Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 14:54

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα πλέι -οφ ανόδου ο Ακρίτας, μετά τη νίκη επί Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα πλέι -οφ ανόδου ο Ακρίτας, μετά τη νίκη επί Μεσσηνιακού

Ο Α.Ο. Ακρίτας νίκησε στο τάι – μπρέικ το Μεσσηνιακό και εξασφάλισε και μαθηματικά το εισιτήριο για τα πλέι -οφ ανόδου, που θα διεξαχθούν μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου στην Β’ εθνική βόλεϊ γυναικών.

Στα πλέι -οφ έχουν προκριθεί ακόμα η Ιρς, η Παναχαϊκή και ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ στα πλέι άουτ παραμονής δεδομένα θα είναι οι Μεσσηνιακός, Α.Ο. Αλκυών, ΝΟΚ, Ολυμπιάδα Πατρών και Ομόνοια Ναυπάκτου.
Ο Α.Ο. Ακρίτας με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει νίκη της χρονιάς, αυτή στο ντέρμπι που ήταν για την 13η αγωνιστική του Η ομίλου, εξηγώντας πως : “Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως εκτός από τις γνωστές απουσίες των Τσάτουμα (εκτός από την αρχή της σεζόν λόγω ρήξης χιαστών), Ιωαννίδη (απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους) και Φωτεινάκη, ο Σωκρατης Χαραλαμπίδης είχε να διαχειριστεί και τις ατυχίες των Πανταζοπούλου στην αρχή του αγώνα (τραυματισμός στο γόνατο) και Μαθιουδάκη στις αρχές του δεύτερου σετ (βαρύ διάστρεμμα).
Ο Μεσσηνιακός πήρε το πρώτο σετ με 25-21, με τον Α.Ο. Ακρίτα να βελτιώνει στο δεύτερο σετ τα
ποσοστά του στην επίθεση και να επικρατεί με 25-19. Στο τρίτο σετ ο Ακρίτας κέρδισε εύκολα με 25-14, αλλά ο Μεσσηνιακός αντέδρασε στο τέταρτο σετ (23-25) και ισοφάρισε. Ετσι όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέκ, με τον Ακρίτα να παίρνει τη νίκη με 15-8, κάνοντας το “4 στα 4” στα μεσσηνιακά ντέρμπι.
Ο Ακρίτας κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε δύο αθλήτριες”. Αξίες συγχαρητηρίων όλες οι αθλήτριες. Ιδιαίτερη αναφορά στην 16χρονη λίμπερο Μπαστακού Σταυρούλα που ξεχώρισε για την αγωνιστικότητα της πηγαίνοντας περίφημα και στην 15χρονη πασαδόρο Λαγού Εφη που μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της με την ομάδα των γυναικών εντυπωσίασε παίζοντας ώριμα για την ηλικία της. Αμφότερες προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου με τον ΑΟ Ακρίτα να συνεχίζει την παράδοση αποδεικνύοντας έμπρακτα ξανά πως πρωταρχικός στόχος είναι η ανάδειξη των αθλητριών της ακαδημίας του”.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Χαραλαμπίδης): Πανταζοπούλου Νάνσυ, Μαθιουδάκη Νίκη, Μπαγιώκου Μυρτώ, Καραβανά Ελεάνα, Μαυρεα Γεωργία, Σταυροπούλου Πηνελόπη, Μπαστακού Σταυρούλα (λ), Μποτη Καλλιρόη, Κρίκη ζωή (λ), Λαγού Έφη, Βολανάκη Παναγιώτα, Κούρτη Κλαρίτα, Χαλβατσιώτη Παναγιώτα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – Η’ ΟΜΙΛΟΣ (Β’ υποόμιλος)
(13η αγωνιστική)
Α.Ο. Ακρίτας – Μεσσηνιακός 3-2
ΝΟΚ – Α.Σ. ΠΕ Τρίπολης 0-3
Ιρις – Α.Ο. Αλκυών 3-0
Ρεπό: Σπαρτιατικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)
1. Ιρις 32(33-4)
2. ΑΟ Ακρίτας 23(28-17)
3. Α.Σ.ΠΕ. Τρίπολης 22 (24-16)
4. Σπαρτιατικός 19 (24-20)
5. Μεσσηνιακός 6 (18-26)
-. ΑΟ Αλκυών 6 (9-30)
7. ΝΟΚ 4 (8-32)
*Ο Μεσσηνιακός έχει τιμωρηθεί με -5 βαθμούς

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Α.Σ.ΠΕ.Τρίπολης - Ιρις
Α.Ο. Αλκυών - Σπαρτιατικός
Μεσσηνιακός - ΝΟΚ
Ρεπό: Α.Ο. Ακρίτας