Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 11:21

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 0-3: Εμεινε όνειρο η άνοδος... (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 0-3: Εμεινε όνειρο η άνοδος... (φωτό)

 

Την ευκαιρία να προκριθεί στον τελευταίο γύρο των πλέι οφ, έχασε η Καλαμάτα ‘80, καθώς ηττήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου με 3-0 σετ από τον Αθλο Ορεστιάδας.

Ετσι δεν κατάφερε να υλοποιήσει έναν από τους φετινούς της στόχους, να πάρει ένα από τα εισιτήρια της ανόδου μέσα από τα πλέι οφ. Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, η Καλαματιανή ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα στην έδρα της, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μετά το 3-2 στην Ορεστιάδα την Τετάρτη.
Η στήριξη του κόσμου που γέμισε το Κλειστό και σε αυτό το παιχνίδι, ήταν σημαντική, όμως οι παίκτες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και έτσι δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη.
Ο Αθλος μετά και την προχθεσινή, δεύτερη σερί, επικράτηση του προκρίθηκε στον τελευταίο γύρο των πλέι οφ, εκεί όπου θα διεκδικήσει την απευθείας άνοδο στη Volley League ή μέσα από μπαράζ με τον Φίλιππο Βέροιας.
Η Καλαμάτα ‘80 ξεκίνησε καλά στο πρώτο σετ και μετά το αρχικό 2-2, πήρε προβάδισμα 6-2 και στη συνέχεια ήταν μπροστά με 4, 3 και 2 πόντους μέχρι που ο Αθλος κατάφερε να ισοφαρίσει 17-17. Στη συνέχεια η Καλαμάτα κατάφερε να κρατηθεί μπροστά με ένα πόντο μέχρι το 21-20, αλλά μετά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να επικρατήσουν με 25-22.
Στο 2ο σετ το ξεκίνημα ήταν ανάλογο σχεδόν με το πρώτο, οι “Λύκοι” κατάφεραν να προηγηθούν 7-4, όμως σταδιακά μειωνόταν η διαφορά και μετά το 10-10 ο Αθλος πήρε μικρό προβάδισμα με τους “πράσινους” να βρίσκονταν πίσω με 3 πόντους, κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν 19-19, όμως η συνέχεια ανήκει στους “κυανέρυθρους” που κατόρθωσαν να πάρουν το σετ, επικρατώντας όπως και στο πρώτο με 25-22. Το 3ο σετ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως τυπική διαδικασία για την ομάδα της Ορεστιάδας, η οποία με καλή ψυχολογία μετά την επικράτηση στα δύο πρώτα σετ, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έφτασε στη νίκη κερδίζοντας με 25-21.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Αλέξανδρος Μυλωνάκης, Κωνσταντίνος Βουδούρης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δημητούλης, Δαλακούρας, Πελεκούδας, Παλέντζας, Ιλιεφ, Χριστόφας, Ε. Ντάκουρης (λ), Χαραλαμπίδης, Κανελλόπουλος.
ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θ. Χουσίδης): Φερέιρα Ντα Σίλβα, Αλεξάκης, Καψαλιάρης, Ριζόπουλος, Στοϊλούδης, Φερέιρα Πεντρόσα, Διαμαντίδης (λ), Αρχοντούδης (λ), Ράπτης.

