Τρίτη, 28 Μάρτιος 2023 12:43

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο Α.Ο. Ακρίτας έμεινε και μαθηματικά στη Β’ εθνική

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο Α.Ο. Ακρίτας έμεινε και μαθηματικά στη Β’ εθνική

Χωρίς άγχος θα αγωνιστεί ο Α.Ο. Ακρίτας στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι άουτ στη Β’ εθνική βόλεϊ γυναικών, καθώς με την προχθεσινή νίκη στην Πάτρα εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.

Η καλαματιανή ομάδα με μία ακόμα πειστική εμφάνιση επικράτησε με 3-0 σετ της Ολυμπιάδας Πατρών και εξασφάλισε παράλληλα και την πρώτη θέση στον όμιλο των πλέι άουτ.
Ο φορμαρισμένος Α.Ο. Ακρίτας επέβαλε από την αρχή του παιχνιδιού το ρυθμό του και έδειξε από το πρώτο σετ τις διαθέσεις του (25-18). Απέναντι σε μια ομάδα που είχε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς κατάφερε να παίξει όμορφο βόλεϊ δίνοντας έτσι συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, κερδίζοντας τα επόμενα δύο σετ με 25-20 και 26-24.
Να σημειωθεί πως μετά και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής Ποσειδών Λουτρακίου και ΕΑΠ υποβιβάζονται στην τοπική κατηγορία, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες, εκτός του Ακρίτα θα παλέψουν μέχρι το φινάλε για την παραμονή τους.

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Γιάννης Μαντέκας): Ορφανέα Αφροδίτη, Αντωνοπούλου Φωτεινή (c), Μαθιουδάκη Νίκη, Γρίβα Αγγελική, Ζουμπουλίδου Ρία, Γεωργουλάκου Αργυρώ, Μπαστακού Σταυρούλα (λ), Γαλανοπούλου Γεωργία, Πανταζοπούλου Νάνσυ (λ), Πετεινάρη Μαίρη, Μπότη Καλλιρόη

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6η αγωνιστική)
ΑΟ Ποσειδών – Παμβοχαϊκός 1-3
ΦΟΝ Ομόνοια – ΑΟ Αστέρια 1-3
ΑΣ Πετ. Τρίπολης – ΕΑΠ 3-0
ΑΕΠ Ολυμπιάς – ΑΟ Ακρίτας 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. ΑΟ Ακρίτας 28
2. Παμβοχαϊκός 22
3. ΑΟ Αστέρια 21
-. ΑΣ Πετ. Τρίπολης 21
5. ΑΕΠ Ολυμπιάς 18
6. ΦΟΝ Ομόνοια 9-11 16
7. ΕΑΠ 10
8. ΑΟ Ποσειδών 8
* Η βαθμολογία μετά από έξι αγώνες (έχουν μεταφερθεί οι βαθμοί των αγώνων μεταξύ των ομάδων που ήταν στον ίδιο όμιλο στην α’ φάση):
* Θα υποβιβαστούν στην τοπική κατηγορία τρεις έως πέντε ομάδες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Α.Ο. Ακρίτας – Ποσειδών Λουτρακίου
ΕΑΠ – Ομόνοια Ναυπάκτου
Παμβοχαϊκός – ΑΕΠ Ολυμπιάς
ΑΟ Αστέρια – ΑΣ. ΠΕΤ. Τρίπολης