Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 11:54

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 3-1: Εκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 3-1: Εκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο (φωτό)

Το πρώτο βήμα για την άνοδο στη Volley League μέσα από τους αγώνες μπαράζ, έκανε το Σάββατο η Καλαμάτα ‘80, που κέρδισε στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου τον Αθλο Ορεστιάδας με 3-1 σετ.

Οι “Λύκοι” στη β’ φάση και στον Γ’ όμιλο, είχαν καταφέρει να κερδίσουν τόσο εντός αλλά και εκτός έδρας τον προχθεσινό αντίπαλο τους με το ίδιο σκορ 3-0. Ομως το ματς του Σαββάτου, ήταν ακόμη πιο δύσκολο με τη φιλοξενούμενη ομάδα να είναι αρκετά ανταγωνιστική και να προσπαθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του, να “σπάσει” την έδρα και να πάρει προβάδισμα για την άνοδο. Εβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους και μάλιστα κατάφερε να επικρατήσει στο πρώτο σετ, δείχνοντας ότι ήρθε στην Καλαμάτα για να πάρει αποτέλεσμα. Στα επόμενα σετ όμως η Καλαματιανή ομάδα έδειξε πως δεν έφτασε τυχαία να διεκδικεί την άνοδο - για πρώτη φορά στην ιστορία της - στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης και οι παίκτες δεν τα παράτησαν παρότι χάθηκε το πρώτο σετ. Το αντίθετο έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν και οδήγησαν την ομάδα στη νίκη και έκαναν όπως προαναφέραμε το πρώτο βήμα για να πάρουν ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στην άνοδο.
Τα σετ: 23-25, 25-16, 25-19, 26-24.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Ονόπας, Σπύρος Πρέντζας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Ιλιεφ, Χριστόφας, Δημητούλης, Δαλακούρας, Πελεκούδας, Παλέντζας, Ε. Ντάκουρης (λ), Χαραλαμπίδης, Κανελλόπουλος, Κατσιαφλάκας.
ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θ. Χουσίδης): Αλεξάκης, Καψαλιάρης, Ριζόπουλος, Στοϊλούδης, Περέιρα, Φερέιρα Ντα Σίλβα, Αρχοντούδης (λ), Σκαρλατίδης, Ράπτης, Διαμαντίδης (λ).

Τετάρτη στην Ορεστιάδα

Μεθαύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί το δεύτερο παιχνίδι στην Ορεστιάδα, εκεί όπου η Καλαμάτα ‘80 θα επιδιώξει να ζευγαρώσει τις νίκες της και να προκριθεί στην επόμενη φάση των μπαράζ.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Κλειστό “Ν. Σαμαράς” και θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και έχουν οριστεί να το διαιτητεύσουν οι Κουτσούλας, Ιωαννίδης.

Νίκη του Κέρκη στη Σκύδρα

Στο άλλο ματς των μπαράζ ο ΑΣ Κέρκης κέρδισε με 3-1 (25-22, 13-25, 18-25, 15-25) μέσα στη Σκύδρα, όπου “έσπασε” την έδρα του Αριστοτέλη και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα δεύτερα μπαράζ. Ετσι την Τετάρτη 6 Απριλίου θα επιδιώξει στη Σάμο να κάνει το 2-0 και να προκριθεί στην επόμενη φάση των μπαράζ. Το παιχνίδι έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 7 μ.μ., στο γήπεδο Βαθέως και θα το διαιτητεύσουν οι Μυλωνάκης, Καραδημητρίου.

