Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 17:37

Οι νεάνιδες του Απόλλωνα στο τοπικό πρωτάθλημα βόλεϊ

Γράφτηκε από τον
Οι νεάνιδες του Απόλλωνα στο τοπικό πρωτάθλημα βόλεϊ

Το μυαλό στραμμένο στους επίσημους αγώνες για το πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα για το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ακρίτα θα αρχίσει να προετοιμάζεται από σήμερα ο Απόλλων Καλαμάτας.

Από τη στιγμή που η γυναικεία ομάδα αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στην Pre League, έχει δικαίωμα να συμμετέχει και σε άλλο πρωτάθλημα με δεύτερη ομάδα. Ετσι η ομάδα νεανίδων θα λάβει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΠΕΠ και συγκεκριμένα στο β’ όμιλο.
Σε αυτό το πρωτάθλημα στόχος είναι οι αθλήτριες που στελεχώνουν το έμψυχο δυναμικό, να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν ώστε τα επόμενα χρόνια να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα. Αυτό σημείωσε και ο νέος προπονητής Δημήτρης Καθάρειος που μίλησε στην “Ελευθερία”: “Στόχος μας είναι να πάρουν πολλά παιχνίδια οι αθλήτριες και να μαζέψουν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα και ωριμάζοντας να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Επίσης μας ενδιαφέρει να έχουμε αξιοπρεπή πορεία σε όλα τα πρωταθλήματα που θα συμμετάσχουν οι ομάδες νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων”.
Το πρωτάθλημα ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου, ενώ θα γίνουν και παιχνίδια την επόμενη ημέρα Δευτέρα 17 του μήνα. Ο Απόλλωνας στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει τον Ακρίτα, παιχνίδι το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα.
Ο έμπειρος προπονητής στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου θα έχει στη διάθεση του, τις αθλήτριες από το περσινό δυναμικό Κυριακή Σακελλαρίου, Βάλια Τσακάκου, Ιωάννα Αρβανίτη, Βασιλική Παπαδοπούλου, Εβελίνα Μπεκιάρη, Σταυριάννα Μητροπούλου, Φωτεινή Λαδά, Ιόλη Τσερόλη, Ντορίτα Μπαζάνη, Μαρία Χριστοπούλου, Ναυσικά Κοτσαρίνη, Ξανθίππη Κορωνίου, Αντζελα Κόλα, Γεωργία Βουγιουκλή, Κλειώ Χατζηδημητρίου, Μαρία Χαρίτου και αυτές που αποκτήθηκαν τη θερινή μεταγραφή σεζόν και είναι οι Αννα Κρασά (από τη ΓΕ Ηρακλείου),
Σοφία Νίκα, Αφροδίτη Καράγιωργα, Λυδία Κοζάκη, Εφη Καμπούκου, Σμαραγδίνη Τσουμελέα (αποκτήθηκαν με μεταγραφή από ΝΟΚ).
Ο Δημήτρης Καθάρειος εκτός από την ομάδα νεανίδων, έχει αναλάβει και την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων κορασίδων και παγκορασίδων. Επίσης είναι επικεφαλής και στα αναπτυξιακά τμήματα της ακαδημίας του Απόλλωνα. Εκεί έχει συνεργάτες του τον προπονητή Αρη Μακρόπουλο και την αθλήτρια της γυναικείας ομάδας Αννα Μαυροειδή.