Σάββατο, 02 Απρίλιος 2022 22:50

Πρώτο βήμα για... τελικό από την Καλαμάτα '80, 3-1 τον Αθλο Ορεστιάδας

Γράφτηκε από τον
Πρώτο βήμα για... τελικό από την Καλαμάτα '80, 3-1 τον Αθλο Ορεστιάδας

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον... τελικό της ανόδου έκανε σήμερα η Καλαμάτα '80 στην πρεμιέρα των play-off της Preleague επικρατώντας με 3-1 του αξιόμαχου Αθλου Ορεστιάδας.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Ντάκουρη μάλιστα συνάντησαν δυσκολίες από τους "Ακρίτες" σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης και το τελικό 3-1 ήρθε μάλλον πιο δύσκολα από ότι δείχνει.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το 1ο σετ με 23-25 με τους "λύκους" να αντιδρούν και να παίρνουν σχετικά άνετα το 2ο σετ με 25-16 και να φέρνουν γρήγορα στο 1-1 τον αγώνα. Στο 3ο σετ οι ομάδες πήγαιναν κοντά, αλλά ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στο τέλος του 4ου σετ του έδωσαν το προβάδισμα.

Στο 4ο σετ έγινε μάχη με το προβάδισμα να εναλλάσσεται αρκετά συχνά και τον Αθλο Ορεστιάδας, που έως τώρα στο πρωτάθλημα είχε δείξει πιο αδύναμο πρόσωπο, να βάζει δύσκολα στην Καλαμάτα '80. Τελικά όμως η μεσσηνιακή ομάδα πήρε το σετ με 26-24 και έτσι έκανε το 1-0 στη σειρά, που τώρα μεταφέρεται στην Ορεστιάδα.

Εκεί η ομάδα της Καλαμάτας την Τετάρτη (7 μ.μ.) στο Κλειστό "Ν. Σαμαράς" θα επιχειρήσει να διπλασιάσει τις νίκες και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των play-off, ειδάλλως οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν το επόμενο Σάββατο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να λύσουν οριστικά τους λογαριασμούς τους.

Στο έτερο ζευγάρι ο Κέρκης Σάμου "έσπασε" την έδρα του Αριστοτέλη επικρατώντας μέσα στη Σκύδρα με 3-1 (25-22, 13-25, 18-25, 15-25) και έτσι την Τετάρτη έχει την ευκαιρία μέσα στην έδρα του να πάρει την πρόκριση.

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα που θα επικρατήσει στον τελικό θα πάρει (μετά τον Πήγασο Πολίχνης) το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου, ενώ ο ηττημένος θα έχει μία ακόμα ευκαιρία, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ουραγό της Volleyleague, Φίλιππο Βέροιας.