Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 15:03

Για πρόκριση οι παγκορασίδες Μεσσηνιακού και Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον
Για πρόκριση οι παγκορασίδες Μεσσηνιακού και Απόλλωνα

 

Το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος παγκορασίδων της ΕΣΠΕΠ θα διεκδικήσουν στα σημερινά παιχνίδια ο Μεσσηνιακός και ο Απόλλωνας Καλαμάτας.

Ο Μεσσηνιακός θα υποδεχτεί στις 3 το απόγευμα στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου την Παναχαϊκή στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα όπου θα επιδιώξουν να κερδίσουν και να προκριθούν στην φάση των “4”. Οι “πράσινες” στο πρώτο ματς που έγινε την Παρασκευή στην Πάτρα, κέρδισαν με 3-0 και έχουν πάρει σημαντικό πλεονέκτημα και θέλουν να πετύχουν το ίδιο και στην απογευματινή αναμέτρηση τους.
Σε ότι αφορά στο πρώτο ματς, ο Μεσσηνιακός κέρδισε 3-0 (25-13, 25-17, 25-18).
Ο προπονητής Παναγιώτης Μητρόπουλος είχε στη διάθεση του στο παραπάνω ματς 9 αθλήτριες τις Τσούμπανου, Τσοπανάκη, Χρονοπούλου, Νακούση, Παναγοπούλου, Νίκα, Βεργετοπούλου, Χανδρινού, Σώκου.

Νίκη για να προκριθεί

Ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει στις 5 το απόγευμα στο Κλειστό τον Ερυθρό Αστέρα, όπου θα διεκδικήσει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η ασπρόμαυρη ομάδα θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη με διαφορά σε σχέση με τους πόντους που πήρε στον πρώτο αγώνα, για να έχει ελπίδα πρόκρισης.
Εχει όμως δύσκολο έργο μια και στον πρώτο αγώνα που έγινε την Παρασκευή στην Πάτρα γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-13, 25-21, 25-20).

Σε αυτό το παιχνίδι ο προπονητής Δημήτρης Καθάρειος είχε στη διάθεση του για το παιχνίδι τις Μπεκιάρη, Τσουμελέα, Τερόλλι, Κοτσαρίνη, Γ. Χριστοπούλου, Λαδά, Παπαδοπούλου (3), Καμπούκου, Ξ. Κορωνιού, Μ. Χριστοπούλου (λ).

Τα ματς

Οπως προαναφέραμε ο Μεσσηνιακός θα ξεκινήσει πρώτος την προσπάθεια του, καθώς θα υποδεχτεί στις 3 την Παναχαϊκή σε παιχνίδι που θα διαιτητεύσει ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.
Αμέσως μετά στις 5 ο Απόλλωνας θα αναμετρηθεί με τον Ερυθρό Αστέρα, αγώνα που θα διαιτητεύσει η Νικολέτα Τσιμικλή.

Μαζί στην Πάτρα

Οι δύο ομάδες μετά από συνεννόηση που είχαν ταξίδεψαν με το ίδιο λεωφορείο για να δώσουν τους πρώτες αγώνες την Παρασκευή στην Πάτρα.
Την πρόταση για την κοινή αποστολή των δύο ομάδων στην Πάτρα έκανε ο έφορος των αναπτυξιακών τμημάτων του Απόλλωνα και έγινε αποδεκτή από το Μεσσηνιακό.
Αυτό φαίνεται από τις αναρτήσεις στις σελίδες των δύο ομάδων, τόσο του κ. Χριστόπουλου εκ μέρους του Απόλλωνα, αλλά και του Χρίστου Ζερίτη από την πλευρά του Μεσσηνιακού.
Ο Παύλος Χριστόπουλος έγραψε: “Ιστορική στιγμή για το Καλαματιανό και όχι μόνο βόλλευ! Κοινή αποστολή των τμημάτων παγκορασίδων ομάδων του Απόλλων Καλαμάτας Βόλλευ και Μεσσηνιακού στη Πάτρα για την ημιτελική φάση με αντιπάλους τον Ερυθρό Αστέρα και Παναχαϊκή αντίστοιχα!
Στο γήπεδο αντίπαλοι. Έξω από το γήπεδο κολλητές!!! Ευχαριστούμε το Μεσσηνιακό για την αποδοχή της πρότασης μας και την όμορφη παρέα!”
Η ανάρτηση του Χρήστου Ζερίτη είναι η ακόλουθη: “Ο κ. Παύλος Χριστόπουλος, Έφορος των Αναπτυξιακών τμημάτων Βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας, με μια απλή πρότασή του έδωσε ιδιαιτερότητα σε μια απλή οδική μετάβαση στην Πάτρα για αγωνιστικούς λόγους. Το καλαματιανό Βόλεϊ έχει ανάγκη από συναινέσεις για να δείξει το δρόμο.
Ελπίζομε την Δευτέρα 26/6/2023, στους επαναληπτικούς αγώνες, να προκριθούν οι ομάδες του Μεσσηνιακού και του Απόλλωνα στο Final four του πρωταθλήματος Παγκορασίδων και να γίνει με τον ίδιο τρόπο η μετακίνηση των Ομάδων στο τόπο των νέων αγώνων.
Ο κ. Χριστόπουλος υπήρξε, εκτός από ιδεολόγος της "οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης", γενναιόδωρος ως οικοδεσπότης, αφού είχε ετοιμάσει, μαζί με την σύζυγό του, πλήθος από καλούδια παραγωγής του, τα οποία όλες οι αθλήτριες γεύτηκαν. Παύλο σε ευχαριστούμε”.