Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2021 12:59

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 5ο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε χθες αργά το απόγευμα το 5ο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”, που διοργάνωσε η Καλαμάτα ‘80 με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού της Κηφισιάς και του ΟΦΗ.

Ηταν ένα αρκετά καλό τουρνουά με όλες τις ομάδες να προσπαθούν να δείξουν το βαθμό ετοιμότητας τους, ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων τους.
Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο. Εδειξε να είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις άλλες ομάδες και κυρίως αυτές που θα αντιμετωπίσει στο φετινό πρωτάθλημα της Volley League, την Κηφισιά και τον ΟΦΗ. Αρκετά καλά στάθηκε και η Καλαμάτα ‘80, παρότι θα αγωνιστεί στη πιο κάτω κατηγορία. Οι εντυπώσεις που άφησε ήταν θετικές, ενώ κατάφερε να σημειώσει δύο νίκες και να είναι όσον το δυνατόν πιο ανταγωνιστική στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, παρά την ήττα με 3-0 σετ.
Για το τουρνουά, αλλά και την εικόνα της Καλαμάτας ‘80 ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε στην “Ελευθερία”, μετά το τέλος του τουρνουά: “Ηταν ένα πολύ δυνατό τουρνουά και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι συμμετείχαν 3 ομάδες που αγωνίζονται στην παραπάνω κατηγορία, τη Volley League. Καταφέραμε να κάνουμε δύο νίκες κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές. Από εκεί και μετά θα δουλέψουμε στις αδυναμίες που είδαμε με σκοπό να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Φαίνεται ότι είμαστε σε σωστό δρόμο. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και συμμετείχαν στο τουρνουά, καθώς επίσης και τους φίλους του βόλεϊ και της ομάδας μας που βρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν τα παιχνίδια. Στήριξαν με την παρουσία τους το τουρνουά και έδειξαν πως έχουν ανάγκη να βλέπουν τέτοια παιχνίδια υψηλού επιπέδου”.

Με την αναμέτρηση Καλαμάτα ‘80 – ΟΦΗ, ξεκίνησε σήμερα στο Κλειστό το 5ο τουρνουά βόλεϊ στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, που διοργανώνει η μεσσηνιακή ομάδα.
Οι “λύκοι”, αν και έχασαν το πρώτο σετ με 21-25, κέρδισαν μετά από συναρπαστικό ματς τα επόμενα τρία με 25-22, 25-22 και 29-27 και έδειξαν ότι δικαίως είναι από τα φαβορί για την άνοδο στην Pre League. Διότι μην ξεχνάμε ότι οι Κρητικοί τερμάτισαν πέρυσι στην 8η θέση στην VolleyLeague A1.

Τα παιχνίδια της Παρασκευής

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΟΦΗ 3-1

Τα σετ: 21-25, 25-22, 25-22, 29-27.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος, Γιάννης Κανελλίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Χαραλαμπίδης, Πελεκούδας, Δημητούλης, Δαλακούρας, Χριστόφας, Παλέντζας, Ντάκουρης (λ), Μπεσσής, Μπλάουελ, Μπούρας (λ), Κατσιαφλάκας, Γεωργάτος, Ξεροβάσιλας, Κανελλόπουλος.
ΟΦΗ (Κ. Δεληκώστας): Βάργκας, Βαϊόπουλος, Ντεγουίζι, Λαπέρα, Τσέλιος, Αρπάγιου, Δαρίδης (λ), Γιαννόπουλος, Σαλταφερίδης, Τσουγκαράκης, Τεφτσής (λ), Στεφανίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 3-1

Τα σετ: 25-19, 23-25, 25-21, 25-20.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δ. Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης, Μπάσης, Βαν Ντε Ντρις, Ράπτης, Στάλεκαρ, Γιάκομπσεν, Γκαράς (λ), Χ. Ανδρεόπουλος, Συναδινός (λ). Στον πάγκο ήταν οι Σερεμέτης, Ρουσσόπουλος, Αραμπόπουλος, Μάρκου, Ράνγκελ.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ι. Ορφανός): Κωτσάκης, Μίχαλι, Μάρκς, Κωστόπουλος, Λινάρδος, Ντε Βάϊερ Φρέϊκ, Κοντοστάθης (λ), Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος, Σωνάκης (λ). Στον πάγκο ήταν οι Ρούσης, Σπηλιώτης, Μελλές.

