Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2023 12:49

ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-3: Σπουδαία νίκη σε δύσκολη έδρα

Γράφτηκε από τον

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Σάββατο ο Απόλλων Καλαμάτας που κέρδισε στο “Π. Σαλπέας” τον Πορφύρα με 3-0 σετ.

Μια καθαρή και δίκαιη νίκη για την Καλαματιανή ομάδα που επιτεύχθηκε σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε ένα αρκετά αξιόλογο αντίπαλο που διεκδικεί την είσοδο της στην 5άδα που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου.
Μια πολύ σημαντική νίκη για τον Απόλλωνα που θα καθορίσει και τη θέση που θα καταλάβει στη βαθμολογία με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στόχος είναι στα τρία παιχνίδια που απομένουν να διατηρήσει την 3η θέση και να διεκδικήσει μέσα από τα πλέι οφ την άνοδο στην Volley League γυναικών.
Για την παραπάνω αναμέτρηση ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης σε δηλώσεις του στην “Ελευθερία” ανέφερε: “Ηταν μια πολύ μεγάλη νίκη και πιστεύω θα αποδειχτεί πολύ σημαντική για το πλασάρισμα στην 3η θέση. Παίξαμε καλά στα δύο σετ και τα κερδίσαμε, στο 3ο παρότι η γηπεδούχος ομάδα ανέβασε την απόδοση της και προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα βγάλαμε αντίδραση και το πήραμε. Φτάσαμε σε μια καθαρή νίκη αν και η προσπάθεια μας δεν ήταν εύκολη γιατί αντιμετωπίσαμε μία καλή ομάδα μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας”.
Ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλά στα δύο πρώτα σετ και κατάφερε να τα κερδίσει, κάνοντας σημαντικό βήμα για τη νίκη. Στο 3ο σετ η γηπεδούχος προσπάθησε να του βάλει δύσκολα, επιδιώκοντας να μειώσει και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Το σετ πήγαινε σχεδόν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, όμως ο Απόλλωνας κατάφερε να περάσει μπροστά με 21-22 και να φτάσει στη κατάκτηση του με 21-25 και να πάρει τους πολύτιμους πόντους.
Τα σετ: 20-25, 22-25, 21-25.
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Σαντέ, Ιωαννίδου, Σωτηρίου, Γκολφινοπούλου, Μπουένο, Ποντικάκη / Μπουτσελάκου (λ), Λιάρου (λ), Σακιζλή, Θαλασσινού, Γεωργιάδου, Τσένη.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Φάιλο, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Τόσι, Ζωίδου,Τσομπανίδου / Ν. Γιόλλα (λ), Μαυροειδή, Ειρ. Γιολλά.


Επιασε κορυφή ο Απολλώνιος

Μία ντουζίνα συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε ο Απολλώνιος, με την 12η να είναι κόντρα στις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων με 3-1 σετ που τον έφερε και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Pre League γυναικών.
Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 57 βαθμούς μετά από 23 αγωνιστικές και στα μεταξύ τους παιχνίδια μοιράστηκαν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (3-1). Η ισοβαθμία κρίθηκε στους συνολικούς κερδισμένους πόντους από τις δύο αναμετρήσεις, με τον Απολλώνιο να υπερτερεί 179-174.
Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, το ενδιαφέρον μεγαλώνει και στην απευθείας άνοδο αλλά και για τις θέσεις των πλέι οφ και πλέι άουτ.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας πέρασε από την έδρα του Πορφύρα με 3-1 σετ και εδραιώθηκε στην 3η θέση, με την ομάδα του Πειραιά να παραμένει όμως στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, καθώς ο Πανιώνιος ηττήθηκε στην Νέα Σμύρνη με 3-2 σετ από τον ανεβασμένο Φ.Ο. Βριλησσίων.
Οι Μακεδόνες επίσης σταμάτησαν τον Ναύαρχο Βότση με 3-0 σετ, με τον Βότση να χάνει την ευκαιρία να ανέβει αυτός 5ος, καθώς βρίσκεται στο -3 από τον Πορφύρα.
Έδαφος έχασε και η Κόρινθος, με την Ελπίδα Αμπελοκήπων να παίρνει τη νίκη στο τάι μπρέικ. Η Κόρινθος με τον βαθμό που πήρε έφτασε τους 30 και η Ελπίδα με το δίποντο βρίσκεται στο -1 από την ομάδα της Πελοποννήσου.
Εύκολο τρίποντο πήραν οι Αμαζόνες στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου με 3-0 σετ, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει μία θέση στα πλέι οφ ανόδου.

Γ.Σ. Πανιώνιος - Φ.Ο. Βριλησσίων 2-3

Τα σετ: 25-13, 18-25, 18-25, 25-19, 13-15.
Διαιτητές: Αρβανίτης, Κατερλή, Παρατηρητής: Πολίτης.
Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμητρα Λυκογιάννη): Γιοβάνη, Κούση, Καρέλια, Χατζηγρηγορίου, Τσβίγιοβιτς, Άλβαρεζ / Λεωνίδου (λ), Μιλεντίγιεβιτς (λ), Τσίμα, Λογαρά, Παπαδοπούλου.
Φ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος): Αναγνώστου, Μικρουδάκη, Έρωτα, Μελετιάδη, Σόουζα, Μποκή / Καραβοκύρη (λ), Τριγωνίδου (λ), Μπαλάσκα, Στάθη.

