Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2023 13:40

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ 3-0: Εκανε το πρώτο βήμα και θέλει μια νίκη ακόμα για την άνοδο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Καλαμάτα ‘80, έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο στη Volleyleague, κερδίζοντας το Σάββατο στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου τον Α.Σ. Κέρκη με 3-0 σετ.

Σε ένα γήπεδο που είχε κατακλυστεί από κόσμο (άνοιξε ακόμη μία σειρά της ξύλινης κερκίδας), η Καλαματιανή ομάδα πήρε την πρώτη νίκη στη σειρά των αγώνων με τον Κέρκη και θέλει άλλη μία για να πανηγυρίσει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.
Η ομάδα της Σάμου ήταν εξίσου ανταγωνιστική και προσπάθησε να διεκδικήσει τη νίκη ώστε να έχει αυτή το προβάδισμα, όμως οι “Λύκοι” δεν τους το επέτρεψαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 3ο σετ, παρότι ο Κέρκης κατάφερε να προηγηθεί με 8 πόντους (13-21), μείωσαν στον πόντο (20-21) και από εκεί και μετά η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Οι φιλοξενούμενοι αν και πήραν τον πόντο και έκαναν το 20-22, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν 22-22 και να προηγηθούν 23-22 και προς το τέλος ο Καπετανίδης έστειλε την μπάλα άουτ και μετά ο Δαλακούρας σε κόντρα επίθεση τελείωσε το σετ δίνοντας τη νίκη στην Καλαμάτα ‘80.
Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από το προπονητικό τιμ, τους παίκτες, αλλά και τους φιλάθλους, ενώ τους συνόδευσε και το γνωστό τραγούδι “μαντίλι καλαματιανό”.

Τώρα η Καλαμάτα ‘80 έχει δύο ευκαιρίες για να ανέβει στο σκαλί που οδηγεί στη Volley League, μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη στη Σάμο ή μία εβδομάδα αργότερα στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του από το πρώτο σετ, όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, η Καλαμάτα ‘80 πήρε ένα προβάδισμα δύο πόντων 19-17, όμως ο αντίπαλος της ισοφάρισε 19-19. Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα με ένα σερί 4 πόντων φτάνοντας στο 23-19 αλλά στη συνέχεια με ένα σερί 4 πόντων και έφτασαν να επικρατήσουν με 25-21.
Στο δεύτερο σετ, η Καλαμάτα ‘80 πήρε από την αρχή το προβάδισμα παίρνοντας διαφορά 5 και 6 πόντους (9-4, 12-7, 16-9) με τον Κέρκη να πλησιάζει και να μειώνει τη διαφορά στους δύο πόντους (19-17, 20-18). Ομως και αυτή τη φορά οι “Λύκοι” κατάφεραν να επικρατήσουν, παίρνοντας το σετ με 25-20.
Στο τρίτο σερ η ομάδα της Σάμου προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη, καταφέροντας να προηγηθεί με 8 πόντους 13-21. Οι γηπεδούχοι όμως πήραν την αλλαγή και με το εορτάζοντα Διονύση Λυκούρεση (είχε γενέθλια την Παρασκευή), στο σερβίς, έκαναν ένα σερί 7-0 και έφτασαν στον πόντο κάνοντας το 20-21. Ακολούθησε ένας πόντος από τον Κέρκη για το 2022, αλλά από εκεί και μετά αλλά δέχθηκε νέο σερί 3 πόντων και οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 23-22. Μετά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 23-23, αλλά από το άουτ του Καπετανίδη και κόντρα επίθεση του Δαλακούρα η Καλαμάτα ‘80 πήρε το σετ με 25-23, αλλά και το παιχνίδι.

Τα σετ: 25-21, 25-20, 25-23.
Τον αγώνα διύθυνε ο κορυφαίος Ελληνας διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος, με δεύτερο διαιτητή τον Παναγιώτη Χανδρινό. Παρατηρητής του παιχνιδιού ήταν ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Φώτης Πέρρος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέϊτο, Χριστόφας, Κανελλόπουλος / Ε. Ντάκουρης (λ), Σκαρτσιλής (λ), Δαλακούρας.
Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ (Γιώργος Μπακοδήμος): Νικολάκης, Σπυριούνης, Εφραιμίδης, Χαντ, Κόστα, Καπετανίδης / Καρασαββίδης (λ), Φραγκιαδάκης (λ), Κουτσομύτης.
* Το προχθεσινό παιχνίδι παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Εφτασε στο γήπεδο λίγα πριν ξεκινήσει το δεύτερο σετ και είχε την ευκαιρία να απολαύσει έναν εξαιρετικό αγώνα.

