Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 10:38

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Βλέπει άνοδο ο Παναγιώτης Πελεκούδας

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Βλέπει άνοδο ο Παναγιώτης Πελεκούδας

Εντυπωσιακή παρουσία είχε η Καλαμάτα ‘80 στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του Α’ ομίλου της Pre League Ανδρών.

Αν και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Pre League, η Καλαματιανή ομάδα κατάφερε να ολοκληρώσει τους αγώνες της α’ φάσης έχοντας 9 νίκες σε 10 αναμετρήσεις και εξασφάλισε την παρουσία της στη β’ φάση και στον Γ’ όμιλο, όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στη Volley League Ανδρών.
Η εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε μπορεί να δείχνει ότι έχει πιάσει ταβάνι, όμως αυτό δεν είναι απόλυτο, όπως μας λέει ένας από τους αθλητές της ομάδας, ο Παναγιώτης Πελεκούδας. Ο 32χρονος κεντρικός που είναι από τους πρωταγωνιστές των “Λύκων” έως τώρα στο πρωτάθλημα παραχώρησε συνέντευξη στην “Ελευθερία”, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τον κορονοίο και οι ομάδες είναι υγιείς, η Καλαμάτα ‘80 και μία ομάδα από τον δεύτερο όμιλο, αυτόν του Βορρά είναι από τα φαβορί για την διεκδίκηση του τίτλου. Ακόμη μίλησε για το πως αποφάσισε να συνεργαστεί με τους “πράσινους”, παρότι υπήρχαν προτάσεις από ομάδες της Volley League ώστε να συνεχίσει, σε κάποια από αυτές, την καριέρα του. Συμπλήρωσε ακόμη ότι είναι αισιόδοξος σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι θα πάρει χρόνια για να φύγει ο φόβος από την κατάσταση αυτή που βιώνουμε τα τελευταία 3 χρόνια. Κλείνοντας αναφέρθηκε στη χρονιά που έφυγε, αλλά και τι περιμένει από το 2022.
Ο Παναγιώτης Πελεκούδας έχει έως τώρα κάνει σπουδαία καριέρα στο Ελληνικό βόλεϊ, όπου έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και σε όλες τις μεγάλες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Φοίνικα Σύρου, στην Ιταλική Ραβένα, ενώ είναι και διεθνής με την εθνική ανδρών, όπου έχει περισσότερες από 60 συμμετοχές. Να σημειωθεί επίσης ότι ο έμπειρος αθλητής, εδώ και 6 χρόνια είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) και προσπαθεί με όλα τα μέλη του συνδέσμου να βελτιώσουν τις εργασιακές συνθήκες όλων των επαγγελματιών αθλητών του βόλεϊ.

- Η Καλαμάτα ‘80 έκανε εξαιρετική πορεία στην πρώτη φάση με 9 νίκες σε 10 ματς. Πιστεύεις ότι έχει πιάσει ταβάνι;

“Οχι δεν έχουμε πιάσει ταβάνι. Θεωρώ ότι μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει δεν μπορεί να έχει ταβάνι, πρέπει κάθε ημέρα να βελτιώνεται. Ετσι στη β’ φάση θα παρουσιαστούμε αρκετά πιο εξελιγμένοι σε σχέση με την πορεία που πραγματοποιήσαμε στα παιχνίδια της α’ φάσης”.

- Θεωρείς ότι η ομάδα είναι φαβορί στη 2η φάση; Ποιοι είναι οι βασικοί αντίπαλοι για τη διεκδίκηση της ανόδου;

“Είμαστε 4 ομάδες οι οποίες είναι όλες δυνατές και άξιες για τις πρώτες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Συμμεριζόμενοι την κρίση από τον κορονοίο που βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο που ξεκινάει και η β’ φάση πιστεύω ότι οι υγιείς ομάδες θα είναι το φαβορί. Οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιοι είναι οι βασικοί αντίπαλοι για την άνοδο. Αν δεν έχουμε προβλήματα με ζητήματα υγείας, θεωρώ ότι εμείς και μία ομάδα από το βορρά είμαστε από τα φαβορί”.

- Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση να αφήσεις τον πρωταθλητή Ελλάδας για μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας;

“Για έναν αθλητή στην ηλικία μου και στο επίπεδο μου δεν είναι εύκολη μια τέτοια απόφαση. Δηλαδή να απαρνηθεί ομάδες που έχουν στόχο το πρωτάθλημα στην Α1 και να επιλέξει να αγωνιστεί μία κατηγορία πιο κάτω. Απλά σκεπτόμενος την πορεία μου μέχρι τώρα και τα όσα έχω κατακτήσει, σε συνδυασμό με το όραμα της ομάδας και τον επαγγελματισμό της επέλεξα να αγωνιστώ στην Καλαμάτα ώστε να βοηθήσω να δημιουργηθεί μια δυνατή επαρχιακή ομάδα στο ευρύτερο πλαίσιο της προσφοράς μου στο βόλεϊ. Αφού εξέτασα τη φερεγγυότητα του σωματείου και των ανθρώπων πίσω από αυτό αποφάσισα να υπογράψω στην Καλαμάτα”.

- Αν και ακόμα είναι νωρίς, κάνεις σκέψεις για τη επόμενη χρονιά σχετικά με το που θα βρίσκεσαι;

“Είναι πραγματικά δύσκολο να έχω αποφασίσει ή να έχω κάτι στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Συνεχίζω να είμαι διαθέσιμος σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που θα ήθελαν του χρόνου να αγωνιστώ εκεί. Συνεχίζω επίσης να πιστεύω σε αυτό που θέλουμε να κτίσουμε εδώ στην Καλαμάτα. Οπότε οποιαδήποτε σκέψη θα με οδηγήσει στο να θυσιάσω κάτι”.

- Η πανδημία έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων μας; Πως βλέπεις τα πράγματα με τον κορονοϊό;

“Θεωρώ ότι βαδίζουμε προς το τέλος της πανδημίας, αλλά θα μας πάρει πολύ καιρό ίσως και χρόνια για να μας φύγει ο φόβος της πανδημίας. Γενικά είμαι αισιόδοξος, απλά βλέπω ότι τα νέα παιδιά έχουν μάθει να ζουν με το instagram και βλέπουν τον κόσμο μέσα από αυτό. Οπότε θα δυσκολευτούν να βρουν την πραγματική ζωή στον κανονικό κόσμο και όχι στον ηλεκτρονικό”.


- Τι είναι αυτό που σου μένει από το 2021 και τι περιμένεις από τη νέα χρόνια;

“Κρατάω την αλλαγή στις προτεραιότητες μου τις σταθερές και σημαντικές επιλογές που έκανα στη ζωή μου στη διάρκεια της χρονιάς και το ότι ωρίμασα ακόμα ένα χρόνο ώστε να μπορώ να δημιουργώ καινούργια πράγματα. Περιμένω μια υγιή σωματικά και πνευματικά χρόνια που να έχει πολύ δημιουργία”.