Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2023 10:47

Πανηγυρισμοί και σχεδιασμός για την Volley League στην Καλαμάτα '80

Γράφτηκε από τον

Μπορεί οι πανηγυρισμοί για την άνοδο στη Volley League ανδρών μετά το νικηφόρο τρίτο παιχνίδι με το ΑΣ Κέρκης, να μην έχουν κοπάσει, αλλά όλοι στην Καλαμάτα ‘80 έχουν στρέψει το μυαλό τους στην επόμενη ημέρα και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και μπρος.

Στόχος πλέον μετά την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ είναι η ομάδα να καταφέρει να μείνει του χρόνου στην κατηγορία και από εκεί και πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια. Παράλληλα με την πρώτη ομάδα να οργανωθούν ακόμη καλύτερα τόσο η ακαδημία, αλλά και τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας, όπου από εκεί έχουν βγει τα τελευταία χρόνια αθλητές που κάνουν καριέρα στη μεγάλη κατηγορία. Ηδη έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, από τη στιγμή μάλιστα που έληξε το ματς με τον Κέρκη, όπως σημείωσε ο Δήμος Μπουσούνης (Δ.Μπ.) μέλος της διοικούσας επιτροπής, καθώς επίσης και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Αλέξης Μπούρας (Αλ. Μπ.) μιλώντας στην “Ελευθερία”.

Για το αν η Καλαμάτα ‘80 άξιζε την άνοδο μας είπαν:
Δ.Μπ.: “Η ομάδα άξιζε να ανέβει πρώτη, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κάναμε 15 νίκες και μόλις μία ήττα, αλλά δυστυχώς στο μοναδικό σημείο ισοβαθμίας που υστερούσαμε με την ΑΕΚ, ήταν αυτό που μέτραγε για την τελική κατάταξη. Μπήκαμε με φόρα από το πρωτάθλημα και κερδίσαμε μία ομάδα με το υψηλότερο μπάτζετ της κατηγορία. Τους δίνω συγχαρητήρια για την απόδοση τους και εύχομαι και αυτοί να πετύχουν τους στόχους τους”.
Αλ.Μπ.: “Νομίζω ότι αυτό ήταν μία κοινή παραδοχή, όχι μόνο από το τιμ, τους παίκτες που απάρτιζαν την ομάδα. Μια ομάδα για να μπορεί να είναι σε μεγάλη κατηγορία θα πρέπει να είναι οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα. Η δική μας ομάδα έχει ισχυρή διοίκηση, τεχνικό επιτελείο που γνωρίζει το άθλημα και συνεχώς προσπαθεί να βελτιώνεται και εξαιρετικούς αθλητές τόσο αγωνιστικά, αλλά και ως χαρακτήρες και πάνω απ’ όλα ένα κοινό που αγαπάει την ομάδα και το δείχνει κάθε φορά που αγωνιζόμαστε στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου. Οπότε είχαμε όλα τα απαιτούμενα συστατικά ώστε αυτή η ομάδα να πετύχει το στόχο που είχε θέσει”.

Για το τι σημαίνει η άνοδος της ομάδας στη Volley League ανέφεραν:
Δ.Μπ.: “Σημαίνει ότι μας ανοίγει η όρεξη. Ο σκοπός της επιτροπής είναι η ανάπτυξη του αθλήματος στο νομό. Οπότε έχοντας τώρα μια καλύτερη βιτρίνα περιμένουμε περισσότερα παιδιά στην ακαδημία και στα αναπτυξιακά τμήματα για να συνεχίσουμε την παράδοση με την ανάδειξη αθλητών”.
Αλ.Μπ.: “Σημαίνει εκπλήρωση στόχων και ονείρων που είχαμε θέσει η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο και πάνω απ’ όλα σημαίνει συνεχής άνθηση του αθλήματος στην περιοχή μας”.

