Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 15:21

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-2: Εχασε στο τάι μπρέικ, αλλά κρατά στο χέρι του την 3η θέση

Γράφτηκε από τον

 

Την ήττα στο τάι μπρέικ γνώρισε ο Απόλλωνας το Σάββατο στην εκτός έδρας αναμέτρηση του με τον Πανιώνιο.

Η Καλαματιανή ομάδα δεν έκανε καλή εμφάνιση και παρά το γεγονός ότι έχασε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες, κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη. Ο Πανιώνιος είχε πιο σωστές επιλογές και κατάφερε να πάρει το 4ο σετ και να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί και πάλι είχε πιο σωστές επιλογές και έφτασε στην επικράτηση και τη νίκη.
Ηταν η 5η ήττα για τον Απόλλωνα μακριά από την έδρα του, όμως παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Πλέον θέλει μόνο νίκη στον τελευταίο ματς της κανονικής διάρκεια του πρωταθλήματος μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη στο Κλειστό, απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου ώστε να πάρει την 3η θέση και να έχει πλεονέκτημα στα πλέι οφ ανόδου που θα ακολουθήσουν.
Στο προχθεσινό παιχνίδι δεν αγωνίστηκε η κεντρικός Λίνα Αποστολοπούλου, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Ο Μπάμπης Μυτσκίδης δεν την χρησιμοποίησε ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα της και να την υπολογίζει στα επόμενα παιχνίδια.
Ο έμπειρος τεχνικός σε σύντομη δήλωση του στην “Ελευθερία” μετά το ματς με τον Πανιώνιο, ανέφερε: “Δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Προσπαθήσαμε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν τα καταφέραμε”.
Τώρα το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στο μεθαυριανό εντός έδρας μας με τον Αίαντα Ευόσμου. Για αυτό το ματς ο προπονητής του Απόλλωνα μας είπε: “Θέλουμε τη νίκη στον αγώνα της Μεγάλης Τετάρτης ώστε να “κλειδώσουμε” την 3η θέση ώστε να έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι οφ ανόδου”.
Τα σετ: 26-24, 18-25, 17-25, 25-18, 15-13.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Οικονόμου Ν., Γεωργάκη.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμητρα Λυκογιάννη): Χατζηγρηγορίου, Άλβαρεζ, Καρέλια, Τσίμα, Τσβίγιοβιτς, Κούση / Λεωνίδου (λ), Μιλεντίγιεβιτς (λ), Γιοβάνη, Παπαδοπούλου, Λογαρά.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Φάιλο, Ζωίδου, Σερελέα, Κόλλια, Τόσι, Τσομπανίδου / Ν. Γιολλά (λ), Μαυροειδή, Ειρ. Γιολλά.

