Σάββατο, 08 Απρίλιος 2023 11:23

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ: Πρώτος τελικός ανόδου με Κέρκη για Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον

Δύο νίκες μακριά από το όνειρο της Volley League βρίσκεται η Καλαμάτα ‘80, η οποία έκανε εκπληκτική σεζόν στην Pre League ανδρών, αλλά η μοναδική ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, της στοίχισε την απευθείας άνοδο.

Η Ενωση πήρε τον τίτλο στην ισοβαθμία και οι “λύκοι” βρέθηκαν στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι οφ, όπου θα κριθεί το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου.
Στους ημιτελικούς η Καλαμάτα ‘80 ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Ηρακλή, κερδίζοντας και τα δύο ματς με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Α.Σ. Κέρκης που απέκλεισε τον Φλοίσβο Παλαιό Φαλήρου.
Οι τελικοί ξεκινούν σήμερα στην Καλαμάτα, με τη σειρά να κρίνεται στις δύο νίκες. Η μεσσηνιακή ομάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που σημαίνει ότι αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι (Τετάρτη 19 Απριλίου), αυτό θα γίνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Οι δύο πρώτοι τελικοί θα γίνουν σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας, σήμερα και την Μ. Τετάρτη στη Σάμο.
Η Καλαμάτα ‘80 θα επιδιώξει το απόγευμα να κάνει το πρώτο βήμα για την άνοδο, ώστε να τελειώσει τη… δουλειά τη Μ. Εβδομάδα. Το ματς θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο Κλειστό της Παραλίας, που αναμένεται να γεμίσει. Το μεσσηνιακό κοινό έδειξε άλλωστε και στο πρόσφατο φάιναλ φορ στην Τέντα, ότι αγαπά το βόλεϊ και θέλει να δει μια ομάδα στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Οι παίκτες του Παναγιώτη Ντάκουρη έχοντας τη ψυχολογική ώθηση της κερκίδας, θα μπουν στο γήπεδο για να κάνουν ότι έκαναν και στα δύο προηγούμενα ραντεβού με τη νησιώτικη ομάδα.
Θυμίζουμε ότι στο ματς της κανονικής σεζόν στη Σάμο οι “λύκοι” επικράτησαν με 3-2 σετ και στο Κλειστό με 3-1 σετ.