Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2022 16:26

Ο Παναθηναϊκός νικητής στο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ο Παναθηναϊκός νικητής στο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης” (φωτό)

Παιχνίδια υψηλού επιπέδου διεξήχθησαν το τριήμερο που πέρασε στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου, στο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”, που διοργάνωσε για 6η σερί χρονιά η Καλαμάτα ‘80 τιμώντας έτσι έναν άνθρωπο που προσέφερε πολλά στο Μεσσηνιακό βόλεϊ.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο, κερδίζοντας και τα τρία παιχνίδια που έδωσε. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Μίλωνας, τρίτος ήταν ο Αριστοτέλης Σκύδρας και τέταρτη η Καλαμάτα ‘80.
Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του τουρνουά πριν την έναρξη της αναμέτρησης της Καλαμάτας ‘80 με τον Παναθηναϊκό, βραβεύθηκαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος για τη στήριξη του στο Μεσσηνιακό βόλεϊ, ο αρχηγός της Εθνικής βόλεϊ ανδρών Γιώργος Πετρέας και ο Αριστείδης Χανδρινός για τις πρώτες του συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Θυμίζουμε ότι οι δύο Καλαματιανοί αθλητές αγωνίζονται ο Πετρέας στον Παναθηναϊκό και ο Χανδρινός στο Μίλωνα.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θεόδωρος Κανελλόπουλος έδωσε τιμητική πλακέτα στον Δήμο Μπουσούνη, γιο του αείμνηστου παράγοντα Γιάννη Μπουσούνη, που στη μνήμη του διεξάγεται το τουρνουά, για την ανεκτίμητη προσφορά του στο βόλεϊ, αλλά και τον αθλητισμό.
Ο κ. Κανελλόπουλος έδωσε το παρών το τριήμερο στο Κλειστό και παρακολούθησε όλα τα παιχνίδια του τουρνουά.
Παρουσία αρκετών φίλων της Καλαμάτας ‘80 και του Παναθηναϊκού έγινε το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, που εξελίχθηκε σε αγώνα-γιορτή. Εκτός από τους οργανωμένους φίλους του τριφυλλιού, στην κερκίδα του Κλειστού βρέθηκαν η ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Καλαμάτας και τα παιδιά που στελεχώνουν τα τμήματα υποδομής συνοδευόμενα από μέλη της διοίκηση, αλλά και το προπονητικό επιτελείο. Ολοι τους, έδειξαν έμπρακτα την στήριξη τους στον Παναθηναϊκό με συνθήματα, αλλά και το χειροκρότημα τους. Στο τέλος του παιχνιδιού, ενώθηκαν με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ενώ αρκετά από τα παιδιά της ακαδημίας του, του ζήτησαν αυτόγραφα. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι στους πανηγυρισμούς στο τέλος του ματς άναψαν καπνογόνα κάνοντας αρκετά αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο Κλειστό.

Τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 - ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 0-3 σετ

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στο τουρνουά, ο Μίλωνας κέρδισε με 3-0 την Καλαμάτα ‘80.
Η ομάδα της νέας Σμύρνης ήταν πιο έτοιμη από τον αντίπαλο της και κατάφερε να επικρατήσει. Από την άλλη η Καλαμάτα ‘80 έδωσε το πρώτο της φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Εδειξε κάποια καλά στοιχεία, όμως θέλει ακόμη δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Σε σχέση με την περσινή χρονιά, φέτος είναι μια σχεδόν καινούργια ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Σε αυτό θα βοηθήσει και το ότι το πρωτάθλημα αρχίζει σε ένα μήνα και υπάρχει χρόνος να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια.
Τα σετ: 23-25, 22-25, 19-25.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος, Δημήτρης Κτενάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 3-0 σετ

Στο δεύτερο παιχνίδι του τουρνουά ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-0 σετ το νεοφώτιστο στην Volleyleague Αριστοτέλη Σκύδρας.
Οι νικητές άφησαν καλές εντυπώσεις δείχνοντας ότι θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και στο νέο πρωτάθλημα της Volleyleague. Ο Αριστοτέλης Σκύδρας που είναι νεοφώτιστος στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ είναι σε καλό δρόμο, αλλά θα χρειαστεί να βελτιώσει το αγωνιστικό του πρόσωπο ώστε να είναι ανταγωνιστικός και να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους που έχει για τη φετινή αγωνιστική σεζόν.
Τα σετ: 25-21, 25-23, 27-25.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Δημήτρης Σπίνας.

Τα παιχνίδια της δεύτερης ημέρας

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 3-0 σετ

Νικητής και στο δεύτερο παιχνίδι του τουρνουά ήταν ο Μίλωνας που κέρδισε 3-0 τον Αριστοτέλη Σκύδρας.
Καλά στοιχεία έδειξαν στη διάρκεια της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από τα φιλικά να ετοιμαστούν για τα επίσημα παιχνίδια.
Τα σετ: 25-19, 27-25, 25-15.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος, Δημήτρης Σπίνας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 3-0 σετ

Τη δεύτερη νίκη του σημείωσε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην οικοδέσποινα του τουρνουά Καλαμάτα ‘80 με 3-0.
Το τριφύλλι δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και έφτασε στη νίκη με το Δημήτρη Ανδρεόπουλο να δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν πολύ στο πρώτο παιχνίδι, ενώ δεν χρησιμοποίησε τον Τσέχο Γίρι Κοβάρ.
Οσο για την Καλαμάτα ‘80, οι παίκτες της προσπάθησαν να δείξουν κάποια πράγματα που δουλεύουν στις προπονήσεις και να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί.
Τα σετ: 25-13, 25-19, 25-21.
Το ματς διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Σπίνας, Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος.

