Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2023 13:39

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο Α.Ο. Ακρίτας 3-0 την ΑΕΠ Ολυμπιάς

Γράφτηκε από τον

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία έκανε ο ΑΟ Ακρίτας, που νίκησε την Κυριακή το απόγευμα στο Κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας την ΑΕΠ Ολυμπιάς με 3-0 σετ.

Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β’ φάσης, των πλέι άουτ του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής γυναικών, με την Καλαματιανή ομάδα να μην έχει το επιθυμητό ξεκίνημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο α’ σετ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-16, αλλά στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση και με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και κατάφερε να το κερδίσει. Οπως φάνηκε από την εξέλιξη της αναμέτρηση το πρώτο σετ ήταν καθοριστικό, καθώς στο δεύτερο ο Ακρίτας έχοντας και το ψυχολογικό αβαντάζ κατάφερε να κυριαρχήσει και να το πάρει σχετικά εύκολα. Στο 3ο σετ ξεκίνησε δυνατά, αλλά η Πατρινή ομάδα αντέδρασε, καθώς έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και το σκορ πήγαινε πόντο-πόντο σχεδόν μέχρι το τέλος, όμως ο Ακρίτας με σωστές επιλογές κέρδισε και το τρίτο και έφτασε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας του Δ’ ομίλου με τρεις πόντους περισσότερους από το ΑΣ Πετοσφαίρισης Τρίπολης, που είναι δεύτερος.
Τα σετ: 25-23, 25-15, 25-21.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Παναγιώτης Χανδρινός με την Χριστίνα Μουστάκη.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Μαντέκας Γιάννης): Ζουμπουλίδου, Γρίβα, Γεωργουλάκου, Αντωνοπούλου, Μαθιουδάκη, Ορφανέα, Μπαστακού (λ), Μουργή, Λαγού, Πανταζόπουλου (λ).
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (Κ. Τζουμέρκας): Τσαγκαράτου, Κόλια, Στεργιοπούλου, Πάτσικα, Νικολάου, Βολιώτη, Δημητρακπούλου (λ), Γαλάνη, Καραβιώτη, Σίμου, Ζαφειροπούλου (λ).

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ – Β’ ΦΑΣΗ PLAY-OUT

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(2η αγωνιστική)
Παμβοχαϊκός – ΑΟ Ποσειδών 3-1
ΑΟ Αστέρια – ΦΟΝ Ομόνοια 3-1
ΕΑΠ – ΑΣ ΠΕΤ. Τρίπολης 1-3
ΑΟ Ακρίτας – ΑΕΠ Ολυμπιάς 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. ΑΟ Ακρίτας 6-2 19
2. ΑΣ ΠΕΤ. Τρίπολης 5-6 16
3. Παμβοχαϊκός 4-4 14
4. ΑΕΠ Ολυμπιάς 2-6 13
5. ΦΟΝ Ομόνοια 4-4 12
6. ΑΟ Αστέρια 4-4 10
7. Ποσειδών 4-4 6
-. ΕΑΠ 4-5 6
* Θα υποβιβαστούν 4 ή 5 ομάδες, ανάλογα με το αν θα παραμείνει ή όχι στην Α2 ο Απόλλων Πατρών.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 5 Μαρτίου)
ΦΟΝ Ομόνια – ΕΑΠ
ΑΟ Ποσειδών – ΑΟ Ακρίτας
ΑΕΠ Ολυμπιάς – Παμβοχαϊκός
ΑΣ ΠΕΤ Τρίπολης – ΑΟ Αστέρια