Δηλώσεις

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης μιλώντας στα ΜΜΕ δήλωσε: “Δυστυχώς για εμάς εδώ τελειώνει η φετινή χρονιά. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ορεστιάδας και να ευχηθούμε καλή συνέχεια, είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα. Δεν μπήκαμε εξ αρχής στο παιχνίδι σωστά, πιεστήκαμε για άλλη μια φορά στην υποδοχή και αυτό έκανε πιο εύκολο το έργο της Ορεστιάδας. Αντιθέτως εμείς δεν πιέσαμε την υποδοχή της Ορεστιάδας. Γνωρίζαμε ότι είναι ένα πάρα πολύ κομβικό παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε και κάπου εδώ τελειώνει η χρονιά. Θα ψάξουμε να βρούμε αφενός το τι έφταιξε και αφετέρου πως θα πράξουμε από δω και πέρα.
“Αυτά τα παιχνίδια, τα πλέι οφ, γενικά είναι πολύ αγχωτικά. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθήσαμε να κυνηγήσουμε τη νίκη μέσα στην Ορεστιάδα που δυστυχώς, έχοντας πάλι τα ίδια προβλήματα βέβαια, την χάσαμε από λεπτομέρειες. Όταν πάει ένα παιχνίδι στο τάι μπρέικ και χάνεις 3-2 θεωρώ ότι η μπίλια μπορεί να κάτσει σε σένα. Σαφώς ξέραμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ αγχωτικό. Προσπαθήσαμε να πούμε στα παιδιά ότι είναι ακόμα ένα παιχνίδι, να τους αποφορτίσουμε λιγάκι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Από δω και πέρα θα δούμε πως θα πράξουμε”.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του σε ένα ακόμη παιχνίδι: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο ο οποίος μας στήριξε με την παρουσία του. Θεωρώ ότι μετά από πολλά χρόνια, παρότι δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια, καταφέραμε να γεμίσουμε το γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη και λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που μας στήριξε. Επιφυλασσόμαστε για το μέλλον”.
Κλείνοντας υποστήριξε ότι ο Αθλος θα είναι μία από τις ομάδες που θα ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϋ. Συγκεκριμένα ανέφερε: “ Θα τολμήσω να πω ότι η Ορεστιάδα θα είναι μια από τις ομάδες που θα ανέβουν”.

Ο Αριστοτέλης Σκύδρας
πήρε το δεύτερο εισιτήριο

Ο Αθλος Ορεστιάδας και ο Αριστοτέλης Σκύδρας είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Volley League Ανδρών μετά τις εκτός έδρας νίκες που σημείωσαν σε Καλαμάτα και Σάμο αντίστοιχα.
Στην Σκύδρα ο Αριστοτέλης αφού κατάφερε να φέρει τη σειρά με τον Κέρκη ξανά στην έδρα του (είχε ηττηθεί εντός έδρας στον πρώτο αγώνα, αλλά επικράτησε στη Σάμο) είδε τους φιλοξενούμενους να μετατρέπουν το 20-19 σε 20-22 και να φτάνουν σε διπλό σετ μπολ. Ο Τόρες έσβησε το πρώτο, ο Σαρικεΐσογλου ισοφάρισε σε 24-24 κι ο Αριστοτέλης έφτασε σε δικό του σετ μπολ με άουτ επίθεση του Μπαρμπούνη και τελικά το σετ έκλεισε με μπλοκ των Γκλάντστοουν, Σαρικεΐσογλου στο 27-25. το δεύτερο οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το 6-4 σε 9-4 για να φτάσουν στο 16-9 και 23-14 για το εύκολο 2-0. Ο Αριστοτέλης προηγήθηκε με 7-1 με τον Κέρκη να κάνει μία τελευταία προσπάθεια μειώνοντας σε 14-11 και φτάνοντας στον πόντο (15-14). Εκεί πάλι οι Γκλάντστοουν, Σαρικεΐσογλου με επίθεση και μπλοκ έδωσαν νέο αέρα στον Αριστοτέλη που έφτασε στο 18-14 με άσο του Τόρες και ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 25-20 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Υπενθυμίζουμε ότι η σειρά θα κριθεί στις δύο (2) νίκες με τον Αριστοτέλη να έχει το πλεονέκτημα της έδρας (καθώς είχε τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία από τον αντίπαλο του), με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία και τον ηττημένο να έχει μία τελευταία ευκαιρία στους αγώνες μπαράζ με τον Φίλιππο Βέροιας (που πήρε την τελευταία θέση στη Volley League).

Pre League Ανδρών - Play Off

Πρώτο παιχνίδι
ΑΟ Καλαμάτα 80 - ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας 3-1 (23-25, 25-16, 25-19, 26-24)
ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας - ΑΣ Κέρκης Σάμου 1-3 (25-22, 13-25, 18-25, 15-25)

Δεύτερο παιχνίδι
ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας - ΑΟ Καλαμάτα 80 3-2 (25-19, 20-25, 25-22, 26-28, 15-10)
ΑΣ Κέρκης Σάμου - ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας 0-3 (19-25, 24-26, 22-25)

Τρίτο παιχνίδι
ΑΟ Καλαμάτα 80 - ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας 0-3 (22-25, 22-25, 21-25)
ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας - ΑΣ Κέρκης Σάμου 3-0 (27-25, 25-18, 25-20)