Τα παιχνίδια του Σαββάτου

Την ιστορική "σημαία" του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ Σωτήρη Πανταλέοντα τίμησε η Καλαμάτα ‘80 λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της με το "τριφύλλι".
Την βράβευση στον επί χρόνια αρχηγό του Παναθηναϊκού έκανε ο γενικός γραμματέας της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Μουστάκης. Λίγο πριν ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας ‘80 Κώστας Βλάσης βράβευσε το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για τη στήριξη, που έχει προσφέρει ο Δήμος Καλαμάτας στην ομάδα, αλλά και στο βόλεϊ της πόλης.
Πριν τις δύο παραπάνω απονομές σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Κώστας Βλάσης είπε δύο λόγια για τον αείμνηστο Γιάννη Μπουσούνη. Μεταξύ άλλων ανέφερε: Ο Γιάννης αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στο βόλεϊ, αρχικά ασχολήθηκε με το Μεσσηνιακό για αρκετά χρονιά και ακολούθησε η Καλαμάτα ‘80, κάνοντας το καλύτερο για την ανάδειξη των ομάδων και του αθλήματος στην πόλη. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ”.
Πριν την έναρξη του αγώνα της Καλαμάτας ‘80 με τον Παναθηναϊκό κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός επικράτησε της καλαματιανής ομάδας με 3-0 με τους "Λύκους" του Παναγιώτη Ντάκουρη να στέκονται πολύ καλά κόντρα στους πιο έμπειρους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου.
Η Καλαμάτα '80 άφησε πολλές υποσχέσεις για τις επίσημες υποχρεώσεις στην Pre League, στην οποία ξεκάθαρα ο στόχος είναι η άνοδος στην Volley League.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3

Τα σετ: 21-25, 16-25, 16-25
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δημητούλης, Δαλακούρας, Γεωργάτος, Παλέντζας, Χαραλαμπίδης, Χριστόφας, Ε. Ντάκουρης (λ), Κατσιαφλάκας, Μπλάουελ, Κανελλόπουλος, Ξεροβάσιλας, Μπεσής, Μπούρας (λ), Πελεκούδας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δ. Ανδρεόπουλος): Ανδρεόπουλος, Στάλεκαρ, Γιάκομπσεν, Πρωτοψάλτης, Μπάσης, Βαν Ντε Ντρις, Γκαράς (λ), Σερεμέτης, Ράπτης, Μάρκου, Αραμπόπουλος, Ρουσσόπουλος, Συναδινός (λ), Ράνγκελ.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΦΗ 3-2

Τα σετ: 21-25, 25-23, 20-25, 25-23, 15-11.
Το ματς διαιτήτευσαν οι Λεωνίδας Γεράνιος, Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος.
Κηφισιά (Ι. Ορφανός): Ντε Βάϊερ Φρέϊκ, Κωτσάκης, Μίχαλι, Μάρκς, Κωστόπουλος, Λινάρδος, Σωνάκης (λ), Παλαιολόγος, Ρούσης, Παπαδόπουλος, Σπηλιώτης (λ). Στον πάγκο ήταν οι Κοντοστάθης, Μελλές.
ΟΦΗ (Κ. Δεληκώστας): Βάργκας, Βαϊόπουλος, Ντεγουίζι, Λαπέρα, Τσέλιος, Αρπάγιου, Δαρίδης (λ), Γιαννόπουλος, Τσουγκαράκης, Στεφανίδης, Τεφτσής (λ). Στον πάγκο ήταν ο Σαλταφερίδης.

Tα παιχνίδια της Κυριακής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ 3-0

Τα σετ: 25-13, 25-12, 25-21.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Λεωνίδας Γεράνιος, Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Δ. Ανδρεόπουλος): Σταλεκαρ, Γιάκομπσεν, Πρωτοψάλτης, Μπάσης, Βαν Ντε Ντρις, Ράπτης, Γκαράς (λ), Ρουσόπουλος, Μάρκου, Ανδρεόπουλος, Συναδινός (λ). Στον πάγκο ήταν οι Σερεμέτης, Ράνγκελ.
ΟΦΗ (Κ. Δεληκώστας): Βάργκας, Βαϊόπουλος, Ντεγουίζι, Σαλταφερίδης, Τσέλιος, Αρπάγιου, Δαρίδης (λ), Γιαννόπουλος, Τσουγκαράκης, Στεφανίδης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΚΗΦΙΣΙΑ 3-1

Τα σετ: 25-20, 24-26, 25-14, 25-20
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Γιάννης Κανελλίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Χαραλαμπίδης, Πελεκούδας, Δημητούλης, Δαλακούρας, Χριστόφας, Παλέντζας, Ε. Ντάκουρης (λ), Μπεσής.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ι. Ορφανός): Λινάρδος, Ντεγουίζι, Κωστόπουλος, Μίχαλι, Μάρκς, Παπαδόπουλος, Κοντοστάθης (λ), Σπηλιώτης, Ρούσης, Μελλές, Σωνάκης.