Δηλώσεις Ντάκουρη, Δαλακούρα

Μετά το τέλος του αγώνα μίλησαν στα Μ.Μ.Ε. ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης και ο ακραίος Κώστας Δαλακούρας.

Ο Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε: “Eγινε το πρώτο βήμα χρειαζόμαστε ένα ακόμα. Γι’ αυτό και την Τετάρτη θα πάμε στη Σάμο όπου θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά εκεί.
Μπήκαμε πάρα πολύ καλά διαβασμένοι ειδικά στα δυο πρώτα σετ, μπλοκάραμε πολύ τον αντίπαλο, τον πιέσαμε πολύ με το σερβίς μας. από τα μέσα του δεύτερου σετ έγινε αλλαγή μέσα στη Σάμο κι αυτό μας αποσυντόνισε λίγο, παρόλα αυτά καταφέραμε να βρούμε τις λύσεις και στο τέλος να κάνουμε μια επική ανατροπή από το 18-10 που χάναμε.
Σίγουρα παίζει ρόλο το κοουτσάρισμα, το διάβασμα το πως ακριβώς πρέπει να παίξουμε την αντίπαλη ομάδα, αλλά θεωρώ ότι μέτρησε περισσότερο η ψυχή που έβγαλαν τα παιδιά. Είναι μια ομάδα που ξέρει τι θέλει να κάνει μέσα στο γήπεδο, έχει το πάθος, θέλει να διεκδικήσει αυτό που εμείς θεωρούμε ότι άδικα χάσαμε λόγω της βαθμολογίας. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν πεισμώσει, ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να το κάνουν.
Ήταν συνολική απόδοση. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο παιδί. όλα τα παιδιά παίζουν με πάθος, έχουν ψυχικά αποθέματα. Όλοι, ακόμα και ο Δαλακούρας που μπήκε έστω για πέντε φάσεις, έδωσε το 100% και μάλιστα πήρε και τον τελευταίο πόντο και αξίζουν συγχαρητήρια και σε αυτόν, όπως και σε όλους τους παίκτες.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που μας βοηθά. Ειδικά στα δυο πρώτα σετ μας βοήθησε αλλά ειδικά στο τελευταίο σετ μας βοήθησε να πάρουμε αυτή την ανατροπή. Ήταν συγκλονιστικός… ελπίζουμε να τον δούμε του χρόνου ξανά… και να μην χρειαστεί να παίξουμε άλλο παιχνίδι εδώ στην Καλαμάτα!
Δεν έχει σχέση με το περσινό, είναι τελείως διαφορετικές ομάδες ίσα ίσα που θεωρώ ότι εμείς έχουμε πάρει τον αέρα στην Σάμο την έχουμε κερδίσει τρεις φορές μαζί με το σημερινό. Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που καθαρά εξαρτάται από εμάς και πόσο εμείς θα πιέσουμε την ομάδα της Σάμου”.

Ο 33χρονος ακραίος Κώστας Δαλακούρας είπε: “Συγχαρητήρια στην ομάδα. Παίξαμε πολύ καλά εάν εξαιρέσουμε το διστακτικό ξεκίνημα στο τρίτο σετ, αλλά είναι φυσιολογικό θεωρώ. Η ομάδα φέτος είναι πολύ συγκεντρωμένη στο στόχο μας. Παίζουμε πολύ πιο σωστά, ορθολογικά και είμαστε πολύ κοντά στο στόχο μας.
Ο Κέρκης είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλές μονάδες, ήταν λογικό ότι θα πίεζαν και θα ανέβαζαν την απόδοσή τους κι αυτοί. Πιστεύω ότι αντιδράσαμε ότι έπρεπε και πήραμε τη νίκη με 3-0 γιατί όταν δίνεις δικαίωμα στον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι, να πάρει ένα σετ, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Να ξεκουραστούμε όσο μπορέσουμε και θα πάμε στη Σάμο να πάρουμε και το παιχνίδι εκεί. Δεν θέλω να συγκρίνω την περσινή ομάδα με την φετινή. Φέτος παίζουμε πολύ ωραία, μεθοδικά και κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά ώστε να μπορέσουμε να φθάσουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος”.

Πρώτος αγώνας - Σάββατο 8 Απριλίου 2023
Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Σ. Κέρκης Σάμου 3-0 (25-21, 25-20, 25-23)

Δεύτερος αγώνας - Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2023
Καρλοβασίου, 19.30: Α.Σ. Κέρκης Σάμου - Α.Ο. Καλαμάτα 80 (0-1 νίκες)
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Νικάκης, Παρατηρητής: Περρής.

Τρίτος αγώνας (Αν χρειαστεί) - Τετάρτη 19 Απριλίου 2023
Παραλίας, 18.00: Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Σ. Κέρκης Σάμου