Τα παιχνίδια της τρίτης ημέρας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 3-2

Ο Αριστοτέλης Σκύδρας επικράτησε με 3-2 σετ της Καλαμάτας ‘80 και πήρε την 3η θέση. Ηταν ένα ωραίο ματς με ανατροπές στο σκορ. Ο Αριστοτέλης πήρε το πρώτο σετ, η Καλαμάτα ‘80 πήρε τα δύο επόμενα και προηγήθηκε με 2-1 όμως τελικά ο Αριστέλης επικράτησε με 3-2.
Πριν έναρξη του τελικού, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα έκαναν την απονομή των μεταλλίων της 3ης θέσης στον Αριστοτέλη.
Τα σετ ήταν 25-20, 24-26, 20-25, 25-15, 15-12.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΙΛΩΝΑΣ 3-0

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας με 3-1 σετ τον Μίλωνα, στο χθεσινό ματς που ουσιαστικά ήταν τελικός μιας και η νικήτρια ομάδα θα κατακτούσε την πρώτη θέση. Τα σετ ήταν 25-20, 21-25, 25-22, 25-18
Το Κύπελλο στον αρχηγό του Παναθηναϊκού Αξελ Γιάκομπσεν παρέδωσε ο γιος του Γιάννης Μπουσούνη, Δήμος. Ενώ MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Ανδρέας Φράγκος, στον οποίο απένειμε το βραβείο ο Παναγιώτης Λύρας.
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη όλων των αγώνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη.

Τα αποτελέσματα
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
Καλαμάτα 80 – ΑΟΝΣ Μίλων 0-3
Παναθηναϊκός ΑΟ – Αριστοτέλης 3-0

Σάββατο 1 Οκτωβρίου
ΑΟΝΣ Μίλων – Αριστοτέλης 3-0
Παναθηναϊκός - Καλαμάτα ‘80 3-0

Κυριακή 2 Οκτωβρίου
Καλαμάτα ‘80 – Αριστοτέλης 2-3
Παναθηναϊκός – ΑΟΝΣ Μίλων 3-1

Ντάκουρης: “Κοιτάζουμε μέσα από δουλειά να βελτιωθούμε”

Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα με το Μίλωνα, ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης μιλώντας στην “Ελευθερία” δήλωσε: “Το πρώτο φιλικό μετά από 4 εβδομάδες προετοιμασίας. Σίγουρα είναι πάρα πολύ νωρίς για εμάς. Υπάρχουν τομείς που δεν έχουμε δουλέψει ακόμη και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι. Για παράδειγμα δεν μπορούσαμε να δυσκολέψουμε πάρα πολύ την υποδοχή του Μίλωνα, που καλά -καλά δεν έχουμε δουλέψει το δικό μας σέρβις. Και ειδικά με έναν αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας και πιο έτοιμο χρονικά. Παρόλα αυτά, πολλά πράγματα τα οποία έχουμε δουλέψει, έχουν αποτέλεσμα και αν στο πρώτο σετ ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι θα το είχαμε πάρει εμείς. Τα δείγματα σαφώς είναι θετικά, εστιάζουμε πάνω στα θετικά και κοιτάζουμε μέσα από δουλειά να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς”.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημ. Ανδρεόπουλος): Γιάκομπσεν, Φράγκος, Μπάσης, Ερνάντεζ, Κωστόπουλος, Ράνγκελ, Γκρουμουσάς (λ), Μάρκου, Πετρέας, Γεωργίου, Σερεμέτης, Κοβάρ, Ζήσης (λ).
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (Αθ. Ψάρρας): Εφραιμίδης, Ανδρεάδης, Γιορντάνοφ, Μολίνα Μερκάντο, Γκουστάβο Οσκαρ, Χερ, Χανδρινός (λ), Νανόπουλος, Στράτος, Δημητούλης, Μαντελίδης, Σεμιτέκολος (λ), Θεοδόσης, Λάππας.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ (Π. Σδραυκάκης): Προύσαλης, Τόρες, Τσέλιος, Παλαιολόγος, Σαρικεϊσογλου, Χοσέ Αντόνιο, Συναδινός (λ), Βλαχόπουλος, Χατζόπουλος, Αντωνίου (λ), Ν. Σδραυκάκης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π, Ντάκουρης): Δαλακούρας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέϊτο, Χριστόφας, Κανελλόπουλος, Ε. Ντάκουρης (λ), Μαντέκας, Αραπάκης, Ξεροβάσιλας, Σκαρτσίλης (λ), Μπεζάτης, Στάμος, Μπιρμπίλης.