Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 21:40

Συγκίνηση στην βράβευση Βελτζ από τον Κουτουλέα (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Συγκίνηση στην βράβευση Βελτζ από τον Κουτουλέα (φωτό & βίντεο)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Χελμ της Πολωνίας.

Εκεί όπου αντάμωσαν δύο άνθρωποι, που έχουν προσφέρει στο μεσσηνιακό και όχι μόνο βόλεϊ. Ο δάσκαλος Γιέρζι Βελτζ συνάντησε τον μαθητή Βαγγέλη Κουτουλέα, τον οποίο είχε παίκτη στην μεγάλη ομάδα του Μ.Γ.Σ. το 1986 στην Α’ εθνική βόλεϊ, αλλά και στον Παναθηναϊκό και στην εθνική ομάδα.


Βελτζ και Κουτουλέας, θυμήθηκαν τα παλιά, με τον νυν προπονητή της πρωταθλήτριας Αγγλίας Πολόνια, να βραβεύει για την προσφορά του, τον ιστορικό προπονητή της ομάδας βόλεϊ του Μεσσηνιακού, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα Χελμ – Πολόνια.

Ο Καλαματιανός προπονητής βρέθηκε στην Πολωνία για τουρνουά προετοιμασίας και ο 86χρονος Γιέρζι Βελτζ, που ζει στο Λούμπλιν, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόσκλησή του.
Η συγκίνηση και των δύο ήταν έκδηλη, καθώς ο ο θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ, δεν ξεχνά τα χρόνια που πέρασε στην Καλαμάτα. Η αγάπη του για την πόλη και το Μεσσηνιακό, τον έφεραν το 2018 στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την επετειακή εκδήλωση για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Μαζί με τον “Γιώργο”, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, στην Ελλάδα, ήταν και ο αδερφός του Ανδρέας, επίσης εξαιρετικός προπονητής, που και αυτός εργάστηκε με επιτυχία στο Μεσσηνιακό.