Δηλώσεις Ντάκουρη, Παλέντζα

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Αθλο Ορεστιάδας μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης, ο 31χρονος διαγώνιος Νίκος Παλέντζας και ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης.
Για το παιχνίδι ο Νίκος Παλέντζας, δήλωσε: “Μπήκαμε πολύ νωχελικά, είχαμε το άγχος του πρωτοπόρου συγκριτικά με την ομάδα της Ορεστιάδας, μας έκατσε αντίστροφα, δεν μας βγήκε σε δημιουργικότητα. Ευτυχώς μπορέσαμε και το διαχειριστήκαμε αρκετά καλά. Θεωρώ ότι παίζει ρόλο η εμπειρία που έχει ο κάθε παίκτης για να διώξουμε το άγχος γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε σε πλέι οφ οι περισσότεροι το έχουμε κάνει αρκετές φορές. Ελπίζω με το καλό να το κάνουμε άλλη μια.
Ένας αγώνας ήταν δεν τελείωσε τίποτα, η Ορεστιάδα δεν έχει καμία σχέση όπως ήταν στην αρχή που τους κερδίζαμε εύκολα. Πλέον τα πλέι οφ είναι ξεκάθαρα πολύ διαφορετικά ματς. Κάτω το κεφάλι συνεχίζουμε τώρα για την Τετάρτη. Σήμερα διασκεδάζουμε, όπως έχω πει πολλές φορές μετά από νίκες και από αύριο σαν να έχουμε χάσει…
Σε ερώτηση πιο ήταν το μυστικό, ώστε να μπορέσει η ομάδα να πάρει τη νίκη, απάντησε: “Το μυστικό ήταν ότι μπορέσαμε και το διαχειριστήκαμε όλο, ομαδικώς. Γιατί καλώς ή κακώς δεν είναι ατομικό άθλημα, είναι ομαδικό, τα βάλαμε κάτω και είπαμε να κάνει ο καθένας τη δουλειά χωρίς άγχος κλπ και μπορέσαμε και το βγάλαμε αυτό μέσα στο γήπεδο”.
Σε σχετική ερώτηση για την έδρα της Ορεστιάδας είπε: «Δεν έχει τεράστια διαφορά. Είναι μεγαλύτερο το γήπεδο από της Καλαμάτας. Είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, πολύ επικίνδυνη ομάδα. Πάμε να τα παίξουμε όλα για όλα. Σαν να έχουμε χάσει και πάμε να κερδίσουμε. Δεν έχει τώρα χαλαρότητες και μετά περιμένουμε και τον νικητή του άλλου ζευγαριού, αν με το καλό κερδίσουμε”.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης μιλώντας για το παιχνίδι, σημείωσε: “Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε το παιχνίδι πάρα πολύ αγχωτικά και από τις δύο ομάδες. Το πρώτο σετ κρίθηκε οριακά παίζοντας με τα λάθη της κάθε ομάδας. Φάνηκε πιο τυχερή στο πρώτο σετ η Ορεστιάδα. Μην ξεχνάμε ότι η Ορεστιάδα είναι μία πάρα πολύ αξιόμαχη ομάδα. Εχει κερδίσει και έχει δυσκολέψει σχεδόν όλους τους αντιπάλους της κατηγορίας. Παρόλα αυτά στο 2ο σετ πιέσαμε στο σερβίς, καταφέραμε να πιέσουμε την Ορεστιάδα για να κάνει περισσότερα λάθη, βρήκαμε και εμείς λύσεις στην επίθεση. Καταφέραμε ένα πάρα πολύ αγχωτικό παιχνίδι να το κερδίσουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια των πλέι οφ. Τα παιχνίδια αυτά είναι αγχωτικά γιατί παίζεις δίχως αύριο. Σαφώς έχεις το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θέλουμε σε κάθε περίπτωση να κερδίζουμε μέσα στην έδρα μας, οπότε αυτό μας αγχώνει ακόμη περισσότερο.
Εννοείται ότι τα παιχνίδια αυτά έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε βαθμολογικό ενδιαφέρον, μετράνε καθαρά οι νίκες, οπότε σαφώς είναι 0-0 και θα πάμε να κυνηγήσουμε τη νίκη και στην Ορεστιάδα. Μακάρι να πετύχουμε το στόχο μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έκαναν μια σοβαρή προσπάθεια σήμερα καθώς και στην Ορεστιάδα, που έπαιξε πάρα πολύ καλά σήμερα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον κόσμο, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. Ηταν συγκινητικός και μπορώ να πω ότι μας βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά στο 4ο σετ για να κάνουμε την ανατροπή. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, σίγουρα τον θέλουμε κοντά μας. Αυτά τα παιχνίδια όπως σας είπα είναι πάρα πολύ κρίσιμα και ευελπιστούμε την επόμενη φορά να γεμίσει και πάλι το γήπεδο”.