Α.Σ.Π. Κόρινθος - Α.Σ. Ελπίς 2-3

Τα σετ: 25-23, 25-23, 16-25, 23-25, 9-15.
Διαιτητές: Πρέντζας, Μάλφας, Παρατηρητής: Δημάκης.
Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μανώλης Πρασανάκης): Ρίτερ, Παπά, Κυπαρίσση, Σπυροπούλου, Βαλλήνδρα, Πατουχέα / Μαργαρίτη (λ), Αγγιστριώτη (λ), Ανγκούλο, Ελευθερίου.
Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Γιώργος Γεωργιάδης): Κώστογλου Στ., Παπάζογλου, Κώστογλου Σ., Παντελίδου, Γαϊτανίδου, Γουγούση / Ρουμπάκη (λ), Στεργιάκη (λ), Αρχόντη, Τριανταφύλλου, Μπαλογιάννη, Ράντοβιτς.

Α.Π.Σ. Αίας - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 0-3

Τα σετ: 17-25, 22-25, 19-25.
Διαιτητές: Κουκουμάκας Π., Μαυρίδης Γ., Παρατηρητής: Σιδηράς.
Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ (Γιάννης Βαγγέλης): Μπίτση, Τσιούπα, Σαχανίδου, Καντίδου, Χατζίκου, Γερομίχαλου / Σαουλίδου (λ), Σπανού.
Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Κάλλη, Νικολαΐδη, Εσντέλ, Βυθούλκα, Χριστοδούλου, Φακοπουλίδου / Γκιαούρη (λ), Τζαφέρη (λ), Σιμανίκοβα, Μαραθοκαμπίτου.

Ο.Φ.Α. Απολλώνιος - Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων 3-1

Τα σετ: 25-19, 18-25, 25-15, 25-20.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ράντσιου, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.
Ο.Φ.Α. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ (Νίκος Μπουτσουρής): Πήττα, Διώτη, Σιδεράτου, Ράπτη, Λάβδα, Καββαδία / Τουλγαρίδου (λ), Μότσιανου (λ), Κελ, .
Α.Σ. ΑΚΑΔ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ (Γιάννης Χαριτωνίδης): Βεζυργιαννίδου, Κομλένοβιτς, Καραφουλίδου, Δρακουλίδου, Μάγκντιτς, Πλακιά, / Μπάλλα (λ), Πετρινόλη (λ), Μιχοπούλου, Παπαδοπούλου, Τόλιου.

Α.Σ. Μακεδόνες - Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση 3-0 (25-12, 25-22, 25-13)

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Αρ., Δρανίτσας, Παρατηρητής: Μαυρίδης Θ.
Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Κώστας Αγγουράς): Παπαδοπούλου, Λιούνη, Ολιβέιρα, Παπακωνσταντίνου, Μπορμπόκη, Μαρτίνεζ / Σακκά (λ), Γαλάνη (λ), Ντρογραμάτζη, Γκίκα, Νικηφόρου, Δορούκα.
Α.Π.Σ. ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ (Κώστας Ιωαννίδης): Αθανασιάδου, Ακριβοπούλου, Κοκότη, Τριλυράκη, Αλτίνη, Αργυρίου / Ωραιοπούλου (λ), Παπαδοπούλου (λ), Ιωάννου, Παλλικάρη, Πανταζή.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(23η αγωνιστική)
ΑΠΣ Αίας – ΑΟΝ Αμαζόνες 0-3
Πανιώνιος – ΦΟ Βριλησσίων 2-3
Απολλώνιος – Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων 3-1
Πορφύρας – Απόλλων Καλ. 0-3
ΑΣ Μακεδόνες – ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 3-0
ΑΣΠ Κόρινθος – ΑΣ Ελπίς 2-3
Ρεπό: ΧΑΝΘ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 23 αγώνες)
1. ΟΦΑ Απολλώνιος 59-11 57
2. Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων 60-13 57
3. Απόλλων Καλ. 54-18 51
4. ΑΟΝ Αμαζόνες 51-21 47
5. ΑΟΦ Πορφύρας 42-39 34
6. Πανιώνιος 38-37 33
7. ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 39-40 31
8. ΑΣΠ Κόρινθος 39-40 30
9. ΑΣ Ελπίς 39-44 29
10. ΦΟ Βριλησσίων 26-54 17
11. ΑΠΣ Αίας 16-56 12
12. ΧΑΝΘ 13-57 8
13. ΑΣ Μακεδόνες 15-61 8
* Εχουν κάνει το ρεπό τους ΑΟΝ Αμαζόνες, ΟΦΑ Απολλώνιος, ΦΟ Βριλησσίων, Πανιώνιος, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ΑΠΣ Αίας, Απόλλων Καλαμάτας, ΑΣΠ Κόρινθος, ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση, ΧΑΝΘ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 1 Απριλίου)
ΑΟΝ Αμαζόνες – ΑΣΠ Κόρινθος
ΦΟ Βριλησσίων – ΑΠΣ Αίας
Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων – Πανιώνιος
Απόλλων Καλ. - ΟΦΑ Απολλώνιος
ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση – Πορφύρας
ΑΣ Ελπίς – ΧΑΝΘ
Ρεπό: ΑΣ Μακεδόνες