Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 21:12

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 0-3: Νίκη με καλή εμφάνιση

Γράφτηκε από τον

Δείχνοντας το καλό της πρόσωπο η Καλαμάτα ‘80 ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανερυθραϊκού, κερδίζοντας τον, το Σάββατο στο Κλειστό “Στ. Καλαϊτζής” με 3-0 σετ.

Η Καλαματιανή ομάδα πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους σε κανένα σημείο του αγώνα να ελπίζουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Οι αθλητές της μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη, ήταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τέλος πανηγύρισαν τη 13η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα της Pre League. Στο 3ο σετ, ο Πανερυθραϊκός έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να το κερδίσει και να επιστρέψει στο ματς. Κατάφερε να προηγηθεί 20-18, αλλά οι “Λύκοι” απάντησαν αρχικά έφτασαν στην ισοφάριση 21-21 και πέρασαν μπροστά με 23-22. Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 25-24 και να βρεθούν κοντά στο να μειώσουν σε 2-1, όμως οι “Λύκοι” έδειξαν το καλό τους πρόσωπο όπως στα δύο πρώτα σετ και κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να επικρατήσουν.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης μίλησε στην “Ελευθερία” για τη νίκη επί του Πανερυθραϊκού. “Στα δύο πρώτα σετ παρουσιαστήκαμε πάρα πολύ σοβαροί και ήρθε εύκολα η επικράτηση”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Στο 3ο σετ δεν ήμασταν εξίσου σοβαροί και αυτό αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε ομάδα στην κατηγορία μας είναι επικίνδυνη. Στο τέλος όμως βρήκαμε τις λύσεις ήμασταν πιο σοβαροί και καταφέραμε και πήραμε το τρίποντο το οποίο, θέλαμε”. Οσον αφορά την διεκδίκηση της πρώτης θέσης που οδηγεί σε απευθείας άνοδο, μας είπε: “Εμείς κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας, έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας και θέλουμε να κλείσουμε έως το τέλος του πρωταθλήματος με συν 6 βαθμούς ακόμα. Από εκεί και μετά το πρωτάθλημα συνεχίζεται και αν η ΑΕΚ καταφέρει να κερδίσει τα παιχνίδια τα οποία κερδίσαμε εμείς θα βγει πρωταθλήτρια” και κατέληξε λέγοντας: “Εμείς κοιτάζουμε τη δική μας δουλειά και το πρωτάθλημα να κάνει τη δική του”.
Τα σετ: 15-25, 13-25, 25-27.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Νώντας Μπάϊμπος): Κακρίδης, Αλεξίου, Ρεστέμης, Τασάκος, Γιαννόπουλος, Δορδοκίδης / Φώλιας (λ), Σουσούνης (λ), Καλλιμάνης, Ταραμίγκος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Μαντέκας, Βιέτο, Κανελλόπουλος, Οκάμπο, Χριστόφας, Μπιρμπίλης / Ντάκουρης (λ), Δαλακούρας, Αραπάκης, Ξεροβάσιλας, Σκαρτσίλης (λ).
Διαιτητές: Προκοπίου, Χατζηβασιλείου, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης.

Νίκες για τους πρωτοπόρους

Προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε και πάλι η Καλαμάτα 80, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανερυθραϊκού με 3-0 σετ.
Στο -3 βρίσκεται η Α.Ε.Κ. αλλά με παιχνίδι λιγότερο, που νίκησε με 3-1 σετ τον Κέρκη Σάμου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον άφησε στο -6 και στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Ο Φλοίσβος πήρε το τρίποντο στην έδρα του Περσέα και έχει εδραιωθεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ σπουδαίο τρίποντο επί του Άρη με 3-1 σετ πανηγύρισε στο Αίγιο ο Αιγιαλέων.

Ο.Π.Α.Θ. Περσέας - Α.Ο. Φλοίσβος 0-3

Τα σετ: 21-25, 20-25, 17-25.
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Παπαδόπουλος Αρ., Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.
Ο.Π.Α.Θ. ΠΕΡΣΕΑΣ (Αλέξανδρος Καμπερίδης): Καρασαρλίδης, Ριμπέιρο, Σαλταφερίδης, Σταυρακάκης, Κανάρης, Μουράτης / Τασιούρας (λ), Χριστοφόρου (λ), Κλεπουσνιώτης, Βογιατζόγλου, Μούρτζιος.
Α.Ο. ΦΛΟΙΣΒΟΣ (Παναγιώτης Λακασάς): Δρογκάρης, Ντέντον, Γκίλμπερτ, Μαρσέλλος Τζιουμάκας, Μαδούρας / Γκούζντα (λ), Σπιταδάκης (λ), Αναγνώστου, Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος.

Α.Ο. Αιγιαλέων - Α.Σ. Άρης 3-1

Τα σετ: 25-22, 25-23, 21-25, 29-27.
Διαιτητές: Χρηστίδης, Κτενάς, Παρατηρητής: Δημάκης.
Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (-): Κάνας, Σαλαβασίδης, Μούρτζης, Λιβαθηνός, Δασκαλόπουλος, Μαυραγάνης / Σύρος (λ), Μαρτίνο (λ), Φερτάκης, Βασιλάκος, Δρακόπουλος.
Α.Σ. ΑΡΗΣ (Χρήστος Πάτρας): Αραούχο, Στεφανίδης Χρ., Γραμμενούδης, Γκαρούτι, Παυλίδης, Πεντίδης / Κουτσονίκας (λ), Τζελάτι, Στεφανίδης Μ.

Α.Ε.Κ. - Α.Σ. Κέρκης 3-1

Τα σετ: 25-22, 25-20, 23-25, 25-15.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βελώνης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.
Α.Ε.Κ. (Άκης Χατζηαντωνίου): Μπατατζίμ, Μελλές, Παλέντζας, Μπαρμπούνης, Μπρουνάο, Ρούσης / Πολυχρονιάδης (λ), Αχιλλεόπουλος (λ), Ράμος, Ηλιακόπουλος.
Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ (Γιώργος Μπακοδήμος): Τουρνάκης, Νικολάκης, Χαντ, Εφραιμίδης, Κόστα, Καπετανίδης / Καρασαββίδης (λ), Φραγκιαδάκης (λ), Κουτσομύτης, Σπυριούνης, Αναγνωστόπουλος.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(15η αγωνιστική)
ΑΕΚ – ΑΣ Κέρκης 3-1
ΑΟ Αιγιαλέων – Αρης 3-1
Πανερυθραϊκός – Καλαμάτα ‘80 0-3
ΟΠΑΘ Περσέας – Φλοίσβος 0-3
Ρεπό: Ηρακλής

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 15 αγώνες)
1. Καλαμάτα ‘80 40-10 37
2. ΑΕΚ 37-12 34
3. ΑΣ Κέρκης 34-18 28
4. Φλοίσβος 26-23 21
5. Ηρακλής 24-28 17
6. ΑΟ Αιγιαλέων 18-28 15
7. Αρης 21-31 12
-. Πανερυθραϊκός 13-31 12
9. ΟΠΑΘ Περσέας 9-41 4
* Εχουν κάνει το ρεπό τους Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου, ΑΣ Κέρκης, Αρης, ΑΟ Αιγιαλέων, ΑΕΚ, Ηρακλής

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 4 Μαρτίου)
ΑΣ Κέρκης – Ηρακλής
Αρης – ΑΕΚ
Καλαμάτα ‘80 – ΟΠΑΘ Περσέας
Φλοίσβος – ΑΟ Αιγιαλέων