Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2023 15:13

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0: Ο νόμος της… έδρας

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0: Ο νόμος της… έδρας

Μετά από αρκετά καλή εμφάνιση ο Απόλλων Καλαμάτας επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Πανιωνίου το Σάββατο στο Κλειστό της πόλης μας.

Η Καλαματιανή ομάδα είχε δύσκολο έργο απέναντι στους “κυανέρυθρους” που τις τελευταίες ημέρες ενισχύθηκαν σημαντικά για να διεκδικήσουν την είσοδο τους στην πρώτη 5άδα. Παρότι ήταν αρκετά ανταγωνιστική ομάδα, οι αθλήτριες του Απόλλωνα “ξεδίπλωσαν” τις αρετές τους στο αγωνιστικό χώρο και με τις οδηγίες του Μπάμπη Μυτσκίδη έφτασαν στην νίκη με το καθαρό 3-0. Ετσι διατήρησαν το αήττητο της έδρας, όπου έχουν 6 νίκες και ξεκίνησαν πολύ δυνατά τους επίσημους αγώνες τους στη νέα χρονιά. Με ανάλογες εμφανίσεις στη συνέχεια του πρωταθλήματος μπορούν να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους.
Στα δύο πρώτα σετ η προσπάθεια του Απόλλωνα δεν ήταν εύκολο γιατί ο Πανιώνιος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και προσπάθησε να τα κερδίσει. Οι γηπεδούχες όμως με σωστές επιλογές κατάφεραν να επικρατήσουν. Το τρίτο σετ ο Απόλλωνας δεν συνάντηση ιδιαίτερη αντίσταση και έφτασε εύκολα στη κατάκτηση του, αλλά και στη νίκη.
Τα σετ: 25-21, 25-22, 25-16.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μαύρος, Παρατηρητής: Κανελλίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Φίλο, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Τόσι, Ζωίδου, Τσομπανίδου / Γιόλα (λ), Μαυροειδή.
Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμητρα Λυκογιάννη): Γιοβάνη, Λογαρά, Κούση, Καρέλια, Τσβίγιοβιτς, Άλβαρεζ / Λεωνίδου (λ), Χατζηγρηγορίου, Ρούση, Φωτεινού, Παπαδοπούλου.

Δηλώσεις Μυτσίδκη, Φίλο

Για το παιχνίδι ο Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στα ΜΜΕ, δήλωσε: “Είχαμε ένα μειονέκτημα στο κομμάτι ότι δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τι ομάδα και πως θα παρουσιαστούν, από πληροφορίες και από φαντασία πως θα μπορούσε να παίξει, αν και κάποιες παίκτριες τις ξέραμε από άλλη ομάδα, αλλά καταφέραμε και προσαρμοστήκαμε γρήγορα από τους πρώτους πόντους του παιχνιδιού. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα, δουλέψανε πάρα πολύ καλά αν και με δυσκολίες. Ήταν μια πάρα πολύ καλή νίκη για εμάς με μια ομάδα που είναι η πρωταθλήτρια των μεταγραφών του Δεκεμβρίου, έχει αποκτήσει 6-7 παίκτριες και έχει σκοπό να μπει μέσα στην 5αδα. Εμείς συνεχίζουμε όπως μπορούμε, ότι μπορούμε και να δούμε και τη συνέχεια πως θα παρουσιαστούμε και τι θα γίνει στην ομάδα. Εχουμε αυτές τις παίκτριες που έχουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Είχαμε πει ότι θα κάνουμε κάποια εσωτερική αλλαγή (αναφερόμενος στην αλλαγή ρόλου ανάμεσα σε Κόλλια και Τόσι) το δουλεύαμε όλη την εβδομάδα θεωρώ μας βγήκε, πήγε καλά, ανταπεξήλθαμε 100% σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Οι παίκτριες είναι πολύ σοβαρές, πειθαρχημένες και γι’ αυτό έρχεται αυτό το αποτέλεσμα”.
Ο προπονητής του Απόλλωνα χαρακτήρισε τη νίκη επί του Πανιωνίου πολύ σημαντική λέγοντας: “Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που κυνηγά να μπει στην 5αδα κι εμείς στις υψηλές θέσεις. Θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ σημαντική η νίκη μας. Να δούμε στη συνέχεια πως και πόσο μπορούμε να ανέβουμε ψηλά”.
Σε ερώτηση για τις μεταγραφικές κινήσεις ανέφερε: “οι παίκτριες είναι λίγες και δεν θα γίνουν πολλές. Δεν υπάρχει γενικώς “φως”, αλλά αυτά μπορεί να σας τα πει η διοίκηση. Από κει και πέρα εμείς είμαστε στο γήπεδο και θα δουλεύουμε και θα προσπαθούμε να φέρνουμε αποτελέσματα καλά για την ομάδα και για εμάς πάνω απ’ όλα. “Αν δεν υπάρξει ενίσχυση η ομάδα δεν θα μπορέσει να αντέξει. Η ομάδα κάνει προσπάθειες, δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει το ταβάνι μας. Από κει και πέρα παίζουμε ηρωικά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες μου και το που μπορεί να φτάσει κανείς δεν ξέρει…”.