Έμεινε στην κορυφή ο Απολλώνιος,
ελπίζειγια τα πλέι οφ η Κόρινθος

Στην κορυφή της βαθμολογίας στην Pre League γυναικών μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου έμεινε ο Απολλώνιος, ο οποίος κράτησε το αήττητο στην έδρα του για το 12ο παιχνίδι επικρατώντας με 3-1 σετ του Ναύαρχου Βότση.
Οι Πρωταθλητές Πεύκων πήραν και αυτοί το τρίποντο με 3-0 σετ στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου και ισοβαθμούν στην 1η θέση με την ομάδα του Κερατσινίου, αλλά υστερούν στην ισοβαθμία και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.
Αν ο Απολλώνιος πάρει το τρίποντο (νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ) στην έδρα των Μακεδόνων θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στην Pre League και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Αν νικήσει με 3-2 σετ ή ηττηθεί, τότε θα πρέπει και τα Πεύκα να πάρουν το ίδιο αποτέλεσμα κόντρα στην Κόρινθο. Η ομάδα του Γιάννη Χαριτωνίδη θα πάρει την απευθείας άνοδο αν νικήσει 3-0 ή 3-1 σετ την Κόρινθο και ο Απολλώνιος χάσει βαθμό ή ηττηθεί από τους Μακεδόνες.
Η Κόρινθος θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την 5η θέση και την είσοδο στα πλέι οφ, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ των Βριλησσίων και σε συνδυασμό με τον χαμένο βαθμό του Πορφύρα κόντρα στους Μακεδόνες παραμένει στο κόλπο. Η Κόρινθος είναι στο -3 από την ομάδα του Πειραιά που έχει ρεπό αλλά έχει δύσκολο έργο στην έδρα των Πεύκων. Ο Πορφύρας είναι στους 39 βαθμούς και η Κόρινθος στους 36 και υστερεί στην μεταξύ τους βαθμολογία.
Ο Πανιώνιος παρά την νίκη του με 3-2 σετ επί του Απόλλωνα Καλαμάτας έχασε και μαθηματικά την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι οφ, καθώς με μία αγωνιστική να απομένει είναι στο -4 από την 5η θέση.
Τέλος, οι Αμαζόνες επικράτησαν στην Θεσσαλονίκη της Χ.Α.Ν.Θ. με 3-0 σετ και έχουν μαθηματικές ελπίδες την τελευταία αγωνιστική να ανέβουν στην 3η θέση.

Χ.Α.Ν.Θ. - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 0-3

Τα σετ: 12-25, 23-25, 11-25.
Διαιτητές: Μαυρίδης, Ισκάς, Παρατηρητής: Κουκουμάκας Ν..
Χ.Α.Ν.Θ. (Χρήστος Ντινόπουλος): Κοντη, Αρμουτσή, Ιορδανίδου, Μυλωνά, Ιωαννίδου, Τσελλίδη / Αδάμου (λ), Βραχνάκη, Πανούση, Γιαννούλη.
Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Καλλη, Βυθούλκα, Φακοπουλίδου, Νικολαΐδη, Εσντέλ, Χριστοδούλου / Γκιαούρη (λ), Τζαφέρη (λ), Μαραζοπούλου, Σιμανίκοβα, Μιχελάκου, Κορρέ, Μαραθοκαμπίτου, Γκρέκα.

Α.Σ.Π. Κόρινθος - Φ.Ο. Βριλησσίων 3-1

Τα σετ: 25-21, 18-25, 25-19, 25-09.
Διαιτητές: Κτενάς, Σπίνας, Παρατηρητής: Δημάκης.
Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μανώλης Πρασανάκης): Πατουχέα, Ανγκούλο, Ρίτερ, Παπά, Κυπαρίσση, Βαλληνδρά / Μαργαρίτη (λ), Αγγιστριώτη (λ), Ελευθερίου, Σπυροπούλου, Βακιρτζίδη.
Φ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος): Παυλοπούλου, Μποκή, Μικρουδάκη, Μελετιάδη, Έρωτα, Σόουζα / Τριγωνίδου (λ), Καραβοκύρη (λ), Αναγνώστου, Μπαλάσκα, Στάθη.

Α.Π.Σ. Αίας - Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων 0-3

Τα σετ: 21-25, 22-25, 25-27.
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Αρ., Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Μαυρίδης Θ..
Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ (Γιάννης Βαγγέλης): Χατζίκου, Στάικου, Καντίδου, Τσιούπα, Σπανού, Γερομίχαλου / Σαουλίζου (λ), Ταναζιάν (λ), Μάρκου, Σαχανίδου.

Α.Σ. ΑΚΑΔ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ (Γιάννης Χαριτωνίδης): Μιχοπούλου, Πλακιά, Καραφουλίδου, Κομλένοβιτς, Βεζυργιαννίδου, Δρακουλίδου / Μπάλλα (λ), Πετρινόλη (λ), Παπαδοπούλου, Τόλιου.

Ο.Φ.Α. Απολλώνιος - Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση 3-1

Τα σετ: 25-08, 25-13, 23-25, 27-25.
Διαιτητές: Μαύρος, Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Παπαστάμος.
Ο.Φ.Α. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ (Νίκος Μπουτσουρής): Λάβδα, Ράπτη, Πήττα, Κελς, Σιδεράτου, Καββαδία / Τουλγαρίδου (λ0, Μότσιανου (λ), Ευθυμιάδη, Διώτη, Πάτα, Σουφλέρη.
Α.Π.Σ. ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ (Κώστας Ιωαννίδης): Κοκότη, Αλτίνη, Ακριβοπούλου, Αθανασιάδου, Τριλυράκη, Αργυρίου / Παπαδοπούλου (λ), Ωραιοπούλου (λ), Ιωάννου, Πανταζή, Παλλικάρη.

Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Α.Σ. Μακεδόνες 3-2

Τα σετ: 20-25, 19-25, 27-25, 25-15, 15-13.
Διαιτητές: Βουδούρης, Παπαθανασίου, Παρατηρητής: Τσιμπινός.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Σαντέ, Σωτηρίου, Γκολφινοπούλου, Μπουένο, Ποντικάκη, Ιωαννίδου / Μπουτσελάκου (λ), Λιάρου (λ), Γεωργιάδου, Θαλασσινού.
Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Κώστας Αγγουράς): Δορούκα, Μπορμπόκη, Λιούνη, Ολιβέιρα, Παπακωνσταντίνου, Μαρτίνεζ / Γαλάνη (λ), Σακκά (λ), Παπαδοπούλου, Νικηφόρου, Ντογραμάτζη.


PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(25η αγωνιστική)
ΧΑΝΘ – ΑΟΝ Αμαζόνες 0-3
ΑΣΠ Κόρινθος – ΦΟ Βριλησσίων 3-1
ΑΠΣ Αίας – Ακ. Πρωτ./τών Πεύκων 0-3
Πανιώνιος – Απόλλων Καλ. 3-2
ΟΦΑ Απολλώνιος – ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 3-1
ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΣ Μακεδόνες 3-2
Ρεπό: ΑΣ Ελπίς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 25 αγώνες)
1. ΟΦΑ Απολλώνιος 65-13 63
2. Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων 66-13 63
3. Απόλλων Καλ. 57-24 52
4. ΑΟΝ Αμαζόνες 55-24 50
5. ΑΟΦ Πορφύρας 48-42 39
6. ΑΣΠ Κόρινθος 45-42 36
7. Πανιώνιος 41-42 35
8. ΑΣ Ελπίς 42-45 32
9. ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 41-46 31
10. ΦΟ Βριλησσίων 30-58 20
11. ΑΠΣ Αίας 17-62 12
12. ΑΣ Μακεδόνες 17-64 9
13. ΧΑΝΘ 14-63 8
* Εχουν κάνει το ρεπό τους ΑΟΝ Αμαζόνες, ΟΦΑ Απολλώνιος, ΦΟ Βριλησσίων, Πανιώνιος, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ΑΠΣ Αίας, Απόλλων Καλαμάτας, ΑΣΠ Κόρινθος, ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση, ΧΑΝΘ, ΑΣ Μακεδόνες, Α.Σ. Ελπίς

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου)
18.00: Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Α.Σ. Ελπίς
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Γεωργάκη, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.
18.00: Φ.Ο. Βριλησσίων - Χ.Α.Ν.Θ.
Διαιτητές: Αντωνόπουλος, Αρβανίτης, Παρατηρητής: Παπαδόπουλος Β..
18.00: Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων - Α.Σ.Π. Κόρινθος
Διαιτητές: Τοσουνίδης, Δημητρίου, Παρατηρητής: Μαυρίδης Θ..
18.00: Απόλλων Καλαμάτας - Α.Π.Σ. Αίας
Διαιτητές: Καραγιαννόπουλος, Σπίνας, Παρατηρητής: Κανελλίδης.
18.00: Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση - Γ.Σ. Πανιώνιος
Διαιτητές: Δανιηλίδου, Δρανίτσας, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.
18.00: Α.Σ. Μακεδόνες - Ο.Φ.Α. Απολλώνιος
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Μούζουλας, Παρατηρητής: Σιδηράς.