Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2022 14:23

ΑΝΑΧΙ ΤΟΣΙ: “Ενδιαφέρουσα πρόκληση ο Απόλλων”

Γράφτηκε από τον

Βρίσκεται σχεδόν 4 μήνες στον Απόλλωνα Καλαμάτας και έχει καταφέρει να βάλει το δικό της λιθαράκι στην αξιόλογη πορεία της ομάδας στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος της Pre League Γυναικών.

Ο λόγος για την Αναχί Τόσι, την 23χρονη διαγώνια, που αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα για να τον βοηθήσει να διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Η αθλήτρια από την Αργεντινή, αν και ξένη κατάφερε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και να δέσει με τις υπόλοιπες παίκτριες δημιουργώντας ένα αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο, φέρνοντας τον Απόλλωνα μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της α’ φάσης στην πρώτη θέση του β’ ομίλου με δύο βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη ομάδα τον ΑΠΣ Ναύαρχο Βότση. Το ερχόμενο Σάββατο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα παιχνίδια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής και στόχος του Απόλλωνα είναι να κερδίσει στην εκτός έδρας αναμέτρηση, τον Γ.Σ. Ηλιόπουλης και να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου. Εχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της στον όμιλο με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο και περιμένει την κλήρωση, που θα γίνει μετά τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής.
Η Αναχί Τόσι, έχει καταφέρει στα 23 χρόνια να είναι μέλος της εθνικής γυναικών της Αργεντινής και έχει παίξει σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Nations League, ενώ έχει αγωνιστεί και με την εθνική κορασίδων της χώρας της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε επίπεδο συλλόγων έχει αγωνιστεί στη Μπόκα Τζούνιορς.
Η Αργεντίνα αθλήτρια δέχτηκε με χαρά να μιλήσει στην “Ελευθερία” για την απόφαση της να συνεργαστεί με τον Απόλλωνα, χαρακτηρίζοντας την ενδιαφέρουσα πρόκληση, για το πως προσαρμόστηκε γρήγορα στο περιβάλλον της ομάδας, αναφέρθηκε στις πρώτες της εντυπώσεις από την Καλαμάτα, για την πορεία του Απόλλωνα, για το αν σκέφτεται να συνεχίζει και την επόμενη σεζόν στην ασπρόμαυρη ομάδα, για το αν την έχει επηρεάσει το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από την οικογένεια της, για την κατάσταση που βιώνουμε με τον κορονοίο και ολοκλήρωσε μιλώντας για τη χρονιά που έφυγε και τι θέλει από το 2022.
Για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία” σημαντική ήταν και η βοήθεια που πρόσφερε η συμπαίκτρια της Εβελίνα Μπεσή, που έκανε τη μετάφραση.

- Απ’ ότι φαίνεται ο Απόλλωνας μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στην α’ φάση του πρωταθλήματος. Είναι κάτι που το περίμενες; Ποιες είναι οι βλέψεις της ομάδας στη β’ φάση;
“Είναι κάτι που το περίμενα γιατί από την πρώτη μέρα που ήρθα σε επαφή με τον σύλλογο με ενημέρωσαν για τον στόχο της νέας σεζόν. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία είναι η άνοδος στην Α1 παραμένοντας πρώτοι σε αυτή τη φάση”.

- Τι είναι αυτό που κάνει τον Απόλλωνα να ξεχωρίζει στο πρωτάθλημα;
“Ο Απόλλων ξεχωρίζει γιατί κάθε παίκτρια που είναι μέλος της ομάδας είναι απαραίτητο εργαλείο, όλες εκπληρώνουμε διαφορετικούς και σημαντικούς ρόλους”.

- Η μεταγραφή σου στον Απόλλωνα προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Τι σε έκανε να επιλέξεις την ομάδα της Καλαμάτας;

“Ο στόχος μαζί με τον μάνατζερ μου Nicolas Oroz, ήταν να παίξουμε στο εξωτερικό και να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα Καλαμάτας μας είπαν τον ρόλο που χρειαζόταν η ομάδα, όσον αφορά την ευθύνη για το παιχνίδι και τον στόχο της ανόδου. Φαινόταν λοιπόν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και μια πολύ ωραία ευκαιρία που μας πρόσφερε ο σύλλογος”.

- Με δεδομένο ότι προέρχεσαι από μια μακρινή χώρα, κατάφερες να προσαρμοστείς εύκολα;

“Η προσαρμογή μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη ή όχι, ανάλογα με τον τύπο των ανθρώπων. Στην περίπτωσή μου δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ γιατί όλοι ήταν πάντα πολύ ευγενικοί και προσεκτικοί συνεχώς. Από την άλλη, το να λείπω από το σπίτι είναι κάτι φυσιολογικό στη ζωή μου, αφού από 15 χρονών δεν μένω σπίτι”.

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Καλαμάτα στο διάστημα της παραμονής σου στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα;

“Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι οι άνθρωποι στην Καλαμάτα είναι πολύ φιλικοί και χαρισματικοί, ζώντας επίσης σε μια τόσο όμορφη πόλη με πολλά πράγματα να δει κανείς”.

- Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου, θα είναι και τη επόμενη σεζόν στον Απόλλωνα;

“Ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί το μέλλον, αφού ο στόχος αυτού του πρωταθλήματος δεν έχει τελειώσει. Βρισκόμαστε στο πιο σημαντικό στάδιο του πρωταθλήματος που απαιτεί όλη μου την προσοχή. Όταν επιτευχθεί ο στόχος, θα αφοσιωθώ σε αυτό που θα ακολουθήσει”.

- Σε έχει επηρεάσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 3 χρόνια με τον κορονοίο;

“Πρόσεχα πολύ για να μην κολλήσω COVID 19, μέχρι σήμερα δεν κόλλησα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Εύχομαι επίσης να περάσει όλο αυτό και να είναι υγιή όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα”.

- Τι κρατάς από τη χρονιά που φεύγει και τι ελπίζεις για τη νέα;

“Τη χρονιά που πέρασε, κρατάω κάθε εμπειρία που έζησα, τόσο τις στιγμές χαράς και γέλιου, όσο και εκείνες που με πλήγωσαν και μου έφεραν δάκρυα στα μάτια. Παρόλη επίσης την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με τον COVID 19 η οικογένεια μου, που είναι το μόνο που έχω, ήταν πάντα υγιής, επομένως δεν έχω παρά να είμαι ευγνώμων για όλα όσα μπόρεσα να έχω.
Για τον καινούριο χρόνο θέλω απλά να ανέβω στην Α1 με την ομάδα, να παραμείνει υγιής η οικογένειά μου, να πετύχουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε να επιλέγουμε την ευτυχία μας καθημερινά”.