Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 12:31

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡ. ΠΕΥΚΩΝ 3-1: Πήρε πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡ. ΠΕΥΚΩΝ 3-1: Πήρε πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ (φωτό)

 

Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Β’ φάσης, ο Απόλλωνας Καλαμάτας δήλωσε παρών και νίκησε με 3-1 σετ τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων και κατέκτησε την 3η θέση που του δίνει το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ ανόδου, που ακολουθούν.

Η Καλαματιανή ομάδα είχε μία ευκαιρία για να μπορέσει να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Μυτσκίδης είχε προετοιμάσει την ομάδα για να αντιμετωπίσει το χθεσινό αντίπαλο του και στη διάρκεια του ματς δεν σταμάτησε να καθοδηγεί τις αθλήτριες του ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο τρίτο σετ βέβαια παρουσίασαν τα γνωστά κενά διαστήματα και έδωσαν την ευκαιρία στα Πεύκα να ισοφαρίσουν. Στη συνέχεια όμως έβγαλαν αντίδραση και δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ότι μπορεί να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της έδινε το πλεονέκτημα στα μπαράζ.

Στο 4ο σετ βρέθηκε στο ξεκίνημα πίσω στο σκορ, αλλά έβγαλε αντίδραση πήρε προβάδισμα με ανατροπή από το 6-8 σε 9-8 και σιγά σιγά προσπάθησε να κτίσει διαφορά, με 2 και 3 πόντους, όμως η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να μειώσει και να ισοφαρίσει προσωρινά σε 16-16. Από εκείνο το σημείο ξαναπήρε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, αν και χρειάστηκε προσοχή γιατί το ματς διακόπηκε για περίπου 18 λεπτά, όταν αρκετοί προβολείς έσβησαν και δεν ήταν εύκολο να διεξαχθεί το παιχνίδι. Σταδιακά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και παρότι η φιλοξενούμενη ομάδα μείωσε σε 23-21, οι αθλήτριες του Απόλλωνα δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και κέρδισε το σετ με 25-21 και πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη και την κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας.
Τα σετ: 25-23, 25-10, 21-25, 25-21.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Νικόλαος Φραγκάκης, Παναγιώτης Χανδρινός.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Βενέτη, Κόλλια, Αποστολοπούλου, Τόσι, Καραμούντζου, Καρακύκλα, Γκιαούρη (λ), Δημοπούλου, Θεοδωρακέα, Ε. Γιόλλα.
ΑΚ.ΠΡ. ΠΕΥΚΩΝ (Ι. Χαριτωνίδης): Κοτέογλου, Ματσαρόκη, Καραφουλίδου, Νέβες, Κυριακίδου, Τόλιου, Μυρίδου (λ), Τσιτσιπλάμη, Λιούνη, Σακκά, Μπάγγου.

Δηλώσεις Μυτσκίδη

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στην “Ελευθερία”, δήλωσε: “Ηταν δίκαιη η επικράτηση μας. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι και μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει με 3-0. Δυστυχώς το δεύτερο σετ το πήραμε εύκολα και αυτό ίσως να έπαιξε το ρόλο του, στο ότι χάσαμε το τρίτο σετ. Επρεπε να παρουσιαστούμε πιο ψύχραιμοι. Εκανε λάθη ο αντίπαλος και έπρεπε να το εκμεταλλευτούμε και να προσπεράσουμε. Αυτό μας δυσκόλεψε. Από εκεί και μετά βγάλαμε μέταλλο. Μετά τη διακοπή, λειτούργησε καλά για εμάς γιατί καταφέραμε να πάρουμε τους πόντους και να φτάσουμε στη νίκη. Πήραμε τους τρεις πόντους που ήταν σημαντικοί για τη συνέχεια. Καταφέραμε την τελευταία αγωνιστική και ανεβήκαμε έναν βαθμό και πήραμε την 3η θέση. Με τα Πεύκα θα παίξουμε άλλες δύο φορές. Δεν είναι εύκολο να κερδίσουμε τρεις φορές αυτή την ομάδα, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Ξέρουμε ποια είναι τα μειονεκτήματα μας, αλλά και τα πλεονεκτήματα μας. Θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα μειονεκτήματα μας. Συνεχίζουμε ταπεινά και σεμνά χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά είμαστε διψασμένοι και θέλουμε να χαρούμε το κάθε παιχνίδι”.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Γ’ Ομιλος

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(10η αγωνιστική)
ΖΑΟΝ – Ναύαρχος Βότσης 3-1
Αιγάλεω – Βριλήσσια 3-0
Απόλλων Κ. - Ακ. Πρ. Πεύκων 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. ΖΑΟΝ 29-9 27
2. Αιγάλεω 25-12 22
4. Απόλλων Καλαμάτας 19-16 18
3. Ακ. Πρ. Πεύκων 21-16 17
5. Βριλήσσια 6-27 3
6. Ναύαρχος Βότσης 8-28 3

Αντίπαλος και πάλι τα Πεύκα

Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης του πρωταθλήματος στο Γ’ όμιλο, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μετά τον πρωταθλητή ΖΑΟΝ, το άλλο εισιτήριο για τη Volley League Γυναικών είναι κατά σειρά το Αιγάλεω, ο Απόλλωνας, οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων και ο ΦΟ Βριλησσίων.
Ο Απόλλων Καλαμάτας πήρε την 3η θέση στα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ ανόδου θα αντιμετωπίσει τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, έχοντας όπως προαναφέραμε το πλεονέκτημα της έδρας. Στο άλλο παιχνίδι το Αιγάλεω που κατέλαβε τη 2η θέση θα αναμετρηθεί με τον ΦΟ Βριλησσίων που τερμάτισε στην 5η και προτελευταία θέση.