Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2023 11:32

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νίκη με καλή εμφάνιση ο Ακρίτας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Ενα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία έκανε την Κυριακή ο Ακρίτας, κερδίζοντας στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, τον ΑΣ Πετοσφαίρισης Τρίπολης με 3-0 σετ.

Με αυτή τη νίκη ο Ακρίτας διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και έριξε στην 3η την ομάδα της Τρίπολης και έχει πλέον διαφορά 6 πόντους από τον δεύτερο Παμβοχαϊκό.
Αυτό ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι για την Καλαματιανή ομάδα μέχρι σήμερα και ήρθε σε μια καλή χρονική στιγμή.
Το πρώτο σετ έγειρε οριακά υπέρ του Ακρίτα, καθώς σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχοι έχοντας βρει ρυθμό λειτούργησαν καλά σε όλους τους τομείς και έφτασαν στην επικράτηση. Στο τρίτο σετ μέχρι τα μισά οι δύο ομάδες είναι κοντά στο σκορ, όμως ο Ακρίτας με την εμπειρία του κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά και να επικρατήσει φτάνοντας στη νίκη.
Πλέον στα επόμενα τρία ματς με τα οποία θα ολοκληρωθεί η Β’ φάση στον Δ’ όμιλο ο Ακρίτας θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, όπως έκανε στο παραπάνω παιχνίδι, έχοντας ως κύριο στόχο να διαφυλάξει, από τη μεριά του, την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Τα σετ: 27-25, 25-18, 25-19.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Παναγιώτης Μουστάκης και η Χριστίνα Μουστάκη.
Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Ι. Μαντέκας): Γεωργουλάκου, Αντωνοπούλου, Μαθιουδάκη, Ορφανέα, Ζουμπουλίδου, Γρίβα, Μπαστακού (λ), Λαγού, Πετεινάρη, Γαλανοπούλου.
ΑΣ ΠΕΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γ. Χρονόπουλος): Καλόμαλου, Σενγκέργκη, Πεντεφούντη, Ζάβου, Μπιρμπίλη, Β. Χρονοπούλου, Κυριαζή (λ), Νικητοπούλου, Καραλέκα, Ι. Χρονοπούλου.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(5η αγωνιστική)
Παμβοχαϊκός – ΦΟΝ Ομόνοια 3-0
ΑΟ Αστέρια – ΑΟ Ποσειδών 3-0
ΕΑΠ – ΑΕΠ Ολυμπιάς (22/3)
ΑΟ Ακρίτας – ΑΣ Πετ. Τρίπολης 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. ΑΟ Ακρίτας 14-7 25
2. Παμβοχαϊκός 11-10 19
3. ΑΟ Αστέρια 13-7 18
4. ΑΣ Πετ. Τρίπολης 9-14 18
5. ΦΟΝ Ομόνοια 9-11 16
6. ΑΕ Ολυμπιάς 7-11 16
7. ΕΑΠ 8-9 9
8. ΑΟ Ποσειδών 8-12 8
* Η βαθμολογία μετά από πέντε αγώνες (έχουν μεταφερθεί οι βαθμοί των αγώνων μεταξύ των ομάδων που ήταν στον ίδιο όμιλο στην α’ Φάση):
* Θα υποβιβαστούν στην τοπική κατηγορία τρεις έως πέντε ομάδες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 26 Μαρτίου)
ΑΟ Ποσειδών – Παμβοχαϊκός
ΦΟΝ Ομόνοια – ΑΟ Αστέρια
ΑΣ Πετ. Τρίπολης – ΕΑΠ
ΑΕΠ Ολυμπιάς – ΑΟ Ακρίτας