Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 10:31

Σήμερα η κηδεία του Βαγγέλη Κουτουλέα

Γράφτηκε από τον
Σήμερα η κηδεία του Βαγγέλη Κουτουλέα

Θρήνος στον μεσσηνιακό αθλητισμό, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο Βαγγέλης Κουτουλέας, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο,

Ο παλιός διεθνής αθλητής του Μεσσηνιακού, του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής, σκορπώντας θλίψη στον κόσμο του ελληνικού βόλεϊ και όχι μόνο. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στο Νεκροταφείο Καλαμάτας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αλλά και πολλές ομάδες, εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του εμβληματικού Μεσσήνιου αθλητή και προπονητή που έγραψε ιστορία τόσο στη σάλα, όσο και στο μπιτς βόλεϊ. Με απόφαση της Ομοσπονδίας θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή σε όλα τα τουρνουά στην άμμο.
Ο Βαγγέλης Κουτουλέας ξεκίνησε το βόλεϊ το 1982 στο Μεσσηνιακό και ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας των "πρασίνων" που έπαιξε στην Α1, αγωνιζόμενος ως κεντρικός, ενώ μπορούσε να παίξει με την ίδια άνεση και σε άλλες θέσεις, όπως ακραίου και διαγώνιου. Μετά το Μεσσηνιακό, ήρθε η σπουδαία μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, το 1989, όπου έμεινε έξι χρόνια και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας (τη σεζόν 1994-95). Τρίτος σταθμός στην καριέρα του το 1995 ήταν ο Κτησιφώντας Παιανίας, ενώ έπαιξε ακόμα στον Πανελλήνιο και τον Ιωνικό, στον οποίο ολοκλήρωσε την καριέρα του ως αθλητής.
Ως προπονητής εργάστηκε στον Ιωνικό, στη Γ.Ε. Μεσσηνίας και στον Π.Α.Ο.Κ. για να μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία και στην IBB Πολόνια, με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Αγγλίας έχοντας συνεργαστεί με μεγάλους αθλητές, όπως ο Βραζιλιάνος Τζίμπα. Σπουδαία πράγματα κατάφερε όμως και στο μπιτς βόλεϊ, κατακτώντας με τον Πάνο Δημητρακάκο το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1998., ενώ κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες. Μέτρησε πάνω από 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες. Ακόμα συνεργάστηκε με την Κυπριακή Ομοσπονδία και αυτή η συνεργασία ήταν η απαρχή για την αναγέννηση του κυπριακού μπιτς βόλεϊ με την ανάδειξη πολλών ταλέντων. Δίδαξε μάλιστα το μπιτς βόλεϊ σε φημισμένο αγγλικό κολλέγιο και προσέφερε τις υπηρεσίες του για την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς βόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας.