Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 10:30

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ 3-0: Πήρε το ντέρμπι και ελπίζει για την απευθείας άνοδο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση η Καλαμάτα ‘80 κέρδισε Κυριακή στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου τον πρωτοπόρο Πήγασο Πολίχνης με 3-0 σετ.

Μια νίκη που έφερε την Καλαματιανή ομάδα στη 2η θέση της βαθμολογία του Γ’ ομίλου της Pre League Ανδρών και μεγάλωσε τις ελπίδες της για την κατάκτηση της πρώτη θέσης που οδηγεί σε απευθείας άνοδο στην Volley League.
Οι αθλητές της Καλαματιανής ομάδας, παρότι τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκαν από τον κορωνοϊό, έπιασαν σπουδαία απόδοση και με οδηγό το Νίκο Παλέντζα κατάφεραν να πάρουν την “καθαρή” νίκη και πλέον στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της β’ φάσης του πρωταθλήματος, έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάρουν το πρώτο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.
Σημαντική ήταν και η βοήθεια από το φίλαθλο κόσμο που έγινε ο 7ος παίκτης των “Λύκων”, βοηθώντας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με το χειροκρότημα του ώστε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά το ματς στο πρώτο σετ η Καλαμάτα ‘80 έδειξε από την αρχή της προθέσεις της και παρότι σε κάποια σημεία η φιλοξενούμενη ομάδα αντέδρασε, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της και να επικρατήσει. Στο δεύτερο σετ ο Πήγασος έβγαλε αντίδραση ήταν μπροστά στο σκορ με 4 και 5 πόντους. Ολα αυτά μέχρι το 16-18 γιατί από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι πλησίαζαν και μετά από εναλλαγές στο σκορ κατάφεραν να πάρουν το σετ.

Στο 3ο σετ οι δύο αντίπαλοι κυνήγησαν το αποτέλεσμα, οι μεν γηπεδούχοι για να φτάσουν στη νίκη, οι δε φιλοξενούμενοι για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Τελικά η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων που ήταν πιο ουσιαστικοί στους τελευταίους πόντους και πήραν τη νίκη.

Τα σετ: 25-23, 26-24, 27-25.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Μιχάλης Κουτσούλας με την Θεοδώρα Κυριοπούλου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δαλακούρας, Πελεκούδας, Παλέντζας, Ιλιεφ, Χριστόφας, Δημητούλης, Ε. Ντάκουρης (λ)/ Χαραλαμπίδης, Κανελλόπουλος. Στον πάγκο ήταν οι Γεωργάτος, Μπεσής, Κακαλέτρης, Μπούρας (λ), Κατσιαφλάκας.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρ. Θεοδώρου): Εφραιμίδης, Στίγγας, Κομητούδης, Μαυροβουνιώτης, Καρατζάς, Μήλης, Τσαδήμας (λ)/ Κεσεσίδης, Καράτζογλου, Μποζίδης, Μπαρδούκας, Τσιράκης (λ). Στον πάγκο ήταν οι Κανάρης, Χρηστινίδης.

Κώστας Δαλακούρας

“Ξέραμε ότι όλα τα παιχνίδια στον β΄ γύρο θα είναι τελικοί. Απλά αυτός ήταν, νομίζω, ο μεγαλύτερος. Ξέραμε ότι σε περίπτωση ήττας θα χάναμε την πρώτη θέση. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, την πήραμε 3-0 “καθαρή” όπως τη θέλαμε και κοιτάμε τον επόμενο αγώνα που είναι η Σάμος. Σίγουρα, όταν παίξαμε στη Θεσσαλονίκη τα δυο πρώτα σετ ήμασταν μπροστά και χάσαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Πήραμε τη νίκη εδώ και είναι μια ηθική ικανοποίηση”. Ολες οι ομάδες είναι καλές. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% για να αποφύγεις οποιοδήποτε λάθος. Θεωρώ ότι συμβαίνουν αυτά, τα αποφύγαμε σε μεγάλο βαθμό και πήραμε τη νίκη. Είχαμε πολύ μεγάλη θέληση, όλα τα σετ ήταν ντέρμπι, οι λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα”.
Για τη διεκδίκηση της πρωτιάς τις τελευταίες δύο αγωνιστικές ανέφερε: “Αμα δει κάποιος τη βαθμολογία μπορεί να καταλάβει ότι από τον πρώτο μέχρι τον πέμπτο, αν εξαιρέσουμε την ΑΕΚ, μπορεί να τερματίσει σε οποιαδήποτε θέση. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση, γι’ αυτό έχουμε έρθει εδώ στην Καλαμάτα”.

