Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 11:26

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΚ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ 0-3: Δυσκόλεψε η πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΚ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ 0-3: Δυσκόλεψε η πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ (φωτό)

Την ήττα στην έδρα του γνώρισε ο Απόλλωνας το βράδυ του Σαββάτου, καθώς έχασε με 3-0 σετ από τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, στον πρώτο αγώνα της φάσης των πλέι οφ ανόδου.

Η Καλαματιανή ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε το παιχνίδι, αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας με αποτέλεσμα θα θέλει οπωσδήποτε νίκη τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη ώστε να διεκδικήσει σε τρίτο παιχνίδι την πρόκριση στην τελική φάση των πλέι οφ.
Ο Απόλλωνας ήταν κακός και σε καμία στιγμή του αγώνα δεν έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, αλλά και την εμφάνιση που είχε στο προηγούμενο παιχνίδι με την ομάδα των Πεύκων, την περασμένη Κυριακή (στην Καλαμάτα) όπου στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής είχε επικρατήσει με 3-1, της προχθεσινής αντιπάλου του. Με τη νίκη σε εκείνο το ματς είχε πάρει την 3η θέση και το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ. Ομως δεν κατάφερε στον πρώτο αγώνα να κερδίσει και να έχει το πάνω χέρι για να προκριθεί στην τελική φάση των πλέι οφ ώστε να διεκδικήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Πλέον τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα μετά τη ήττα στο σαββατιάτικο ματς και θα χρειαστεί οι αθλήτριες να τα δώσουν όλα στη δεύτερη αναμέτρηση και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη.
Σε ότι αφορά το ματς του Σαββάτου, τα Πεύκα παρουσίασαν το καλό τους πρόσωπο και κατάφερε να επικρατήσουν στα δύο πρώτα σετ με το ίδιο στο 25-17. Στο 3ο ο Απόλλωνα έκανα την προσπάθεια του για να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα, όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, αφού ήταν πίσω στο σκορ, έφτασε στο 21-22, ισοφάρισε δύο φορές 23-23 και 24-24, όμως στη συνέχεια η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε τους δύο πόντους και τη νίκη, που της δίνει το προβάδισμα για πρόκριση, την οποία θα επιδιώξει να πάρει αν καταφέρει να κερδίσει στην έδρα της.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Θεοδώρα Κυριοπούλου με τη Λεμονιά Μουλά.
ΑΠΟΛΛΩΝ: (Μπ. Μυτσκίδης): Βενέτη, Κόλλια, Αποστολοπούλου, Τόσι, Καραμούντζου, Καρακύκλα, Γκιαούρη (λ), Δηγοπούλου, Θεοδωρακέα, Ν. Γιόλλα (λ) Ε. Γιόλλα.
ΑΚ.ΠΡ. ΠΕΥΚΩΝ (Ι. Χαριτωνίδης): Κοτέογλου, Ματσαρόκη, Καραφουλίδου, Νέβες, Κυριακίδου, Τόλιου, Μυρίδου (λ), Πέτερσον, Σακκά, Μπάλλα (λ).

Δηλώσεις προπονητών

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μπάμπης Μυτσκίδης, παραδέχτηκε ότι ο Απόλλωνας πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και δίκαια πήρε τη νίκη η ομάδα των Πεύκων. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Δίκαια χάσαμε, θεωρώ ότι δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι, μόνο προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε και να μπούμε στο τελευταίο σετ. Και πάλι δεν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε και να ξαναμπαίναμε στο παιχνίδι. Παρουσιάστηκαν πολύ καλύτερα τα Πεύκα, τα παιχνίδια ήταν διαφορετικά, το είχαμε πει και τότε που είχαμε κερδίσει την περασμένη εβδομάδα. Το κακό είναι ότι δεν χαρήκαμε αυτούς τους κόπους που έχουμε κάνει. Δηλαδή εγώ θα προτιμούσα να παίξεις όπως έπαιξες στο τελευταίο σετ και προσπάθησες, παρά να χάσεις 16 και 17 πόντους. Τα Πεύκα ήταν πιο αποφασιστικά, δείξανε ότι τα θέλανε πιο πολύ και δίκαια μας κερδίσανε. Ημασταν πάρα πάρα πολύ κακοί στην κόντρα, τα ποσοστά μας πρέπει να είναι πάρα πολύ χαμηλά και δυστυχώς παρουσιαστήκαμε σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της περιόδου χωρίς θέληση και όταν κυνηγάς συνέχεια το σκορ είναι δύσκολα να ανταπεξέλθεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια από κει και πέρα έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι να προσπαθήσουμε μήπως μπορέσουμε και φέρουμε τη σειρά πάλι κάπου εδώ. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να ετοιμαστούμε για την Τετάρτη που πάμε να παίξουμε στη Θεσσαλονίκη”. Σε ερώτηση αν είναι εφικτό ο Απόλλωνας να κερδίσει στο επόμενο ματς και να φέρει τη σειρά ξανά στην Καλμάτα, απάντησε:” Τα πάντα είναι εφικτά στον αθλητισμό. Το θέμα είναι να πιστέψεις και να μπορείς να το κάνεις. Από κει και πέρα σήμερα ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων γενικώς. Αυτά συμβαίνουν όμως, γύρισε μπούμερανγκ μετά το παιχνίδι για μας κυνηγάγαμε μονίμως το σκορ. Ημασταν πολύ κακοί σε πάρα πολλά σημεία του παιχνιδιού και δίκαια ήρθε η ήττα”.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά συγκρατημένος γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει σε ότι αφορά την πρόκριση, παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του συλλόγου της Θεσαλλονίκης Γιάννης Χαριτωνίδης, μιλώντας στα ΜΜΕ: “Οπως είχα πει και την προηγούμενη εβδομάδα θέλαμε να ασχοληθούμε παραπάνω με τη δική μας ομάδα”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Η Καλαμάτα είναι μια καλή ομάδα και ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο της είναι πολύ επικίνδυνη για τον οποιοδήποτε. Θεωρώ ότι σήμερα (σ.σ. προχθές) περιορίσαμε τα λάθη μας σαν ομάδα γι’ αυτό και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουμε πολλά περιθώρια ακόμα βελτίωσης. Αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε σαν ομάδα είναι να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι, να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας και στο τέλος θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε”.
Σε ερώτηση πως δεν φάνηκαν αδυναμίες αυτή τη φορά, αλλά και η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του είπε: “Είχαμε αδυναμίες το αν ήρθε το παιχνίδι 3-0 ή θα μπορούσε ενδεχομένως και η Καλαμάτα στο τελευταίο σετ να το έπαιρνε και να ήταν άλλο παιχνίδι. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι πάνω σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε και στα επόμενα αν θέλουν να δούμε για κάτι παραπάνω”.
Σχετικά με το επόμενο παιχνίδι και πως θα παρουσιαστεί η ομάδα του, απάντησε: “Την Τετάρτη είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι δεν έχει σημασία που είμαστε 1-0 εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα σαν να είναι η σειρά 0-0 και να παίξουμε 100% για τη νίκη”.

Προβάδισμα το Αιγάλεω

Στο άλλο παιχνίδι των πλέι οφ, το Αιγάλεω επιβλήθηκε εντός έδρα του ΦΟ Βριλησσίων με 3-0 σετ (25-10, 25-14, 25-14). Η Αθηναϊκή ομάδα με αυτή τη νίκη πήρε προβάδισμα σε ότι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ.

Το επόμενα παιχνίδια

Δεύτερος αγώνας – Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022
Βριλησσίων 18.00: ΦΟ Βριλησσίων – ΑΟ Αιγάλεω
Διαιτητές: Ράντσιου, Μαρκάτης, Γραμματεία: Πεσίνογλου, Παρατηρητής: Πέρρος.
ΔΑΚ Πεύκων 19.30: ΑΣ Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων – Απόλλων Καλαμάτας
Διαιτητές: Δανιηλίδου, Αβραμίδης, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης.

Τρίτος αγώνας (Αν χρειαστεί) – Τετάρτη 27 Απριλίου 2022
Παραλίας 19.00: Απόλλων Καλαμάτας – ΑΣ Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων
«Στ. Βενέτης» 20.30: ΑΟ Αιγάλεω – ΦΟ Βριλησσίων