Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 11:13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Προετοιμάζεται για πλέι οφ, ελπίζοντας όμως και σε απευθείας άνοδο

Γράφτηκε από τον

Στην 18η και τελευταία αγωνιστική της Pre League βόλεϊ ανδρών θα κριθεί η πρώτη θέση που δίνει απευθείας εισιτήριο ανόδου για την Volleyleague.

Καλαμάτα ‘80 και ΑΕΚ, διεκδικούν τον τίτλο, με τους “λύκους” να έχουν 43 βαθμούς και την Ενωση 40. Η μεσσηνιακή ομάδα όμως, θα κάνει το ρεπό της στην τελευταία στροφή της κούρσας και έτσι η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να την πιάσει στην πρώτη θέση.
Οι “κιτρινόμαυροι” θα αντιμετωπίσουν στο Παλαιό Φάληρο τον τέταρτο της βαθμολογίας Φλοίσβο και με καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1 σετ) θα φθάσουν τους 43 βαθμούς και θα πάρουν τον τίτλο, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Καλαμάτα ‘80.
Το ματς που θα κρίνει τον τίτλο, θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο “Σοφία Μπεφόν”, μιας και η ΑΕΚ έχει παίκτες που συμμετέχουν στο φάιναλ φορ των εφήβων και η Ομοσπονδία προχώρησε σε αλλαγή ημέρας. Αντίθετα τα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής: ΑΣ Κέρκης – ΟΠΑΘ Περσέας, Αρης – Πανερυθραϊκός και ΑΟ Αιγιαλέων – Ηρακλής θα διεξαχθούν αύριο.
Θυμίζουμε, ότι η πρώτη θέση δίνει απευθείας εισιτήριο ανόδου. Το δεύτερο εισιτήριο θα κριθεί στα πλέι οφ, όπου θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η, 3η, 4η και 5η θέση. Ο Α.Σ. Κέρκης με 34 βαθμούς θα είναι δεδομένα τρίτος, όπως και ο Φλοίσβος με 24 βαθμούς.
Το Σάββατο θα κριθεί η 5η θέση, στην οποία βρίσκεται ο Ηρακλής με 17 βαθμούς, αλλά νιώθει την ανάσα του Α.Ο. Αιγιαλέων και του Αρη, που έχουν από 15 βαθμούς.
Ως εκ τούτου, στο φινάλε θα ξεκαθαρίσει, εκτός από την πρώτη και η πέμπτη θέση. Στα πλέι οφ το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, έχει η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση και αυτή θα είναι είτε η Καλαμάτα ‘80, είτε η ΑΕΚ. Στα πλέι οφ , ο δεύτερος θα παίξει με τον 5ο και ο τρίτος με τον τέταρτο της βαθμολογίας. Ο Α.Σ. Κέρκης και ο Φλοίσβος, θα είναι δεδομένα το ένα ζευγάρι των πλέι οφ.

Μέτρησε δυνάμεις με Κηφισιά

Η Καλαμάτα ‘80 προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, που είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ, χωρίς όμως να χάνει τις ελπίδες της για απευθείας άνοδο. Διότι αν ο Φλοίσβος κερδίσει ή πάρει δύο σετ κόντρα στην ΑΕΚ, οι “λύκοι” θα τερματίσουν στην πρώτη θέση και θα κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.
Οι άνθρωποι της μεσσηνιακής ομάδας πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την Τετάρτη, όταν και θα γίνει το ματς στο Παλαιό Φάληρο, συνεχίζοντας παράλληλα τις προπονήσεις. Η Καλαμάτα ‘80 την Τρίτη έδωσε μάλιστα φιλικό με την Κηφισιά (ομάδα Volleyleague) εκτός έδρας, όπου στάθηκε εξαιρετικά. Σε ένα τεστ προπονητικού χαρακτήρα έχασε το πρώτο σετ με 28-26 και το δεύτερο με 25-20. Ο Παναγιώτης Ντάκουρης εκτιμά ότι η ομάδα του βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορεί να τα καταφέρει αν παίξει στα πλέι οφ.