Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 11:23

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 3-0: Πρώτη ήττα στη β’ φάση

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη ήττα στη β’ φάση γνώρισε προχθές Σάββατο η Καλαμάτα ‘80, που έχασε εκτός έδρας από τον Πήγασο Πολίχνης με 3-0 σετ.

Στην πρώτη της έξοδο για την 3η αγωνιστική του Γ’ ομίλου η Καλαματιανή ομάδα δεν κατάφερε να προσθέσει άλλο ένα τρίποντο στο ενεργητικό της. Προβλημάτισε με τον τρόπο που έχασε το παιχνίδι, καθώς στα δύο πρώτα σετ, είχε ένα προβάδισμα που της επέτρεπε να ελπίζει ότι θα τα κερδίσει. Ομως και στα δύο πλήρωσε τα πολλά λάθη, κυρίως στην υποδοχή με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να καταφέρει να επικρατήσει. Στο 3ο σετ οι “Λύκοι” κατέρρευσαν και ο Πήγασος κατάφερε να προηγηθεί με 19-11. Από εκεί και μετά η Καλαματιανή ομάδα αντέδρασε και προσπάθησε να διεκδικήσει το σετ, όπως έχασε τα δύο προηγούμενα. Κατάφερε να μειώσει 20-17 και 22-19, όμως δεν ήταν αρκετό για να γυρίσει το αποτέλεσμα και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επικράτηση με 25-20.
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε στην “Ελευθερία”: “Και στα δύο σετ ήμασταν μπροστά εκεί που είχαμε τη διαφορά αποσυντονιστήκαμε στην υποδοχή γιατί μας πίεσε ο Πήγασος. Κάναμε λάθη τα οποία μας στοίχησαν στα δύο πρώτα σετ, που ουσιαστικά τα χαρίσαμε στην αντίπαλη ομάδα. Μετά από το χάσιμο των δυο πρώτων σετ ουσιαστικά “καταρρεύσαμε” και η Πολίχνη πήρε μεγάλη διαφορά. Κάναμε μία ύστατη προσπάθεια να γυρίσουμε το σετ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και έτσι ήρθε το 3-0”.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης χαρακτήρισε την ήττα από τον Πήγασο ήττα εντός προγράμματος, όπως τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του: “Ηταν μια ήττα εντός προγράμματος γνωρίζαμε ότι η Πολίχνη είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Το κακό είναι ότι ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε τα δύο πρώτα σετ, που θα μας έδινε άλλον αέρα για το τρίτο δυστυχώς κλωτσήσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια νίκη εκτός έδρας. Παρόλα αυτά η προσπάθεια συνεχίζεται, ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε 10 τελικούς. Ο πρώτος μας στόχος και ο βασικός είναι να κρατήσουμε το αήττητο στην έδρα μας και από εκεί και πέρα να κλέψουμε βαθμούς εκτός έδρας που δυστυχώς σήμερα τους κλωτσήσαμε”.
Τα σετ: 27-25, 25-23, 25-20.
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Ισκάς, Γραμματεία: Δεληκωστίδου, Παρατηρητής: Μιχελινάκης.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Κομητούδης, Καρατζάς, Μαυροβουνιώτης, Στίγγας, Μήλης, Εφραιμίδης / Τσαδήμας (λ), Καρατζόγλου, Μπαρδούκας, Μποζίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Δημητούλης, Παλέντζας, Ιλιεφ, Δαλακούρας, Χριστόφας, Πελεκούδας, Ε. Ντάκουρης (λ), Κανελλόπουλος, Χαραλαμπίδης, Γεωργάτος.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
Αριστοτέλης Σκ. – Αθλος Ορ. 3-1
Πήγασος Πολ. – Καλαμάτα ‘80 3-0
ΑΣ Κέρκης – ΑΕΚ 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Πήγασος Πολ. 8-4 7
2. Καλαμάτα ‘80 6-4 6
3. Αριστοτέλης 7-5 6
4. ΑΣ Κέρκης 6-7 4
5. ΑΕΚ 5-8 2
6. Αθλος Ορ. 4-8 2

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022)
Καλαμάτα ‘80 – ΑΣ Κέρκης
Αριστοτέλης Σκύδρας – Πήγασος Πολίχνης
Αθλος Ορεστιάδας – ΑΕΚ