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου μίλησε και η Αμερικανίδα ακραία Ενια Φίλο. “Ηταν μια πολύ δίκαιη νίκη, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Είχαμε προετοιμαστεί καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θεωρώ ότι παίξαμε ελεύθερα. Παρότι δεν γνωρίζαμε τον αντίπαλο είμαι πολύ ενθουσιασμένη από την εμφάνιση που κάναμε απόψε. Ανυπομονώ να “δω” πόσα μπορούμε να πετύχουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εάν συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να παίζουμε με τον ίδιο ελεύθερο τρόπο, πιστεύω πως θα πάμε πάρα πολύ καλά. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ελεύθερα, σαν ομάδα και να το απολαμβάνουμε. Αυτή άλλωστε είναι η ουσία του βόλεϊ”.
Σε ερώτηση εάν πιστεύει πως ο Απόλλωνας έχει ελπίδες για το φετινό πρωτάθλημα είπε: “Ακόμα το πιστεύω. Εάν συνεχίσουμε να κάνουμε εμφανίσεις όπως η αποψινή, τότε μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα”.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(12η αγωνιστική)

ΑΟΝ Αμαζόνες – ΧΑΝΘ 3-0

ΦΟ Βριλησσίων – ΑΣΠ Κόρινθος 2-3

Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων – ΑΠΣ Αίας 3-0

Απόλλων Καλαμάτας – Πανιώνιος 3-0

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΟΦΑ Απολλώνιος 0-3

ΑΣ Μακεδόνες - ΑΟΦ Πορφύρας 0-3

Ρεπό: ΑΣ Ελπίς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 12 αγώνες)

1. Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων 33-5 32

2. ΟΦΑ Απολλώνιος 29-8 27

-. ΑΟΝ Αμαζόνες 29-10 27

4. Απόλλων Καλαμάτας 25-11 24

5. ΑΣ Ελπίς 23-18 19

6. ΑΣΠ Κόρινθος 21-19 18

-. ΑΟΦ Πορφύρας 23-22 18

8. ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 23-21 17

9. Πανιώνιος 19-18 16

10. ΧΑΝΘ 8-27 7

11. ΑΠΣ Αίας 8-30 6

12. ΦΟ Βριλησσίων 9-30 5

13. ΑΣ Μακεδόνες 2-33 0

* Εχουν κάνει το ρεπό τους ΑΟΝ Αμαζόνες, ΟΦΑ Απολλώνιος, ΦΟ Βριλησσίων, Πανιώνιος, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ΑΠΣ Αίας, Απόλλων Καλαμάτας, ΑΣΠ Κόρινθος, ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση, ΧΑΝΘ, ΑΣ Μακεδόνες, ΑΣ Ελπίς

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(Σάββατο 14 Ιανουαρίου)

ΑΣ Ελπίς – ΑΟΝ Αμαζόνες

ΧΑΝΘ – ΦΟ Βριλησσίων

ΑΣΠ Κόρινθος – Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων

ΑΠΣ Αίας – Απόλλων Καλαμάτας

Πανιώνιος – ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση

ΟΦΑ Απολλώνιος – ΑΣ Μακεδόνες

Ρεπό: ΑΟΦ Πορφύρας