Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2023 15:06

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Φινάλε στη Ναύπακτο την Κυριακή ο Ακρίτας

Γράφτηκε από τον

Στη Ναύπακτο θα ολοκληρώσει τα επίσημα παιχνίδια του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Ακρίτας, όπου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της φάσης των πλέι άουτ θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή την Ομόνοια.

Η καλαματιανή ομάδα παρότι εδώ και δύο αγωνιστικές έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στη Β’ εθνική κατηγορία γυναικών της ΕΣΠΕΠ, δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό γιατί η γηπεδούχος ομάδα θέλει νίκη ώστε να έχει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία και ο Ακρίτας θα πρέπει να αγωνιστεί για την ιστορία του, αλλά και να διασφαλίσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Ο προπονητής Γιάννης Μαντέκας αναμένεται να έχει στη διάθεση του όλες τις αθλήτριες καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα από τραυματισμούς.

Νίκη στα χαρτιά

Την Κυριακή που πέρασε ο Ακρίτας σύμφωνα με τον πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής αντιμετώπιζε στο Κλειστό της πόλη μας τον Α.Ο. Ποσειδώνα, όμως η ομάδα του Λουτρακίου δεν προσήλθε στην Καλαμάτα για να αγωνιστεί γιατί έχει υποβιβαστεί καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση. Ετσι με το τρίποντο στα χαρτιά η Καλαματιανή ομάδα εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στον Δ’ όμιλο, διατηρώντας τη διαφορά από το δεύτερο Παμβοχαϊκό στους 6 βαθμούς.
Ηδη από τον όμιλο έχει υποβιβαστεί και η ΕΑΠ και από εκεί και πέρα στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, που γίνονται την προσεχή Κυριακή 9 Απριλίου, θα κριθεί ποιες άλλες ομάδες θα αποχαιρετήσουν τη Β’ εθνική. Φυσικά το πόσες ομάδες θα πέσουν στην πιο κάτω κατηγορία, θα οριστικοποιηθεί και από το πόσες θα υποβιβαστούν από τη Α2 γυναικών.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
ΕΑΠ – ΦΟΝ Ομόνοια 2-3
ΑΟ Ακρίτας – ΑΟ Ποσειδών 3-0
Παμβοχαϊκός – ΑΕΠ Ολυμπιάς 3-0
ΑΟ Αστέρια – ΑΣ Πετ. Τρίπολης 3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. ΑΟ Ακρίτας 20-7 31
2. Παμβοχαϊκός 17-12 25
3. ΑΟ Αστέρια 19-9 23
4. ΑΣ Πετ. Τρίπολης 14-17 22
5. ΦΟΝ Ομόνοια 13-16 18
6. ΑΕ Ολυμπιάς 10-19 18
7. ΕΑΠ 12-18 11
8. ΑΟ Ποσειδών 9-18 8
* Εχουν μεταφερθεί οι βαθμοί των αγώνων μεταξύ των ομάδων που ήταν στον ίδιο όμιλο στην α’ φάση
** Θα υποβιβαστούν στην τοπική κατηγορία τρεις έως πέντε ομάδες

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 9 Απριλίου)
ΦΟΝ Ομόνοια – ΑΟ Ακρίτας
ΑΟ Ποσειδών – ΕΑΠ
ΑΕΠ Ολυμπιάς – ΑΟ Αστέρια
ΑΣ Πετ. Τρίπολης - Παμβοχαϊκός

Στα προημιτελικά οι κορασίδες

Την πρόκριση του στην προημιτελική φάση του πρωταθλήματος κορασίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Π., πήρε το Σάββατο ο Α.Ο. Ακρίτας.
Ο Α.Ο. Αρατος 1893 δεν προσήλθε να αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των “16” και η Καλαματιανή ομάδα με δύο νίκες, καθώς είχε κερδίσει με 3-0 πριν από μία εβδομάδα στο Κιάτο, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά. Χθες το απόγευμα θα μάθαινε και τον αντίπαλο της στους “8”, καθώς είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η κλήρωση στα γραφεία της Ε.Σ.ΠΕ.Π.