Νίκος Παλέντζας

“Ημασταν προετοιμασμένοι, “ανεβασμένοι” από το προηγούμενο ματς, είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα από τον κορωνοϊό, καταφέραμε και πήραμε ένα τρίποντο πάρα πολύ σημαντικό. Θα γιορτάσουμε σήμερα και από αύριο σαν να μην έγινε τίποτα, γιατί έχουμε μπροστά μας δυο ματς πάρα πολύ δύσκολα. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη, ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη, αλλά από αύριο όλα μηδέν”.
Για το ματς του πρώτη γύρου με τον Πήγασο, όπου δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, σημείωσε: “Είχαμε παίξει πολύ άσχημα εκεί μέσα. Ημασταν μπροστά στα δυο πρώτα σετ και το χάσαμε. Η Πολίχνη δεν είναι άπειρη ομάδα, έχω παίξει με όλα τα παιδιά και στην Α’ Εθνική με τους περισσότερους, είναι έμπειροι ξέρουν βόλεϊ, “μυρίζουν” καλά τη μπάλα οπότε μπορούν να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια. Τώρα εμείς εκμεταλλευτήκαμε την κακή τους απόδοση, παίξαμε πολύ καλά και καταφέραμε και πήραμε το τρίποντο”.

Παναγιώτης Ντάκουρης

“Ηταν ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, η Πολίχνη αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος, πάρα πολύ καλή και σταθερή ομάδα. Παρόλα αυτά σήμερα (σ.σ. προχθές) δείξαμε χαρακτήρα γιατί ξεπεράσαμε ακόμα και ψυχολογικά όλη αυτή τη διαδικασία που περάσαμε με τον κορωνοϊό. Τα παιδιά έδωσαν το 100% και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτή την πάρα πολύ σπουδαία νίκη που μας κρατάει ”ζωντανούς” ακόμα και για την πρώτη θέση. Στην Πολίχνη ήταν πραγματικά μια ήττα όπου δεν μας κέρδισε ο αντίπαλος, χάσαμε εμείς! Σίγουρα μας είχε πεισμώσει αυτό το αποτέλεσμα, μας είχε κάνει να το δούμε λίγο διαφορετικά το παιχνίδι, πιο εγωιστικά. Νομίζω ότι η Πολίχνη σήμερα (σ.σ. προχθές) έπαιξε πολύ καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Παρόλα αυτά αντισταθήκαμε, δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε το παιχνίδι. Μια σπουδαία νίκη την οποία θα χαρούμε μέχρι σήμερα, από το βράδυ κιόλας το μυαλό μας είναι στη Σάμο”.
Ολα είναι ανοικτά για την πρωτιά, στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, όπως τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του. “Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “το μυαλό μας είναι ήδη στη Σάμο. Η Πολίχνη προηγείται έναν πόντο, να κάνουμε καταρχήν εμείς τη δουλειά μας κι από κει και μετά θα περιμένουμε κάποιο στραβοπάτημα το οποίο ενδεχομένως μπορεί να κάνει, γιατί κι αυτή έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. “Εχουν μείνει δύο αγωνιστικές και ακόμα είναι πάρα πολύ θολό το τοπίο όχι μόνο για την πρώτη θέση αλλά ακόμα και για τη γενική κατάταξη της κατηγορίας. Όλες οι ομάδες έχουν διαφορά ενός πόντου, αυτό δείχνει ότι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Ακόμα και η ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση μπορεί να σου κάνει ζημιά. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Ναι, σήμερα (σ.σ. προχθές) κάναμε μια πολύ σπουδαία νίκη, αλλά έχουμε στο μυαλό μας το επόμενο έτσι ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε”.
Για την παρουσία του κόσμου και την συμπαράσταση προς την ομάδα, είπε: “Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Σίγουρα βοήθησε ψυχολογικά τα παιδιά. Στις δύσκολες καταστάσεις που περάσαμε νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ κομβικό το γεγονός ότι ήρθε και μας στήριξε σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θεωρώ ότι τους αποζημιώσαμε γιατί νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου και το χάρηκε και αυτός μαζί μας. Θέλουμε να είναι κοντά μας, μαζί μας. Κάνουμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και η τοπική κοινωνία θέλουμε να είναι κοντά μας”.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
“Φωτιά” στην κορυφή του Γ’ ομίλου

“Φωτιά” στο Γ’ όμιλο της Pre League Ανδρών έβαλε η Καλαμάτα ‘80 μετά την σπουδαία εντός έδρα νίκη της με 3-0 σετ επί του πρωτοπόρου Πήγασου Πολίχνης στο ματς της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ηταν εξ αναβολής παιχνίδι, αφού οι άλλες δύο αναμετρήσεις της αγωνιστικής είχαν γίνει το προηγούμενο Σάββατο. Για την επόμενη αγωνιστική την 9η πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 του μήνα, η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αθλο Ορεστιάδας με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-1 σετ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη διεξαγωγή των δύο παραπάνω αγώνων, καθώς και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(8η αγωνιστική)
Καλαμάτα ‘80 – Πήγασος Π. 3-0
(9η αγωνιστική)
ΑΕΚ – Αθλος Ορεστιάδας 1-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1. Πήγασος Πολ. 20-12 17
2. Καλαμάτα ‘80 17-11 16
3. ΑΣ Κέρκης 19-15 14
4. Αριστοτέλης 18-17 13
5. Αθλος Ορ. 17-21 12
6. ΑΕΚ 11-26 3
* Εναν αγώνα περισσότερο έχουν ΑΕΚ και Αθλος Ορεστιάδας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣ Κέρκης – Καλαμάτα ‘80
Πήγασος Π. - Αριστοτέλης Σκ.
ΑΕΚ – Αθλος Ορεστιάδας