Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2023 13:04

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Στην Καλαμάτα το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Στην Καλαμάτα το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας

Στην Καλαμάτα θα αναδειχθεί ο κυπελλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών, καθώς η Τέντα θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ, στο οποίο συμμετέχουν οι τέσσερις φετινές κορυφαίες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ.

Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Μίλων που φιγουράρουν στην πρώτη τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Η “Ε” είχε γράψει από τον Γενάρη ότι η Καλαμάτα είναι υποψήφια για τη διοργάνωση του φετινού φάιναλ φορ και χθες κατά τη διάρκεια κλήρωσης των αγώνων, ανακοινώθηκε ότι οι αγώνες θα γίνουν το διήμερο 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου στην Τέντα. Η κληρωτίδα δεν έβγαλε πάντως ντέρμπι “αιωνίων”, αφού ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα μονομαχήσει με το Μίλωνα.
Το πλήρες πρόγραμμα του φάιναλ φορ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ύστερα από συνεννόηση με την ΕΡΤ.
Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα. Η αρχή είχε γίνει το 2003 (Final 8 στην Τέντα με κατάκτηση από την ΑΕ Νίκαιας) και ακολούθησε το φάιναλ φορ το 2014 (στο Κλειστό της Παραλίας με κατάκτηση από τον Ολυμπιακό). Την ίδια χρόνια έγινε στην Πύλο και το φάιναλ φορ των γυναικών.
Στα αξιοσημείωτα ότι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι στον ημιτελικό του θεσμού και το 2003.

Τρεις Μεσσήνιοι αντίπαλοι στην πόλη τους

Στον ημιτελικό του Μίλωνα με τον Ολυμπιακό θα βρεθούν αντίπαλοι τα αδέρφια Χανδρινού. Ο Αρης αγωνίζεται στον Μίλωνα και ο Σπύρος στον Ολυμπιακό και ενώ μέχρι πέρυσι ήταν στον Μίλωνα. Αμφότεροι ξεκίνησαν από την Καλαμάτα ‘80. Ο νικητής από τη μεταξύ τους μονομαχία ενδέχεται να αντιμετωπίσει έναν ακόμα Καλαματιανό τον Γιώργο Πετρέα, που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” καλούνται να ξεπεράσουν στα ημιτελικά το εμπόδιο του ΠΑΟΚ.