Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2023 11:51

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Δεν έχει τελειώσει τίποτα”, λέει ο Ντάκουρης για τον τίτλο στην Pre League

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Δεν έχει τελειώσει τίποτα”, λέει ο Ντάκουρης για τον τίτλο στην Pre League


Ασταμάτητη στο δρόμο για την άνοδο στην Volley League είναι η Καλαμάτα ‘80, καθώς νίκησε το Σάββατο και τον Α.Σ. Κέρκης με 3-1 σετ στο κατάμεστο Κλειστό της Παραλίας και έκανε το “9 στα 9” στην Pre League βόλεϊ ανδρών.

Με τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι κορυφής, οι“λύκοι” αύξησαν στους 5 βαθμούς τη διαφορά από την ομάδα της Σάμου, που υποχώρησε στην τρίτη θέση, με την ΑΕΚ να ανεβαίνει δεύτερη ύστερα από το διπλό στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή. Η Ενωση δείχνει η μόνη που μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία για την Καλαμάτα ‘80, όντας στο -3 από την κορυφή και έχοντας στην έδρα της το ματς του δευτέρου γύρου.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης μιλώντας στην “Ε” για τη φετινή εντυπωσιακή αήττητη πορεία της μεσσηνιακής ομάδας, βάζει φρένο στον ενθουσιασμό.
“Εχουμε 5 βαθμούς διαφορά από τη Σάμο και 3 από την ΑΕΚ, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να κοιτάζουμε ένα, ένα τα παιχνίδια. Το μυαλό μας τώρα είναι μόνο στον Αρη”, τονίζει ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης θέλει οι παίκτες του να διατηρήσουν τη διαφορά από την ΑΕΚ μέχρι το μεταξύ τους ματς. Κάτι που αν συμβεί θα αυξήσει την πίεση στην Ενωση, που θα χρειάζεται καθαρή νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι για να ανέβει στην κορυφή.
Θυμίζουμε, ότι η πρώτη θέση δίνει απευθείας εισιτήριο ανόδου, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 2 έως 5 θα παίξουν πλέι οφ, με έπαθλο μία θέση την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.
Η Καλαμάτα ‘80 την περσινή σεζόν δεν κατάφερε στα πλέι οφ να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, αλλά φέτος δείχνει αποφασισμένη να τερματίσει πρώτη και να μην εμπλακεί στα ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι οφ. Οι παίκτες που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ έχουν την εμπειρία του πρωταθλητισμού, ενώ υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια. Κάτι που βγαίνει στο γήπεδο.

Με αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη

Ο τέταρτος της βαθμολογίας Αρης είναι το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η πρωτοπόρος Καλαμάτα ‘80. Το ματς θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο της Μίκρας. Η αποστολή θα αναχωρήσει το Σάββατο αεροπορικώς για τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα επιστρέψει με αεροπλάνο μέχρι την Αθήνα και από εκεί και με λεωφορείο στην Καλαμάτα.