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα και το σχεδιασμό ενόψει της συμμετοχής στη Volley League, απάντησαν:
Δ.Μπ.: “Ο σχεδιασμός ξεκίνησε από το πρώτο δευτερόλεπτο μετά το τέλος του αγώνα με τον Κέρκη. Ο στόχος της ομάδας για την επόμενη χρονιά δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Είναι μια καινούργια κατηγορία με καινούριες συνθήκες τις οποίες εμείς σαν οργανισμός δεν γνωρίζουμε. Οπότε θέλουμε να εγκλιματιστούμε γρήγορα στα νέα δεδομένα και να μείνουμε στην κατηγορία.
Θέλουμε να μείνουν όλα τα παιδιά που ήταν φέτος στην ομάδα γιατί είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και από την απόδοση αλλά και τον χαρακτήρα τους. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί και από τη διάθεση των χορηγών ποιες και πόσες θα είναι οι προσθήκες.
Το γήπεδο είναι αρκετό για τις προδιαγραφές της Volley League αλλά λόγω του κόσμου αλλά και της “γερασμένης” εγκατάστασης θα πρέπει να γίνουν εργασίες βελτίωσης ώστε να είναι πιο φιλικό για αθλητές και φιλάθλους. Ηδη ο δήμαρχος έχει δείξει μεγάλη διάθεση να γίνουν σύντομα οι παρεμβάσεις που θα προτείνουμε”.
Αλ.Μπ.: “Για εμάς ξεκινάει άμεσα ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά κάνουμε ταυτόχρονα και έναν απολογισμό για τη χρονιά που μόλις έληξε. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα στο σύνολο της και όχι μόνο στο αγωνιστικό τμήμα, η οποία θα κάνει πολύ προσεκτικά και πολύ σταθερά βήματα ώστε να καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία και ταυτόχρονα να συνεχίσει την καλή πορεία που έχει στα αναπτυξιακά τμήματα”.

Κλείνοντας θέλησαν να αφιερώσουν τη άνοδο σε όσους αγωνίστηκαν και στήριξαν τη φετινή προσπάθεια της ομάδας, καθώς επίσης και σε τρεις ανθρώπους της ομάδας που δεν βρίσκονται στη ζωή.
Δ.Μπ.: “Παραπάνω από προφανές είναι πως αφιερώνεται σε οποιονδήποτε έχει φορέσει τη φανέλα. Αφιερώνεται στον φίλαθλο κόσμο της πόλης που χθες ήταν συγκλονιστικός και σε όλους τους ανθρώπους που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην ομάδα και δεν είναι πια μαζί μας. Ο λόγος για τους Γιάννη Μπουσούνη, Γιάννη Κασκούτη, Βαγγέλη Κουτουλέας, ο οποίος μας είχε βοηθήσει σε τεχνικά θέματα με την τεράστια εμπειρία που είχε αποκτήσει.
Θέλω ακόμη να αφιερώσω τη νίκη στον Μαουρίτσιο Βιέιτο, έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, που λίγο πριν το τέλος του αγώνα τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο”.
Αλ.Μπ.: “Την αφιερώνω στην οικογένεια μου που έχει λείψει ημέρες και ώρες ατελείωτες από το σπίτι και έδειξαν τεράστια αποθέματα υπομονής όλο αυτό τον καιρό. Το αφιερώνω επίσης σε ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας, αλλά είχαν δείξει το δρόμο και το όραμα για αυτό που μόλις έχει συμβεί, είναι ο Γιάννης Κασκούτης, ο Γιάννης Μπουσούνης και ο Βαγγέλης Κουτουλέας. Επίσης το αφιερώνω στη διοίκηση στο επιτελείο και στους αθλητές που περάσαμε ατελείωτες ώρες μαζί παρά στα σπίτια μας. Κλείνοντας το αφιερώνω σε όλο τον κόσμο για τη στήριξη του γιατί χωρίς αυτόν δεν θα το είχαμε καταφέρει”.

Διοίκηση και προπονητικό τιμ

Για να γίνει πραγματικότητα ο στόχος της ανόδου, πέρα από τους αθλητές, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι τόσο τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της Καλαμάτας ‘80, αλλά και τα μέλη του προπονητικό επιτελείου. Συγκεκριμένα τη διοικούσα επιτροπή αποτελούν οι Δήμος Μπουσούνης, Κώστας Βλάσσης, Παναγιώτης Μπαστακός, Παναγιώτης Μουστάκης και σε αυτή προστέθηκε φέτος και ο Χρήστος Δροσινός. Το τεχνικό επιτελείο αποτέλεσαν ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης, ο βοηθός του Στέφανος Μάνα, ο τιμ μάνατζερ Αλέξης Μπούρας, ο Στατιστικολόγος Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του φυσιοθεραπευτή Θεόδωρου Ασημακόπουλου.

Συνεχίζουν οι παμπαίδες

Τα επίσημα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας μπορεί να ολοκληρώθηκαν προχθές, όμως συνεχίζονται για την ομάδα παμπαίδων, που συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ. Οι υπεύθυνοι της ομάδας θα στηρίξουν την προσπάθεια των νεαρών αθλητών στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος.