Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 11:16

ΒΟΛΕΪ: Στην Καλαμάτα για προετοιμασία και φιλικά η εθνική ανδρών

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ: Στην Καλαμάτα για προετοιμασία και φιλικά η εθνική ανδρών

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου πιάνει δουλειά η Εθνική ανδρών ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ , που θα γίνει από 28 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί μάλιστα στην Καλαμάτα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε βρεθεί και πέρυσι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Φέτος θα κάνει προπονήσεις από 28 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου, ενώ από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει σε φιλικούς αγώνες την ομάδα της Αλγερίας.
Στην αποστολή της εθνικής βρίσκονται και οι Μεσσήνιοι Γιώργος Πετρέας, Αριστείδης Χανδρινός και Σπύρος Χανδρινός.
Ακόμα ο Ντάντε Μπονιφάντε έχει καλέσει τον Δημήτρη Τζούριτς. Ο άλλοτε αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε χάσει λόγω τραυματισμού το Ευρωπαϊκό του 2019 και ένα χρόνο αργότερα, μεσούσης της πανδημίας, είχε ανακοινώσει, μέσω συνέντευξής του στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, την απόφασή του να αποσυρθεί οριστικά από την εθνική. Τρία χρόνια μετά, ο 34χρονος κεντρικός θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει σε Ιταλία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Ισραήλ. Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Γιώργος Πετρέας, Δημήτρης Τζούριτς, Θεόδωρος Βουλκίδης, Δημοσθένης Λινάρδος, Μάρκος Γαλιώτος, Απόστολος Πετσιάς, Ματέο Χασμπάλλα, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Αλέξανδρος Ράπτης, Σπύρος Χανδρινός, Σπύρος Χάκας, Γιώργος Τζιουμάκας, Δημήτρης Μούχλιας, Άγγελος Μανδηλάρης, Αριστείδης Χανδρινός και Δημήτρης Τζιάβρας.
Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας (από τις 20 Ιουλίου έως την αναχώρηση για το Ευρωπαϊκό) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και εκεί θα προστεθούν και άλλοι αθλητές που θα κληθούν από τον ομοσπονδιακό προπονητή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων.
Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στον 4ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα φιλοξενηθεί στο Ισραήλ.
Εκτός από το συγκρότημα της οικοδέσποινας χώρας, η εθνική θα αντιμετωπίσει επίσης τις Γαλλία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ρουμανία.