Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2022 12:57

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Κλήσεις στις εθνικές ομάδες για Ξεροβάσιλα και Αραπάκη

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα ‘80 πραγματοποιεί φέτος εντυπωσιακή πορεία στην Pre League βόλεϊ ανδρών, όπου είναι πρώτη και αήττητη μετά από εφτά αγωνιστικές.

Οι “λύκοι” κάνουν όμως καλή δουλειά και στα τμήματα υποδομής. Και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι δύο ταλαντούχοι αθλητές των πρωτοπόρων, οι Στέφανος – Παντελής Ξεροβάσιλας και Μηνάς Αραπάκης κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες για προπονήσεις και φιλικά.

Ο Ξεροβάσιλας (φωτό κάτω) θα βρεθεί με την εθνική παίδων στο Μουζάκι από 27 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου. Σε αυτό το διάστημα η εθνική θα δώσει και τρία φιλικά παιχνίδια με την Ουγγαρία. Ο αθλητής της Καλαμάτας ‘80 είναι μία από τις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Χρήστου Ντόζη για τις θέσεις των ακραίων.

Ο Αραπάκης θα συμμετάσχει στην προετοιμασία της εθνικής παμπαίδων εν όψει του Βαλκανικού πρωταθλήματος αγοριών Κ17, που θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία από 17 έως 23 Ιανουαρίου. Οι προπονήσεις, υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Γρηγόρη Ρουσάκη, θα ξεκινήσουν στις 2 Ιανουαρίου στη Νεμέα. 

Η αποστολή της εθνικής ομάδας θα παραμείνει στη Νεμέα μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Σόφια, όπου πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων θα δώσει δύο φιλικά με την αντίστοιχη ομάδα της Βουλγαρίας. Η εθνική παμπαίδων βρίσκεται στον β' όμιλο με αντιπάλους τη Σερβία, την Αγγλία και τη Τουρκία. Στον α' όμιλο είναι η Βουλγαρία, η Φινλανδία και η Ρουμανία.