Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 12:13

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ 3-0: Πανηγύρισε την άνοδο στη Β’ εθνική

Γράφτηκε από τον
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ 3-0: Πανηγύρισε την άνοδο στη Β’ εθνική

Στη Β’ εθνική της ΕΣΠΕΠ επέστρεψε μετά από απουσία ενός χρόνου ο Μεσσηνιακός μετά τη νίκη του στον τελικό των πλέι οφ ανόδου επί του Ζακυνθινού με 3-0 σετ.

Στα πλέι οφ ανόδου μεταφέρονται οι νίκες από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, εκεί όπου ο Μεσσηνιακός είχε κερδίσει δύο φορές τον Ζακυνθινό (εντός και εκτός έδρας) και χρειαζόταν άλλη μία για να πετύχει το στόχο της (χρειάζονται 3 νίκες).
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με το Μεσσηνιακό να είναι πιο ουσιαστικός στα κρίσιμα σημεία και να επικρατεί στα δύο πρώτα σετ. Στο 3ο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το τέλος με την Καλαματιανή ομάδα να έχει το προβάδισμα ενός πόντου και οι φιλοξενούμενες να ισοφαρίζουν. Μάλιστα μετά το 25-25 πήραν κεφάλι στο σκορ, όμως ο Μεσσηνιακός αντέδρασε και κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 29-27 και να πάρει τη νίκη που του έδωσε την άνοδο από την τοπική κατηγορία στη Β’ εθνική.
Τα σετ: 25-21, 25-18, 29-27.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος με τη Νικολέττα Τσιμικλή.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γωγώ Σουρή): Φωτεινάκη, Τσάτουμα, Τσαπέκη, Κουτσουροπούλου, Καράμπελα, Ζερίτη, Μπουγά (λ), Διακουμέα.
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ (Τάσος Κουμπλής): Σκαζά, Μαρέντη, Αντ. Φλαμπουρά, Λούντζη, Κοκκοροπούλου, Μοσχούρη, Κολυβά (λ), Λαγοπόδη, Μαρίνου, Ευτ. Φλαμπουρά.

Συγχαρητήρια από Ντάνι Παπαδόπουλο

Τον αγώνα παρακολούθησε ο γιος του αείμνηστου Σταύρου Παπαδόπουλου, Ντάνι, ο οποίος έχει δει και άλλα ματς της γυναικείας ομάδας του Μεσσηνιακού.
Μετά το τέλος του αγώνα συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού Τάκη Στασινόπουλο και τον υπεύθυνο του τμήματος βόλεϊ Χρήστο Ζερίτη πήγαν στο χώρο που ήταν η προπονήτρια Γωγώ Σουρή με τις αθλήτριες της ομάδας και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη και την άνοδο της ομάδας, ενώ τους ανέφερε ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φροντίσει να είναι περισσότερο κοντά στην ομάδα και να τη στηρίξει.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος Τάκης Στασινόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στις αθλήτριες για την πορεία και την άνοδο στη Β’ εθνική και τις ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά ώστε η ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική και να πετύχει τον στόχο της.

Σουρή: “Να προχωρήσουμε βήμα βήμα”

Το καλύτερο δώρο για την ονομαστική της γιορτή πήρε η προπονήτρια του Μεσσηνιακού Γωγώ Σουρή, με τη νίκη επί του Ζακυνθινού που ταυτόχρονα σήμανε και την άνοδο της ομάδας στη Β’ εθνική. Η έμπειρη προπονήτρια μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις της στην “Ελευθερία” τόνισε: “Δεν ήταν εύκολη η νίκη μας απέναντι στο Ζακυνθινό. Το σημαντικό είναι ότι στην κακή μας ημέρα κερδίσαμε το παιχνίδι και αυτό είναι που κρατάμε. Στην ομάδα μας δεν αξίζει να αγωνίζεται στο τοπικό και σίγουρα δεν μας αξίζει ούτε η Β’ εθνική. Ομως πρέπει βήμα βήμα να προχωρήσουμε ώστε να επιστρέψουμε στις εθνικές κατηγορίες αρκεί να έχουμε την κατάλληλη βοήθεια. Κλείνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια για την παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο και τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι που έφερε την άνοδο στη Β’ εθνική”.