστε το Σεπτέμβριο, όταν θα αρχίσει η αγωνιστική περίοδος να είμαστε έτοιμοι”.

- Εχετε αγωνιστεί ως λίμπερο και ως διαγώνιος. Αλλά τα τελευταία χρόνια παίζετε στη θέση του λίμπερο. Αυτό είναι κάτι που επιλέξατε ή έχει να κάνει με τις ανάγκες της ομάδας;

“Στο πιο υψηλό επίπεδο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα παίζοντας στη θέση του λίμπερο, παρά του ακραίου. Και οι δύο θέσεις μου αρέσουν, αλλά όλοι οι προπονητές έχουν κρίνει ότι σαν λίμπερο μπορώ να βοηθήσω καλύτερα την ομάδα. Θεωρώ ότι το πιο θεαματικό στο βόλεϊ είναι η άμυνα”.

- Είναι σπάνιο γεγονός να βλέπουμε στην ίδια ομάδα να είναι δύο αδέρφια. Εσείς ως αθλητής και ο αδερφός Παναγιώτης ως προπονητής; Πως είναι αυτή η σχέση στη ομάδα;

“Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να υπάρχει η σχέση του αδερφού, αλλά όταν ήμαστε στο γήπεδο για προπόνηση ή για αγώνα, υπάρχει ο προπονητής και ο παίκτης. Η αντιμετώπιση είναι η ίδια που έχει όπως με όλη την ομάδα”.

- Η ομάδα τη νέα σεζόν θα διεκδικήσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Είναι κάτι που το έχει βάλει ως στόχο. Πιστεύετε ότι το έχει ανάγκη η Καλαμάτα και η Μεσσηνία να έχει εκπρόσωπο στη Volley League;

“Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που αγαπάει το βόλεϊ και το έχει δείξει και ο κόσμος με την παρουσία του στο γήπεδο. Σίγουρα το να ανέβει η ομάδα μας στη Volley League είναι πολύ σημαντικό για όλη την πόλη. Αγωνιστικά γιατί θα βρεθεί απέναντι σε μεγάλες ομάδες του Ελληνικού βόλεϊ όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο, αφού μέσα και από το βόλεϊ θα γίνει γνωστή η Καλαμάτα σε όλη την Ελλάδα”.

- Η Καλαμάτα 80 αποτελείται από αρκετούς έμπειρους παίκτες. Αυτό έχει γίνει για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει τον στόχο της ανόδου;

“Η ομάδα έχει και την εμπειρία και την εξέλιξη. Ολα τα παιδιά έχουν την εμπειρία του πρωταθλητισμού. Σίγουρα για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου χρειάζεται η εμπειρία αλλά και η δίψα και η ομάδα μας τα έχει και τα δύο. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά και τη βοήθεια του κόσμου θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας”.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βαγγέλης Ντάκουρης είναι 28 ετών και αγωνίζεται στη θέση του λίμπερο. Ξεκίνησε το βόλεϊ στη ΓΕΜ το 2004 όπου έμεινε μέχρι το 2007 με την ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2. Ακολούθησε η Καλαμάτα ‘80, όπου έπαιξε τρία χρόνια από το 2007 έως το 2010, όπου η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ εθνική. Μετά από το 2010 έως και το 2014 έπαιξε στον ΣΠΑ Καρδίτσας ομάδα Α2 εθνικής. Επέστρεψε το 2014 στην Καλαμάτα ‘80 όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα και έχει πανηγυρίσει την άνοδο από την Α2 στην Pre League. Τις προηγούμενες ημέρες ανανέωσε τη συνεργασία του με την Καλαματιανή ομάδα.