Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 14:25

ΑΜΑΖΟΝΕΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-1: Την Τετάρτη στο Κλειστό κρίνεται η πρόκριση στον τελικό

Γράφτηκε από τον
ΑΜΑΖΟΝΕΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-1: Την Τετάρτη στο Κλειστό κρίνεται η πρόκριση στον τελικό

Σε τρίτο παιχνίδι την ερχόμενη Τετάρτη στην Καλαμάτα θα κριθεί ποια ομάδα, ο Απόλλωνας ή οι Αμαζόνες θα πάρει το 2ο εισιτήριο για τους τελικούς ανόδου της Pre League γυναικών.

Ο Απόλλωνας δεν τα κατάφερε το Σάββατο στη Νέα Ερυθραία, καθώς γνώρισε την ήττα από τις Αμαζόνες, που έκαναν το 1-1 και έτσι η σειρά μεταφέρεται στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου, εκεί όπου η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στους τελικούς των πλέι οφ ανόδου, όπου θα αντιμετωπίσει τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, κέρδισε και στο “Π. Σαλπέας” τον Πορφύρα με 3-0 σετ (25-20, 25-16, 25-18), έκανε το 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια και πλέον περιμένει τον αντίπαλο της για να διεκδικήσει την άνοδο.
Σε ότι αφορά το Σαββατιάτικο ματς ο Απόλλωνας χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση έκανε την προσπάθεια του για να κερδίσει και να κάνει το 2-0, όμως δεν τα κατάφερε. Οι Αμαζόνες μπήκαν δυνατά στο πρώτο σετ και επικράτησαν, ενώ ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία στο δεύτερο σετ να ισοφαρίσει και να είναι διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα, όμως παρότι ήταν μπροστά με 24-21 τελικά έχασε τη διαφορά και το σετ. Πήρε το 3ο σετ και μείωσε σε 2-1, όμως στο 4ο έκανε κακή εμφάνιση και έδωσε την ευκαιρία στη γηπεδούχο ομάδα να πάρει μεγάλη διαφορά στο σκορ, αρχικά με 5 και 6 πόντους (7-2, 8-3, 10-4), έφτασε στους 9 (13-4, 16-7) και 10 πόντους (17-7). Η Καλαματιανή ομάδα έβγαλε αντίδραση μειώνοντας προσωρινά στους 5 πόντους (20-15), αλλά μέχρι εκεί αφού η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τις γηπεδούχες να το κατακτούν και να κάνουν το 1-1. Ετσι θα έρθουν στην Καλαμάτα να διεκδικήσουν τη νίκη για να περάσουν στους τελικούς των πλέι οφ.
Τα σετ: 25-17, 26-24, 22-25, 25-18.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Αβραμίδης, Πρέντζας.
ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Β. Πανδής): Βυθούλκα, Νικολαΐδη, Χριστοδούλου, Εσντελ, Φακοπουλίδου, Καλλή, Τζαφέρη (λ), Μιχελάκου, Κορρέ, Γκρέκα, Μαραθοκαμπίτου, Σιμανίκοβα.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Φάιλο, Αποστολοπούλου, Ζωΐδου, Τόσι, Τσομπανίδου, Κόλλια, Ν. Γιόλλα (λ), Ειρ. Γιόλλα.

Δηλώσεις Μυτσκίδη

Κομβικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού χαρακτήρισε το το δεύτερο σετ, ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στην “Ελευθερία”. Ο έμπειρος τεχνικός στις δηλώσεις του ζήτησε την στήριξη του κόσμου στο παιχνίδι της Τετάρτης ώστε με τη συμπαράσταση του να καταφέρει η ομάδα να πάρει την πρόκριση για τους τελικούς ανόδου.
“Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι, θεωρώ ότι ήταν κομβικό το δεύτερο σετ, όπου ήμασταν μπροστά με 24-21 και τελικά καταφέραμε να το χάσουμε”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις αθλήτριες της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίες ήταν πολύ εριστικές. Από εκεί και πέρα πρέπει να ανασυνταχτούμε και να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται στο παιχνίδι της Τετάρτης ώστε να πετύχουμε το στόχο που είναι πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ.
Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να το γεμίσει και να γίνει ο 7ος παίκτης μας. Στην προσπάθεια που θα κάνουμε στο 3ο ματς, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας συμπαρασταθεί. Το έχει αποδείξει, το έχει κάνει ξανά”.

Με κόσμο στο “Στ. Καλαϊτζής”

Αρκετό κόσμο συγκέντρωσε το παιχνίδι των Αμαζόνων με τον Απόλλωνα που διεξήχθη στο Κλειστό “Στ. Καλαϊτζής”.
Στην πλειοψηφία τους ήταν φίλαθλοι των γηπεδούχων, όμως ανάμεσα τους ήταν και 50 περίπου φίλοι του Απόλλωνα που προσπάθησαν από την πλευρά τους να βοηθήσουν την Καλαματιανή ομάδα ώστε να διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα.