Δευτέρα, 16 Μάιος 2022 14:18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Πρωταγωνιστικός στόχος και τη νέα περίοδο”, λέει στην “Ε” ο Π. Ντάκουρης

Γράφτηκε από τον

To άγχος και η κούραση στα δύο κρίσιμα παιχνίδια είχαν ως αποτέλεσμα η Καλαμάτα ‘80 να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στη Volley League Ανδρών.

Τη χρονιά που πέρασε η Καλαματιανή ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών, αφού την προηγούμενη δεν έγινε λόγω του κορονοϊού. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος που διεξήχθη σε δύο φάσεις και στη συνέχεια ακολούθησαν τα πλέι οφ ανόδου, όπου έφτασε μια ανάσα από το να διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούσαν στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ, από τη στιγμή που για έναν πόντο είχε χάσει την απευθείας άνοδο.
Για όλα τα παραπάνω, αλλά και άλλα που συνέβησαν στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν που πέρασα, μίλησε στην “Ελευθερία”, ο προπονητής των “Λύκων” Παναγιώτης Ντάκουρης, ο οποίος ουσιαστικά έκανε τον απολογισμό για την πρώτη παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Pre League.

“Σε γενικές γραμμές ουσιαστικά η ομάδα συμμετείχε σε ένα καινούργιο πρωτάθλημα με καινούργια δομή και για πρώτη φορά έγινε η προσπάθεια για να ανέβει στην Α1 κατηγορία”, ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του και πρόσθεσε: “Ηταν ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου τα ρόστερ των ομάδων άγγιζαν ομάδες της Volley League. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πήγασος Πολίχνης, ο οποίος ανέβηκε στην Α1, απέκλεισε δύο ομάδες της Volley League και έπαιξε στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό αυτομάτως δείχνει πόσο ανταγωνιστικό ήταν το πρωτάθλημα της Pre League. Εμείς δημιουργήσαμε ένα ρόστερ έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και καταφέραμε στο δεύτερη φάση να είμαστε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Πήγασο και να χάσουμε το πρωτάθλημα για ένα βαθμό. Θεωρώ ότι η χρονιά δεν είναι αποτυχημένη απλά δεν καταφέραμε να ανέβουμε στη Volley League και ουσιαστικά να χάσουμε το στόχο που είχαμε θέση από την αρχή. Σαφώς είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα αυτό και θεωρώ ότι η δομή του πρωταθλήματος δεν βοήθησε καθόλου στο να πετύχουμε το στόχο μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος βγήκαμε πρώτοι και συνολικά καταφέραμε σε δύο πρωταθλήματα (Α’ και Β’ φάση) να συγκεντρώσουμε 46 βαθμούς. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πήγασος που βγήκε πρώτος συγκέντρωσε 41 βαθμούς.
Από τη στιγμή που χάσαμε το πρωτάθλημα μπήκαμε στη διαδικασία των πλέι οφ, παίζοντας με την Ορεστιάδα, έναν αντίπαλο που τον κερδίσαμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος δύο φορές με 3-0. Αυτά τα παιχνίδια ξέραμε εξ αρχής ότι είναι διαφορετικά και γνωρίζαμε τον κίνδυνο ότι το φαβορί έχει το άγχος και μία ομάδα η οποία ήταν 5η στην κατάταξη του πρωταθλήματος έπαιζε χωρίς άγχος γιατί δεν είχε να χάσει κάτι. Θεωρώ ότι σε αυτά τα παιχνίδια μας κατέβαλε το άγχος καθώς και η κούραση. Αυτό γιατί να μην ξεχνάμε πως ένα ταξίδι στην Ορεστιάδα Τετάρτη δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να γίνει.
Θεωρώ ότι στα κρίσιμα τελευταία δύο παιχνίδια μας κατέβαλε το άγχος και η κούραση παίζοντας απέναντι σε μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία παρότι κατέλαβε την 5η θέση (στα ματς της β’ φάσης), ουσιαστικά είχε κερδίσει όλους τους αντιπάλους της. Ουσιαστικά αυτό που αποδεικνύεται φέτος είναι πως η Pre League ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στο οποίο δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ που ήταν τελευταία κέρδισε την Πολίχνη που ήταν πρώτη και το ίδιο ισχύει για την Ορεστιάδα, η οποία ήταν μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και που απέδειξε ότι δεν υπάρχουν φαβορί και όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Δυστυχώς χάνοντας από την Ορεστιάδα χάσαμε και την άνοδο στη Volley League. Γιατί ξέραμε ότι όποιος περάσει από εμάς ή την Ορεστιάδα είχε δύο ευκαιρίες για την άνοδο στη Volley League. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε άλλαξαν πολύ τα δεδομένα, καθώς το Δεκέμβρη για πρώτη φορά (μεταγραφές το Δεκέμβρη) υπήρξε μεταγραφική περίοδος. Ετσι όλες οι ομάδες έκαναν από δύο έως τρεις κινήσεις και αυτό άλλαξε τα δεδομένα.
Σαφώς είμαστε στεναχωρημένοι και προβληματισμένοι. Αλλά θα πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, γιατί φέτος καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα, ένα εκ των οποίων ήταν να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να θυμηθούμε όλοι τις ένδοξες παλιές ημέρες”.
Και κατέληξε λέγοντας: “Ολοκληρώνοντας το απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο παρότι ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω του κορονοϊού, όπως και τους χορηγούς που μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια”.

Ιδιος στόχος και τη νέα χρονιά

Πρωταγωνιστικό στόχο θα έχει η Καλαμάτα ‘80 και τη νέα περίοδο, καθώς όπως αποδείχθηκε φέτος η Pre League είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και για να διεκδικήσει στόχους θα πρέπει να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη. Σχετικά με αυτό ο Παναγιώτης Ντάκουρης μας είπε: “Εχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς. Επειδή όπως είπα και πριν είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ουσιαστικά επιβάλλεται να κάνεις πρωταθλητισμό και ο στόχος θα παραμείνει ο ίδιος.
Αυτή τη στιγμή ο πρώτος λόγος είναι στα παιδιά που ήταν τη χρονιά που πέρασε στην ομάδα και από εκεί και μετά θα κοιτάξουμε να δούμε τις αδυναμίες που αντιμετωπίσαμε στην διάρκεια της χρονιάς με σκοπό να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα”.