Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 12:14

Με στόχο την άνοδο ξεκίνησε η Καλαμάτα ‘80 (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Με στόχο την άνοδο ξεκίνησε η Καλαμάτα ‘80 (βίντεο-φωτογραφίες)

Νέα σεζόν, νέα πρόσωπα, αλλά ίδιος στόχος για την Καλαμάτα ‘80, που δεν είναι άλλος από το να αλλάξει κατηγορία.

Οι “λύκοι” ξεκίνησαν χθες προετοιμασία στο Δημοτικό Στάδιο,.ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα πάρουν το εισιτήριο για τη Volley League.. Η νέα Pre League βόλεϊ ανδρών θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου.
“Πιστεύω ότι θα υλοποιήσουμε έναν στόχο που διεκδικούμε για τρίτη χρονιά. Εχουμε προετοιμαστεί οργανωτικά και αγωνιστικά. Θα είναι πιο ποιοτικό το πρωτάθλημα, αλλά είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα”, τόνισε ο πρόεδρος της Καλαμάτας ‘80 Κώστας Βλάσσης, λίγο μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο πατήρ Περικλής.


Ο κ. Βλάσσης εκτιμά ότι φέτος η ομάδα έχει πιο “μπαρουτοκαπνισμένους” παίκτες και πιο σκληρούς ώστε να μπορέσει να πετύχει το μεγάλο της στόχο, λέγοντας ότι το ρόστερ είναι πλήρες. Και πράγματι η μεσσηνιακή ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά, αποκτώντας τον Ουρουγουανό ακραίο Μαουρίσιο Βιέτο και τον Αργεντίνο διαγώνιο Ροντρίγκο Οκάμπο, ενώ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχουν έρθει ακόμα οι Διονύσης Λυκουρέσης (κεντρικός), Γιάννης Μαντέκας (ακραίος), Φώτης Στάμος (λίμπερο), ενώ επέστρεψε ο Γρηγόρης Σκαρτσίλης (ακραίος και λίμπερο). Από πέρυσι συνεχίζουν οι Κώστας Δαλακούρας (ακραίος). Νίκος Χριστόφας (κεντρικός), Βαγγέλης Ντάκουρης (λίμπερο), Γιώργος Κανελλόπουλος (πασαδόρος), Φέλιξ Μπλάουελ (ακραίος).
Δεν λείπει και το νεανικό στοιχείο με τους Στέφανο Ξεροβάσιλα (ακραίος), Αργύρη Μπεζάτη (ακραίος), Νίκο Μπιρμπίλη (κεντρικός) και Μηνά Αραπάκη (πασαδόρος).

Στον πάγκο συνεχίζει ο Παναγιώτης Ντάκουρης με συνεργάτη τον Στέφανο Μάνα, ενώ ο Αλέξης Μπούρας θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης και παικτών. Ο τελευταίος σταμάτησε το βόλεϊ μετά από μια μεγάλη καριέρα και ευελπιστεί ότι θα πανηγυρίσει με την Καλαμάτα ‘80 ότι δεν μπόρεσε πέρυσι ως παίκτης.
“Η περσινή χρονιά ήταν διδακτική. Κοιτάξαμε το καλοκαίρι να διορθώσουμε τα λάθη μας με μοναδικό σκοπό την άνοδο. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας όλη την περσινή χρονιά και ευελπιστούμε να τον έχουμε και φέτος. Θα είναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα./ Θα παίξουμε με όλους και θα τεστάρουμε δυνάμεις”, σημείωσε ο Αλέξης Μπούρας.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης από την πλευρά του δήλωσε ξεκάθαρα ότι; “Είναι μια νέα χρονιά, αλλά
οι στόχοι δεν αλλάζουν. Θέλουμε να ανέβουμε στη Volley League. Κάναμε τις κατάλληλες κινήσεις και μέσα από τη δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εμείς η ΑΕΚ και η Σάμος έχουμε ενισχυθεί περισσότερο, αλλά δεν υπάρχουν φαβορί, όπως είδαμε και πέρυσι. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα. Μάθαμε ότι θα είναι αντίπαλος και ο Ηρακλής με Wild Card”.
Από τα νέα αποκτήματα, ο Διονύσης Λυκουρέσης παρατήρησε ότι γίνεται καλή προσπάθεια στην Καλαμάτα ‘80 και θα προσπαθήσει να συνεισφέρει για την άνοδο. Ο Γιάννης Μαντέκας δήλωσε ότι: “Εχω έρθει πολλές φορές σαν αντίπαλος στην Καλαμάτα. Παρακολουθούσα την ομάδα. Νιώθω πάρα πολύ καλά. Τα δείγματα είναι θετικά. Πιστεύω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου. , βοηθώντας τα νέα παιδιά. Θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος θα χαμογελάσουμε”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δύο ξένοι Βιέτο και Οκάμπο που νιώθουν καλά στη νέα τους ομάδα και θα βάλουν τα δυνατά τους για την άνοδο.