Δευτέρα, 29 Μάιος 2023 12:52

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Στόχος η άνοδος τη νέα σεζόν”, ξεκαθαρίζει ο Μπ. Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον

Η άνοδος στη Volley League γυναικών θα είναι ο στόχος του Απόλλωνα Καλαμάτας τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η καλαματιανή ομάδα άλλωστε δύο σεζόν έφθασε κοντά σε αυτήν, παρότι δεν ήταν ο βασικός στόχος. Η διοίκηση τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το σχεδιασμό.

Η πρώτη από τις κινήσεις αυτές ήταν η ανανέωση της συνεργασίας με τα μέλη του προπονητικού επιτελείου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε προς το τέλος της εβδομάδας που πέρασε γνωστοποίησε την παραμονή του Μπάμπη Μυτσκίδη, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα για 7η σερί σεζόν, καθώς επίσης την παραμονή των δύο συνεργατών του Χρήστου Δημητρακόπουλου και Κώστα Κουτράκη.
Επόμενο βήμα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε είναι η ενδυνάμωση του προπονητικού επιτελείου με άτομα που θα βοηθήσουν ώστε η ομάδα να προχωρήσει απερίσπαστη προς το στόχο που είναι η διεκδίκηση της ανόδου.
Η ομάδα θα στελεχωθεί με γυμναστή, στατιστικολόγο, τιμ μάνατζερ και αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη οι επαφές με διάφορα άτομα ώστε να αναλάβουν τις παραπάνω θέσεις και σύντομα θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Λίγες ημέρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Απόλλωνα, επικοινωνήσαμε με τον κ. Μυτσκίδη, ο οποίος μας μίλησε για την παραμονή του στην ομάδα, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις όπως γιατί η ομάδα του παρότι έφτασε στην πηγή δεν μπόρεσε να πάρει την άνοδο, τις δύο τελευταίες χρονιές. Ακόμη απάντησε στο πως μπορεί το βόλεϊ να αναπτυχθεί στη Μεσσηνία, ενώ δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.
Μιλώντας για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ασπρόμαυρη ομάδα, σημείωσε ότι αυτό ήταν κοινή επιθυμία του ίδιου και της ομάδας. Συγκεκριμένα δήλωσε:
“Ηταν μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού, καθώς και οι δύο πλευρές θέλαμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Εχουμε την κοινή επιθυμία να καταφέρουμε να ανέβουμε στην Α1. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου να συνεχίσω στην ομάδα και φέτος. Τραβάμε μια κοινή γραμμή με τη διοίκηση όλα αυτά τα χρονιά. Εχουν καταλάβει ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια σε όλους τους τομείς για να καταφέρουμε το στόχο της ανόδου στην Α1”.
Για να μπορέσει η ομάδα να υλοποιήσει το στόχο της ανόδου θα πρέπει να στελεχώσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, με τα απαραίτητα “εργαλεία”.
Σχετικά με αυτό ο προπονητής του Απόλλωνα δεν θέλησε να πει πολλά πράγματα υποστηρίζοντας ότι: “Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν αλλαγές προς το καλύτερο κάτι που θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες ημέρες. Εχουν γίνει επαφές με τις αθλήτριες που θέλουμε να βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τη νέα περίοδο και σύντομα θα έχουμε νέα”.
Οπως προαναφέραμε στον Απόλλωνα έχουν αποφασίσει η ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο τη προσεχή αγωνιστική περίοδο. Σχετικά με αυτό ο Μπάμπης Μυτσκίδης μας είπε: “Φέτος έχουμε κοινή γραμμή με τη διοίκηση να πετύχουμε αυτό που δεν καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Από την αρχή της χρονιάς θα ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς ζητάμε και τις ακριβώς θέλουμε. Η οργάνωση γίνεται, θέλουμε να πάμε πιο σοβαρά και πιο στοχευμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θέλουμε μαζί με τη διοίκηση να καταφέρουμε κάτι καλό”.
Στη συνέχεια ζητήσαμε από τον έμπειρο προπονητή να μας πει χάθηκε η άνοδος τη σεζόν που πέρασε, αλλά και την προηγούμενη και απάντησε: “Θεωρώ ότι είναι και οι συγκυρίες, που δεν μπορέσαμε να πάρουμε την άνοδο. Εγινε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα φέτος, ίσως ήταν σκληρός ο τρόπος που χάσαμε. Επρεπε να είχαμε μεγαλύτερο έμψυχο δυναμικό για να τα καταφέρουμε. Την περσινή χρονιά ήταν η συγκυρία στο τελευταίο παιχνίδι με το Αιγάλεω, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπως και τη φετινή χρονιά. Οπως φάνηκε από την πορεία και τις δύο χρονιές η ομάδα έκανε υπερπροσπάθεια σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα”.
Μετά από αρκετά χρόνια το βόλεϊ στο νομό μας, έχει αρχίσει να ανθίζει, όπως φαίνεται από την άνοδο της Καλαμάτας ‘80, αλλά και τις αξιόλογης πορείας που έχει ο Απόλλωνας, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια. Ρωτήσαμε τον κ. Μυτσκίδη αν μπορεί να ανθίσει το βόλεϊ στη Μεσσηνία και απάντησε: “Πιστεύω ακράδαντα στην άνθιση του βόλεϊ και ότι μπορεί η Καλαμάτα να γίνει η μητρόπολη του βόλεϊ. Πιστεύω ότι έχει τρομερή δυναμική και σαν πόλη, ο κόσμος το θέλει και το έχει αποδείξει με την παρουσία τους στους αγώνες. Εκείνο που χρειάζεται είναι οι φορείς της πόλης να είναι κοντά, όπως και οι επιχειρηματίες να είναι επίσης κοντά. Σιγά-σιγά αυτές οι δύο ομάδες αφήνουν το αποτύπωμα τους σε όλη την Ελλάδα”.